Zašto se Srbi iz Srbije toliko nerviraju sto su Srbi iz Bosne dosli na glasanje?

Mnogo lupas, nauci sta je prebivaliste, a sta boraviste. Dva prebivalista ne mozes da imas jer fizicki ne mozes da budes na dva mesta. Porez placas u jednoj zemlji ukojoj imad prebivaliste. Da li treba da ti opet ponovim?
Vidi ovako nepismeni, dva puta ti postavljam šta piše u LK, dva puta nisi u stanju
da pročitaš i shvatiš:
U ličnoj karti lepo piše:
P-R-E-B-I-V-A-L-I-Š-T-E.
Koje slovo ti tu nije jasno?

Tako da tvoje komentare koje delis sa pijancima ispred dragstora zadrzi tamo.
Nemoj uvek da polaziš od sebe i svog prebivališta.

Mnogo lupas, nauci sta je prebivaliste, a sta boraviste. Dva prebivalista ne mozes da imas jer fizicki ne mozes da budes na dva mesta. Porez placas u jednoj zemlji ukojoj imad prebivaliste. Da li treba da ti opet ponovim?

Koji porez,ja opet pitam?
Porez na dohodak placas tamo gdje radis,a ne gdje zivis.Mozda je u Srbiji drugacije,kod nas je po mjestu rada.

Fizicki ne mogu da budem ni u dvije drzave.

Небитно је да ли са правног аапекта имају право да гласају, битно је да ли морално имају право да утичу на вољу већине која живи у Србији.
Да ли су стварно утицали на вољу већине која живи у Србији?
Замисли ситуацију да сви Срби из Србије могу гласати на Косову, да ли би било морално да искористе своју могућност?

Замисли ситуацију да сви Срби из Србије могу гласати на Косову, да ли би било морално да искористе своју могућност?
I moralno i pozeljno.:cool:

Истина, али ти којибсу узели паре и сели у аутобусе нису политичари.
Народ који би требао да има поноса бар толико да се не продаје.
Овдје можемо прочитати разне тврдње, рецимо шта ћемо са онима из унутрашњости Србије који су сели у аутобус и узели паре за своје гласове, они такође не воле своју браћу у Београду и немају поноса јел тако?

ПРоблем је што нису размишљали даље од евра које су добили.
Овдје можемо прочитати разне тврдње, рецимо шта ћемо са онима из унутрашњости Србије који су сели у аутобус и узели паре за своје гласове, они такође не воле своју браћу у Београду и немају поноса јел тако?

Немају способност размишљања даље од пар хиљада динара.

Nije glupa nego nemoralna.
Ma,je li?
Ja sam nemoralna sto postujem zakon i procedure.Tri puta sam ovde objasnila proces dobijanja prebivalista i niko nije nista osporio da je netacno.
Niko nije odgovorio ni na jedno moje pitanje.
Niko nije rekao u cemu je moja krivica ako sam ispunila zakonske uslove?
Pominje se nekakav porez...niko ne zna da mi objasni kakav i kakve veze ima sa prebivalistem?

Ma,je li?
Ja sam nemoralna sto postujem zakon i procedure.Tri puta sam ovde objasnila proces dobijanja prebivalista i niko nije nista osporio da je netacno.
Pominje se nekakav porez...niko ne zna da mi objasni kakav i kakve veze ima sa prebivalistem?
Joooojjjj zivote lutalico...

ПРоблем је што нису размишљали даље од евра које су добили.

Немају способност размишљања даље од пар хиљада динара.
Ovo jednostavno nije tacno.
Mozda je neko dobio pare,ne iskljucujem...uvijek ima kupovine glasova.
Ali to sigurno nije bio jedini motiv.

Ma,je li?
Pa lepo u hrvatskoj su imali isto prijavljen boravak a radili u nemačkoj pa im stiglo da plate dupli porez u hiljadama evra. Isto može i treba tebi da se desi u srbiji ako radiš u rs.

Vidi ovako nepismeni, dva puta ti postavljam šta piše u LK, dva puta nisi u stanju
da pročitaš i shvatiš:
U ličnoj karti lepo piše:
P-R-E-B-I-V-A-L-I-Š-T-E.
Koje slovo ti tu nije jasno?

Nemoj uvek da polaziš od sebe i svog prebivališta.
Procitaj prvo zakone, pa se vrati.
Iz zakona:
Prebivalište je mesto u kome se građanin nastanio sa namerom da u njemu stalno živi, odnosno mesto u kome se nalazi centar njegovih životnih aktivnosti, profesionalnih, ekonomskih, socijalnih i drugih veza koje dokazuju njegovu trajnu povezanost s mestom u kome se nastanio.

Ako zivis i radis u RS ti nemas prebivaliste tj. Ne mozes da imas prebivaliste jer si zakonom bio duzan da ga odjavis kada si otisao da zivis u drugoj zemlji.

Na sva primanja u nemačkoj. Ja to zovem dupli porez. A ti sad reci da nisi u nemačkoj pa opet pitaj u krug nešto.

