Zašto se teretane toliko forsiraju?

• Začetnik teme Začetnik teme Nina
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Mislim da je plivanje najbolji način.

Ja sam npr. od i to prilično malo plivanja (baš iznenađujuće malo) svojevremeno bio značajno promenio konstituciju.
Sve po malo. I čučanj i zgib i ostale vežbe snage. Održava mišićnu masu koja opada posle 30. godine, drži kosti gustim.
Ajd odoh da vežbam :D

Sve zavisi od konstitucije a najvise od pravilne tehnike. Sve sam to znao ali treba znati kontrolisati svoj ego, posle je sve kasno kada dodje do ozbiljne povrede.

Ma ego nije postojao, nikad nisam bio fan velikih tezina, od kad znam za sebe sam u boksu i preferiram rad sa svojom tezinom, sa tegovima sam uvek bio umeren.

U ovo sam bio krenuo bas po nagovoru tog druga, i on je jako ozbiljan, ceo je u toj strongman priči vec dve decenije.
Ali nesto smo zaiebali, jbg. Trenutak nepaznje i ode disk.
Mada moguce je i da je bio načet od ranije, ko će ga znati.
Uglavnom, moram lagano u teretani.

Ali zato bajs teram ko lud, juce sam ko od šale 70km, iznenadio sam se sa kojom lakocom (obicno sam posle tolike kilometraze mrtav, a danas se osecam lak ko pero) :D

Ma ego nije postojao, nikad nisam bio fan velikih tezina, od kad znam za sebe sam u boksu i preferiram rad sa svojom tezinom, sa tegovima sam uvek bio umeren.

U ovo sam bio krenuo bas po nagovoru tog druga, i on je jako ozbiljan, ceo je u toj strongman priči vec dve decenije.
Ali nesto smo zaiebali, jbg. Trenutak nepaznje i ode disk.
Mada moguce je i da je bio načet od ranije, ko će ga znati.
Uglavnom, moram lagano u teretani.

Ali zato bajs teram ko lud, juce sam ko od šale 70km, iznenadio sam se sa kojom lakocom (obicno sam posle tolike kilometraze mrtav, a danas se osecam lak ko pero) :D
Mrtvo dizanje je strasna vezba za cistu snagu.
Naizgled jednostavna vezba sto uopste nije slucaj, mala greska i tu nema prastanja.

Ipak treninzi sa sopstvenom tezinom uz malo tegova su najbolja opcija.

Svaka cast za sedamdeset kilometara, za mene i automobilom puno :D

IMG_20240614_204053~2.jpg

Ipak dosta je uze od klasicnog hvata, time i teze. Ako si gledao kako danas neki rade benc da se uplasis, ekstremno izvijanje ledja da bi smanjili amplitudu pokreta uz presirok hvat.
To vrlo dobro znam jer sam se i ja bio primio na to je*bo me powelifting bench sa preširokim hvatom da smanjim putanju i onda totalno uništim rotatore levog ramena pre 6-7 godina Zato sad i moram da radiim ovaj uži hvat jer me inače otkida rame

Back