Zašto se Srbi iz Srbije toliko nerviraju sto su Srbi iz Bosne dosli na glasanje?

Kosovo je odavno prepusteno, samo je bilo pitanje ko ce da finisira i odradi posao.
Izvini kojom borbom? Napravis kontramiting i odvuces skoro sve u Beograd i sta se tad desilo, sad demonstracije sa ubacenim elementima i sta se desilo?
Nije problem sto ga je dao ili je u procesu davanja, vec gomila lazi izrecena od 2012. pa do sada. Sve dokumentovano na raznim konferencijama...
Могуће и да ће га признати, ко то може знати?
Можда ће то урадити нека друга влада а иако нам га врате Амери ће га до тада измусти и
од свега што се доле налазило добићемо само Шиптаре.

E, ovako:

- Lična karta je javna isprava kojom građani Republike Srbije dokazuju identitet. (Zakon o ličnoj karti, član 1, stav 1)
- Lična karta nije potreban i dovoljan uslov za dobijanje glasačkog prava na lokalnim izborima.
- Lična karta nema veze sa biračkim pravom, osim u smislu identifikacije glasača na biračkom mestu

Nema na čemu

Зар нисмо идентификовали милована на вождовцу обзиром да поседује исту,уредено издату од стране надлежне пу.за вождовац и да је уведен у бирачки списак исто уредно?

Шта је још препрека да би милован остварио уставом загарантовано право на вождовцу?

Зар нисмо идентификовали милована на вождовцу обзиром да поседује исту,уредено издату од стране надлежне пу.за вождовац и да је уведен у бирачки списак исто уредно?
Pošto smo utvrdili da je priča "al jaran ima ličnu kartu, dalme razumiješ" nebitna za lokalne izbore, da pređemo na sledeće:

Šta omogućava pravo glasa na lokalnim izborima?

Zakon o lokalnim izborima, član 3, stav 1:
Pravo da bira odbornike i da bude biran za odbornika ima punoletni državljanin Republike Srbije nad kojim nije produženo roditeljsko pravo, odnosno koji nije potpuno lišen poslovne sposobnosti i koji ima prebivalište na teritoriji jedinice lokalne samouprave u kojoj ostvaruje izborno pravo

Da li smo ovo razumeli?

Pošto smo utvrdili da je priča "al jaran ima ličnu kartu, dalme razumiješ" nebitna za lokalne izbore, da pređemo na sledeće:

Pravo da bira odbornike i da bude biran za odbornika ima punoletni državljanin Republike Srbije nad kojim nije produženo roditeljsko pravo, odnosno koji nije potpuno lišen poslovne sposobnosti i koji ima prebivalište na teritoriji jedinice lokalne samouprave u kojoj ostvaruje izborno pravo

Da li smo ovo razumeli?

Али милован има пребивалиште на вождовцу које доказује личном картом за чије издавање је морао да достави потврду о пребивалишту прилоком подношења захтва за издавање исте. Поменути поред пребивалишта на вождовцу такође поседује више некретнина у милионском износу(тако тврде земљаци из његовог вилајета) и уредно плаћа порез на исте.

Дакле мој добри ефендијо ви овде тврдите да ке дотични дужан да се на дневном нивоу јавља у надлежну пу.у временским периодима у 6:00 и 21:30 чиме би доказивао своје пребивалиште свакодневно?

Navodjen ti je primer. To isto vazi za gomilu njih koje su prebacili iz Srbije u BGD.

Glup si za medalju, nemoj vise molim te. Neces da potrazis, pogledas, nemoj pisati gluposti i vredjati.
Za one koji se prebacuju iz grada u grad u Srbiji vazi ta prica o prijavi/odjavi.
A za nas koji imamo dvojno drzavljanstvo...razumijes li da niko nije trazio odjavu adrese iz RS,da bi se prijavio u Srbiji.
Znaci,zasto bih se ja sad odjavljivala iz RS,ako ne moram?
Isto tako,zasto bih se odjavljivala iz Srbije,kad sam upravo htjela da se prijavim i da imam licnu kartu? 😀
Za prijavu su bila potrebna dokumenta,nisi mogao da se prijavis bilo gdje i bilo kako.
I ovo je regularna procedura...znaci nisam ja nista uradila sto nisam mogla po zakonu.