Ne vredi ili ne želiš ili ne razumeš šta je mesto boravka. Po zakonu možeš samo na jednom nestu da budeš prijavljen što je j logično.

Pod tri ako imaš stan u srbiji ili bilo kakvu imovinu, prijavljena si stalno tamo i ovde činiš poreski prekršaj jer treba veći porez na imovinu da plaćaš.

Na sva primanja u rs. Ja to zovem dupli porez.
Kako to mislis izvesti?Po kom zakonu?
Ja porez na dohodak placam na opstinu na kojoj je sjediste firme,a ne tamo gdje ja zivim.
Znaci,moje prebivaliste uopste nije bitno za porez.
Moje prebivaliste je bitno za doprinose.
A ako ti ja jos kazem,sto mozda ti ne znas,da u BiH postoje tri zakona o porezu na dohodak,a i o ostalim stvarima, sto cini stvari tezim za tumacenje.
Ne poznajem konkretno Zakon o porezima i doprinosima u Srbiji,ali vjerujem da je slican.
Takodje postoje i sporazumi izmedju drzava o izbjegavanju dvostrukog oporezivanja.
I sad mi reci na koji nacin sam ja duzna da placam ikakav porez na dohodak u Srbiji,ako radim u RS?
Placacu porez na imovinu,ako imam imovinu.

Kako to mislis izvesti?Po kom zakonu?
Ja porez na dohodak placam na opstinu na kojoj je sjediste firme,a ne tamo gdje ja zivim.
Znaci,moje prebivaliste uopste nije bitno za porez.
Moje prebivaliste je bitno za doprinose.
A ako ti ja jos kazem,sto mozda ti ne znas,da u BiH postoje tri zakona o porezu na dohodak,a i o ostalim stvarima, sto cini stvari tezim za tumacenje.
Ne poznajem konkretno Zakon o porezima i doprinosima u Srbiji,ali vjerujem da je slican.
Takodje postoje i sporazumi izmedju drzava o izbjegavanju dvostrukog oporezivanja.
I sad mi reci na koji nacin sam ja duzna da placam ikakav porez na dohodak u Srbiji,ako radim u RS?
Placacu porez na imovinu,ako imam imovinu.
Za srbiju si ti prijavljena u srbiji i moraš da platiš porez na sva primanja koja ostvaruješ.

Ја гласала нисам, нити би. Не знам никога ко јесте. Очигледно иста клика манипулише јефтиним гласачима, а ви тај апарат браните уместо да осудите.
Није баш све тако једноставно и црно или бијело. Политичке елите из Србије још од времена ДОС-а манипулишу са јавношћу и једним великим дијелом бирачког тијела преко Српске, играјући на карту пријатељских и родбинских веза те на тај начин задобијају симпатије.
Веома често смо имали прилике да политичари из Србије долазе на скупове у Српску и држе говоре, тиме дајући подршку некој опцији, а уједно себи прибављајући јефтине поене у Србији код једног дијела бирачког тијела.
Тадић је био веома активан у подршци Додику, сад замисли како то изгледа грађанима Српске који на тај начин индиректно добијају информацију да ће у случају побједе неког другог доћи до захлађења односа између Србије и Српске, а Србија је један од потписника Дејтона. Шта мислиш да ли је то мјешање у изборну вољу народа Српске, да ли је то морално, колико су за то одговорни бирачи из Србије који су подржали Тадића? Имају ли право грађани Српске да се љуте на Србе из Србије зато што је њихов политички првак утицао на изборну вољу бирачког тијела, да ли су прозвали некога због тога?
Сви Хрвати из БиХ су по аутоматизму добили држављанство Хрватске, а ево прође више од двадесет година како се та прича експлоатише код Срба и са једне и са друге стране Дрине, онако по потреби политичара, без икаквих помјерања тамо или овамо. Ја сад нећу улазити у то, колико је то добро или лоше, само хоћу да ти кажем како је то плод политичких махинација већ дуги низ година и ако је ко крив за то то су политичари који играју на ту карту, а најмање они који су дошли гласати, иако ја не знам њихове разлоге. Сад колико је таквих, стварно је тешко рећи, ја због природе посла имам прилично велики број познаника, али не знам никога лично да је узео двојно држављанство, нити сам чуо да је неко из Бања Луке ишао на гласање у конзулат Србије, а камоли у Београд. (Наравно овдје мислим на обичне људе који се не баве политиком)

Ali ti ne kapiras da mi nigdje nismo otisli.
Mi smo dosli.😂
Ako si dosla i imas prebivaliste (duze od 6 meseci i nisi ga odjavila) duzna si da svu zaradu prijavis, platis porez, zdravstveno i PIO u Srbiji. Jer se po zakonu smatra da je tvoj zivot u Srbiji jer:

Prebivalište je mesto u kome se građanin nastanio sa namerom da u njemu stalno živi, odnosno mesto u kome se nalazi centar njegovih životnih aktivnosti, profesionalnih, ekonomskih, socijalnih i drugih veza koje dokazuju njegovu trajnu povezanost s mestom u kome se nastanio.

Back