Zašto se Srbi iz Srbije toliko nerviraju sto su Srbi iz Bosne dosli na glasanje?

Ako si dosla i imas prebivaliste (duze od 6 meseci i nisi ga odjavila) duzna si da svu zaradu prijavis, platis porez, zdravstveno i PIO u Srbiji. Jer se po zakonu smatra da je tvoj zivot u Srbiji jer:

Prebivalište je mesto u kome se građanin nastanio sa namerom da u njemu stalno živi, odnosno mesto u kome se nalazi centar njegovih životnih aktivnosti, profesionalnih, ekonomskih, socijalnih i drugih veza koje dokazuju njegovu trajnu povezanost s mestom u kome se nastanio.
A ako nemam zarade,sta cu da prijavim?
Inace,poreze i doprinose prijavljuje i placa firma u kojoj radis,u ime zaposlenog,tako da ako sam nesto duzna,svakako ce to biti prijavljeno i placeno,htjela ja to ili ne.Oni su duzni da postuju zakon u moje ime.
Ogradjujem se od toga ako si samostalni preduzetnik,ne znam zaista za to kako je po zakonu.

ПРоблем је што нису размишљали даље од евра које су добили
Сад да ли су добили евре, или је у питању неки други разлог, то не знамо, колико је уопште таквих гласаова на локалном нивоу, има ли неко информацију, а не да се само безвезе лицитира.
Ескивирала си одговор на друго питање, да ли би било морално да сви Срби из Србије гласају на Косову, ако би то могли?

Isti je zakon svuda samo se prepisuje. Možeš da se nadaš jedino ni to ti nije loš izbor. Možeš i blesav da se praviš kada ti stigne pismo iz poreskog. Ugl retroaktivno mogu zadnje dve godine da ti naplate.
Ja sam zensko.I igrom slucaja je moj posao vezan za poreze.Tako da ne moras da me prepadas.😀
A nije isti zakon svugdje.
Navela sam ti primjer BiH.Jedna drzava,a cak tri zakona.

E, ovako:

- Lična karta je javna isprava kojom građani Republike Srbije dokazuju identitet. (Zakon o ličnoj karti, član 1, stav 1)
- Lična karta nije potreban i dovoljan uslov za dobijanje glasačkog prava na lokalnim izborima.
- Lična karta nema veze sa biračkim pravom, osim u smislu identifikacije glasača na biračkom mestu

Nema na čemu
Gde ovo piše?

Nigdje.To je njegovo proizvoljno tumacenje.
Cak kontradiktirno.Identifikujes se kao birac na birackom mjestu pomocu licne karte,ali biracko pravo dokazujes cime...zdravstvenom knjizicom? 😂
-Da bi dobio ličnu kartu treba da imaš prijavljeno prebivalište.
-Kada dobiješ ličnu kartu mup je dužan da obavesti opštinu u roku od 15 dana da te upiše u birački. Službeno dužan.

Ali ništa to ne važi ako ti nisi zapravo na toj adresi i ako nisi razastr'o veš na terasi.

Kamo lične karte, kamo mup, kamo opština, kamo evidencija, kamo birački odbori.

Veš je ključ problema. Vrv i jeste. Veš revolucija je zapravo na delu. 🤣

-Da bi dobio ličnu kartu treba da imaš prijavljeno prebivalište.
-Kada dobiješ ličnu kartu mup je dužan da obavesti opštinu u roku od 15 dana da te upiše u birački. Službeno dužan.

Ali ništa to ne važi ako ti nisi zapravo na toj adresi i ako nisi razastr'o veš na terasi.

Kamo lične karte, kamo mup, kamo opština, kamo evidencija, kamo birački odbori.

