Zašto se umetnicima oprašta droga, razvrat, ludilo i druge nastranosti?

Baš čitam o pevaču Linkin Parka koji je umro pre vremena zbog droge. Takvih ima mali milion. Zašto narod gleda kroz prste takvim stvarima? Da li "umetnost" propusnica za sav razvrat sveta?
Mislim da im treba tribute-ovati za talenat, akciju, zalaganje i lični proizvod, ali i da retko smatramo da je korektno to kako su premladi napustili ovaj svet/žive kao robovi groznih poroka dan-danas.
Čini mi se da se akcenat stavlja na njihove talente, učinak i potencijale, a onda se popreko gleda na uzroke njihovih preranih odlazaka sa ove planete ili ispadanja iz karijera.
Treba li im zamerati što su podlegli čarima poroka?
Molim Boga da me sačuva i ne stavlja na strašna iskušenja, a ako reši da digne sve dizgine i pokida lance kojima me drži, plašim se da mi nijedan porok neće biti više nimalo stran.

Baš čitam o pevaču Linkin Parka koji je umro pre vremena zbog droge. Takvih ima mali milion. Zašto narod gleda kroz prste takvim stvarima? Da li "umetnost" propusnica za sav razvrat sveta?
Ima toga i medju politicarima i svih nivoa poznatih licnosti,ali koriste to u kontrolisanim kolicinama,pa se ne primecuje.

Ali nisu svi umetnici žene, nisti samo žene uživaju u umetnosti nastranih
Ne znam da li si me razumeo.

Odgovor na tvoje pitanje iz naslova teme je isti kao i odgovor na pitanje : 'Zasto se mnoge zene loze na alkose i narkose'.

Cak bi bila i odlicna tema na pdf-u zene, gde bi posecenost teme bila ogromna, i dezurna ekipa dopisnih clanova Zenske Solidarnosti bi te citirala i pljuvala.

Uporedi broj muskaraca koji su se lozili na Ejmi Vajnhausa, na celom svetu to ne prelazi cak ni broj Jugoslovenki koje su se lozile na Dina Dvornika, koji cak i nije neka velika zvezda za nase uslove.

Zato što troše na sebe i dobri su kao primer šta se desi kada si umetnik...

Zato što su ljudi generalno spremni da oproste onima koje vole. A i licemjere je čudo.

Povela se nanovo priča o umetnici i glumačkom imenu ovih i nekih širih prostora ranije-Sonji Savić.
Svakom se iole zdravog razuma deli mišljenje o njoj na njen potencijal, neviđeni, i način na koji je otišla sebi u senku.
Niko ne kaže Bravo! potonjoj Sonji Savić, ali se ipak sećamo onoga što je uradila kao originalna Sonja Savić.
Uzmimo za primer i Milana Mladenovića, i Dina Dvornika...
U nedostatku njih, malo se osećamo osuđeno na osakaćene umetnost i muziku naših prostora, a za to svemu hvala letalnim porocima, a pritom, svi su letalni!

Back