E, ovako:

- Lična karta je javna isprava kojom građani Republike Srbije dokazuju identitet. (Zakon o ličnoj karti, član 1, stav 1)
- Lična karta nije potreban i dovoljan uslov za dobijanje glasačkog prava na lokalnim izborima.
- Lična karta nema veze sa biračkim pravom, osim u smislu identifikacije glasača na biračkom mestu

Nema na čemu
Sta dajes na glasackom mjestu osim licne karte?Cime dokazujes prebivaliste?

Da li smo ovo razumeli?
Jesmo.Samo nismo razumjeli kako utvrdjujes ko ima prebivaliste?
Ides od kuce do kuce?

Za one koji se prebacuju iz grada u grad u Srbiji vazi ta prica o prijavi/odjavi.
A za nas koji imamo dvojno drzavljanstvo...razumijes li da niko nije trazio odjavu adrese iz RS,da bi se prijavio u Srbiji.
Znaci,zasto bih se ja sad odjavljivala iz RS,ako ne moram?
Isto tako,zasto bih se odjavljivala iz Srbije,kad sam upravo htjela da se prijavim i da imam licnu kartu? 😀
Za prijavu su bila potrebna dokumenta,nisi mogao da se prijavis bilo gdje i bilo kako.
I ovo je regularna procedura...znaci nisam ja nista uradila sto nisam mogla po zakonu.
Odjavljujes boraviste, a ne odrices se drzavljanstva koii si dobila. Nauci da razlikujes pojmove sta je prebivaliste (mesto gde zivis, radis, placas porez,) i boraviste.
Moras da odjavis prebivaliste ako ne zivis u Srbiji inace si u prekrsaju.

Nema te da to objasniš na temi o RKS tablicama.
Нисам знао да се то очекује од мене, мислим да је то тотални фијаско, aли сву наду сад полажем у Маринику, да врати старе таблице, чуо сам да увјежбава нову нумеру:
"Кад се војска на Косово врати". ;)

Али милован има пребивалиште на вождовцу које доказује личном картом за чије издавање је морао да достави потврду о пребивалишту прилоком подношења захтва за издавање исте. Поменути поред пребивалишта на вождовцу такође поседује више некретнина у милионском износу(тако тврде земљаци из његовог вилајета) и уредно плаћа порез на исте.

Дакле мој добри ефендијо ви овде тврдите да ке дотични дужан да се на дневном нивоу јавља у надлежну пу.у временским периодима у 6:00 и 21:30 чиме би доказивао своје пребивалиште свакодневно?
A "vi" tvrdite da neko ko ne zivi u Srbiji vec samo ima fiktivno prebivaliste (tacnije boraviste), ima pravo da se mesa u unutrasnja pitanja Srbije i da bira za parlament?

Pa daj da cela R. Srpska onda glasa na svim izborima u Srbiji? Daj da to rade i Bugari, i Makedonci, i Crnogorci, i Rumuni, i svi komsije?

Jos jednom, nije problem ni nezakonito za onog ko ima stvarno prebivaliste tj. ko zaista zivi ovde ma koje da je nacije, ali jeste problem ko ne zivi.