Veš je ključ problema. Vrv i jeste. Veš revolucija je zapravo na delu. 🤣
E,moram ti reci da si me bas nasmijala.😀
Ova tema je postala rupa bez dna.
A i dosadna...zakoni,porezi ubise u pojam...:roll:
Dajte nesto duhovito,da malo relaksiramo medjubratske odnose.😉

Није баш све тако једноставно и црно или бијело. Политичке елите из Србије још од времена ДОС-а манипулишу са јавношћу и једним великим дијелом бирачког тијела преко Српске, играјући на карту пријатељских и родбинских веза те на тај начин задобијају симпатије.
Веома често смо имали прилике да политичари из Србије долазе на скупове у Српску и држе говоре, тиме дајући подршку некој опцији, а уједно себи прибављајући јефтине поене у Србији код једног дијела бирачког тијела.
Тадић је био веома активан у подршци Додику, сад замисли како то изгледа грађанима Српске који на тај начин индиректно добијају информацију да ће у случају побједе неког другог доћи до захлађења односа између Србије и Српске, а Србија је један од потписника Дејтона. Шта мислиш да ли је то мјешање у изборну вољу народа Српске, да ли је то морално, колико су за то одговорни бирачи из Србије који су подржали Тадића? Имају ли право грађани Српске да се љуте на Србе из Србије зато што је њихов политички првак утицао на изборну вољу бирачког тијела, да ли су прозвали некога због тога?
Сви Хрвати из БиХ су по аутоматизму добили држављанство Хрватске, а ево прође више од двадесет година како се та прича експлоатише код Срба и са једне и са друге стране Дрине, онако по потреби политичара, без икаквих помјерања тамо или овамо. Ја сад нећу улазити у то, колико је то добро или лоше, само хоћу да ти кажем како је то плод политичких махинација већ дуги низ година и ако је ко крив за то то су политичари који играју на ту карту, а најмање они који су дошли гласати, иако ја не знам њихове разлоге. Сад колико је таквих, стварно је тешко рећи, ја због природе посла имам прилично велики број познаника, али не знам никога лично да је узео двојно држављанство, нити сам чуо да је неко из Бања Луке ишао на гласање у конзулат Србије, а камоли у Београд. (Наравно овдје мислим на обичне људе који се не баве политиком)
a najviše su voleli vola sa ražnja :D

E,moram ti reci da si me bas nasmijala.😀
Ova tema je postala rupa bez dna.
A i dosadna...zakoni,porezi ubise u pojam...:roll:
Dajte nesto duhovito,da malo relaksiramo medjubratske odnose.😉
rešena marinika da se ratosilja zapadnih srba, kad završi, onda prelazi na nas severne, nama neće dati na republici samo lokal :D

Zašto se Srbi iz Srbije toliko nerviraju sto su Srbi iz bosne dosli na glasanje ?

Ako je sporazumno doneseno rjesenje da Srbi iz bosne mogu da uzmu pasoš Srbije

Ja lično nisam uzela pasoš Srbije jer smatram da mi je dovoljan ovaj koji imam

Dakle ?
Kakve veze ima Pasos sa beogradskim kanalizacionim sistemom Ili subvencijama za vrtice?

Dakle?

Kada ce u Banja Luci izbori za gradonacelnika, da im ja odem tamo, da im kazem, sta je I kako je...

Uspeo je nemogice, da zavadi prekodrince sa bracom...e stvarno je Kadar da zamuti, samo da bi mogao da nastavi da pametuje Po pinku I hepiju...

СПН само губи у популарности због свог кривљена Срба из РС за све.

Изборних неправилности јесте било (нпр. бгд арена, снима се филм итд.) али сумњам да је 6,000 гласача из РС могло да измени много изборе

Kakve veze ima Pasos sa beogradskim kanalizacionim sistemom Ili subvencijama za vrtice?

Dakle?

Kada ce u Banja Luci izbori za gradonacelnika, da im ja odem tamo, da im kazem, sta je I kako je...

Uspeo je nemogice, da zavadi prekodrince sa bracom...e stvarno je Kadar da zamuti, samo da bi mogao da nastavi da pametuje Po pinku I hepiju...
Nije nas zavadio.😀
Bas smo se lijepo ispricali.😁

Back