Odjavljujes boraviste, a ne odrices se drzavljanstva koii si dobila. Nauci da razlikujes pojmove sta je prebivaliste (mesto gde zivis, radis, placas porez,) i boraviste.
Moras da odjavis prebivaliste ako ne zivis u Srbiji inace si u prekrsaju.
Ne odjavljujes nista.Niko od tebe ne trazi nikavu odjavu nicega.Das licnu kartu BiH,na kojoj imas adresu,naravno...i niko ne trazi da se odjavljujes odatle.
Ali ja zivim u Srbiji na primer pola godine ili tri dana,ko moze dokazati da nisam neki penzioner koji se seli malo tamo,malo ovamo.Bitno je da imam nekretninu u kojoj zivim i na kojoj sam prijavljena po zakonu.
Naravno,da ne mogu ljudi u isto vrijeme biti na dva mjesta,ali onda po tome ne bi mogli biti ni u isto vrijeme u dvije drzave.

Да ли је милован бјелица грађанин пошто смо установили да има важећу личну карту републике србије?
Ne znam ko ti je taj konkretni Milovan Bjelica ali ako NE ZIVI u Srbiji (u smislu da ne zivi stvarno i stalno) onda bi prebivaliste (bez obzira sto mu je ranije upisano u l. kartu) moralo da mu bude PASIVIZIRANO tj. da MUP to oznaci u svojoj evidenciji (i samim tim da prijavi to lice za BRISANJE iz birackog spiska za lokalne izbore)

Poslednja izmena:
И овај наслов теме је погрешно написан и распирује мржњу.

Нико у Србији не мрзи србе из Босне, само осуђује оне који су продали гласове.

Да ти исти срби и босне који су дошли да гласају воле своју браћу србе који живе у Србији, не би то никад урадили, јер брат брата не саплиће и не одређује му како ће да живи.

Дакле, оправдана је огорченост на оне који су се продали не мислећи на вољу оних који ће 4 године да трпе власт као последицу избора.

Ne znam ko ti je taj konkretni Milovan Bjelica ali ako NE ZIVI u Srbiji (u smislu da ne zivi stvarno i stalno) onda bi prebivaliste (bez obzira sto mu je ranije upisano u l. kartu) moralo da bude PASIVIZIRANO tj. da MUP to oznaci u svojoj evidenciji (i samim tim da prijavi to lice za BRISANJE iz birackog spiska za lokalne izbore)
Kojim mehanizmom bi ti ispitao da li svih nekoliko miliona stanovnika Srbije stvarno zivi na svojim adresama?
Ako je zakon rekao da ti ta i ta dokumenta trebaju za prebivaliste,i ti ispunis to...sta onda koga briga sta se desava dalje sa tobom?

И овај наслов теме је погрешно написан и распирује мржњу.

Нико у Србији не мрзи србе из Босне, само осуђује оне који су продали гласове.

Да ти исти срби и босне који су дошли да гласају воле своју браћу србе који живе у Србији, не би то никад урадили, јер брат брата не саплиће и не одређује му како ће да живи.

Дакле, оправдана је огорченост на оне који су се продали не мислећи на вољу оних који ће 4 године да трпе власт као последицу избора.
Ova poslednja recenica ti nije tacna,a time ni ona o saplitanju.
Svi cemo da trpimo cetiri godine tu vlast koja bude izabrana,direktno ili indirektno.
Ali i mi ovamo je trpimo,sistem spojenih sudova.

Kojim mehanizmom bi ti ispitao da li svih nekoliko miliona stanovnika Srbije stvarno zivi na svojim adresama?
Ako je zakon rekao da ti ta i ta dokumenta trebaju za prebivaliste,i ti ispunis to...sta onda koga briga sta se desava dalje sa tobom?
Da li se pravis glupa ili stvarno jesi, ne razumem... Ako porez placas u RS znaci da nemas prebavilaste u Srbiji i da vise od 6 meseci si u RS.

LK nije potreban uslov?
A kako se kod vas u selu dokazuje identitet?
Sa 2 svedoka?

Tako je, prepametni, LK se u Srbiji izdaju i državljanima Pakistana i Kine, dovoljno je samo da pitaju.

Idi bre u ćošak, pokri se ušima i ne javljaj se više po ovom pitanju do 1. januara.
Nalupetao si se gluposti za čitav mesec u jednoj poruci.

Back