Jugoslav Čvarak
Buduća legenda
- Poruka
- 30.321
Molim???nego da sprijeci istinsko pomirenje i dogovor medju tri naroda,ukoliko bi slucajno do toga doslo.
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Molim???nego da sprijeci istinsko pomirenje i dogovor medju tri naroda,ukoliko bi slucajno do toga doslo.
Свуда Босанци, по цијеломе свијету.
onda imamo malko drukčija iskustvaRadio sam s dosta BiH Hrvata koji su izbjegli s područja Bosanske posavine, nijedan se nije sramio reći da je Bosanac.
Bosanac Hrvat naravno, ali koliko puta sam ih čuo da kažu - ja Bosanac, ja Bosanka.
Ko je ona? Nisam u toku.Ona je izjavila da je Bosanka.
Ja mislila na naše gastarbajterePa druže se sve milina.ba Kad sam zadnji put bio u R.S. u jednom gradu prošle godine. Pitam za neki ćevabdžinicu jer pročitah na netu da imaju dobre ćevape, ljudi se okreću od mene neće da odgovore "Aj ti jarane kod nas u kafanu reče mi jedan." Ipak nabasah na istu i stvarno imaju vrhunske ćevape nemam reči , u uglu sedi carinik a vlasnik hoće da ga časti ovaj odbija ,vlasnik dodaje "neka ste vi nama ovde" ili nešto slično. Sad taj vlasnik nema nikakve koristi od tih carinika može biti da ima i štete ali u njegovom malom svetu carinik je jedino što se suprotstavlja većini i jedino što je od Bosne ostalo. Odem do crkve, zapalim sveću i sve ostalo, osoba iz moje pratnje upita prolaznika da li blizu ima neki manastir. Ovaj odgovori " Kakav manastir pa tek pre par godina smo se oslobodili od Turaka" .... Posle se ispostavilo da manastira ipak ima mada ne blizu, no to je neka druga priča.
Stvari se menjaju. Do rata bio ko od Srba se nije ljutio niti imao išta protiv da ga zovu Bosanac ili Srbin Bosanac čak bi mu bilo simpatično A onda je došao rat i pokušaj unitaeizacije prisvajanja Bosne ,dominacije i raznog pokušaja negiranja srpske nacije. Pa zar ovde nije bilo ludaka koji su tvrdili da Srbi nisu postojali u Bosni sve do Vuka, onaj glupavi komša svaki dan je postavljao tekst Ilije Garašanina u kome ovaj govori o delovima slavenoserbskog roda gde se pominju pravoslavni Bosanci (kažem opet kao dela slavenoserbskog roda) ,što prema komššinoj logici jeste dokaz da Srba u Bosni nije bilo. Ali nije to margina ,samo neke budale na forumu , to je opšti stav Bošnjaka.Mog dedu su zvali "Bosanac" i on se nije vređao iako je bio Srbin. Čak mu je mislim i bilo drago jer ga je to podsećalo na njegov rodni kraj. A na te provokacije se ne treba obazirati jer nigde ne postoji narod koji ima ime Bosanci.
Немој тако, па нису "Босанци" да им треба дуго, саће они, само што нису.Аха, чекај док свате.![]()
У свему томе нису проблем тзв Бошњаци, већ они из Србије који користе исти наратив и самим тим одбацују Србе из БиХ као да су други народ. На жалост сличан сценарио смо гледали са Македонијом и Црном Гором, па ево сад Македонци имају и своју цркву, везе са старом Србијом сасвим покидане.Stvari se menjaju. Do rata bio ko od Srba se nije ljutio niti imao išta protiv da ga zovu Bosanac ili Srbin Bosanac čak bi mu bilo simpatično A onda je došao rat i pokušaj unitaeizacije prisvajanja Bosne ,dominacije i raznog pokušaja negiranja srpske nacije. Pa zar ovde nije bilo ludaka koji su tvrdili da Srbi nisu postojali u Bosni sve do Vuka, onaj glupavi komša svaki dan je postavljao tekst Ilije Garašanina u kome ovaj govori o delovima slavenoserbskog roda gde se pominju pravoslavni Bosanci (kažem opet kao dela slavenoserbskog roda) ,što prema komššinoj logici jeste dokaz da Srba u Bosni nije bilo. Ali nije to margina ,samo neke budale na forumu , to je opšti stav Bošnjaka.
Formula je predvidiva i ide otprilike ovako , oni su Bosanci njihova država je Bosna sledeći korak pošto je tako Srbija sa njima nema nikakve veze, sledeći jer oni su pravoslavni Bosanci znači nisu Srbi , na posletku njihova crkva treba da se naziva Bosanska pravoslavna crkva .
To nije nikakva paranoja jer za to postoje identične istorijske paralele. A zar to sve nije bilo identično za vreme Kalaja, zar to nije poznato i kasnije na nekim drugim područjima, na primer u Crnoj Gori.
Zato Srbi iz R.Srpske neće da budu Bosanci , ni kao geografska odrednica, nikako , radije će da budu Indijanci ili Eskimi nego Bosanci jer dobro znaju šta nakon toga sledi.
Zavisi odakle su recimo oni koji su stvarno ratovali su normalni a oni koji nisu to rvati na kubRadio sam s dosta BiH Hrvata koji su izbjegli s područja Bosanske posavine, nijedan se nije sramio reći da je Bosanac.
Bosanac Hrvat naravno, ali koliko puta sam ih čuo da kažu - ja Bosanac, ja Bosanka.
Nisu bili u ratu, premladi su bili u to vrijeme, ali su protjerani iz Bosanske posavine, pa su se sa Srbima koji su istjerani iz Hrvatske, mijenjali za kuće.Zavisi odakle su recimo oni koji su stvarno ratovali su normalni a oni koji nisu to rvati na kub
Република Српска Босна и Херцеговина.
И онда идијоти избацише српску Босну и Херцеговину.
Није. Пре садашњег назива, у употреби су били ови називи:Prvo se zvala Srpska Republika BiH.
I to vec Srbima ne bi smetalo.
Ja sam racunala od pocetka rata,od 92-e.Није. Пре садашњег назива, у употреби су били ови називи:
- Република Српска Босна и Херцеговина (1991)
- Република Српског Народа Босне и Херцеговине (1992)
- Српска Република Босна и Херцеговина (1992)
- Српска Република (1992)
По сјећању реко, ако се не варам.Није. Пре садашњег назива, у употреби су били ови називи:
- Република Српска Босна и Херцеговина (1991)
- Република Српског Народа Босне и Херцеговине (1992)
- Српска Република Босна и Херцеговина (1992)
- Српска Република (1992)
Не може Босанац да буде пореклом из Херцеговине, то су два света, две цивилизације, две културе.Zašto se Srbi iz BiH vređaju kada ih neko nazove Bosancima? Termin "Bosanac" je politonim i demonim koji se koristi za ljude koji žive ili su poreklom sa prostora Bosne i Hercegovine ili samo geografskog područja pod imenom "Bosna" i nema veze sa terminom "Bošnjak". Iz srpskog ugla to je isto kao kada nekog stanovnika Šumadije nazoveš Šumadincom ili Vojvodine Vojvođaninom. To nije isti slučaj kao sa Crnogorcima gde se pojavila nova grupa ljudi koja sebe naziva tim imenom pa se Srbi iz Crne Gore ne smatraju Crnogorcima. Ne postoji narod koji sebe naziva sebe "Bosancima" i ne vidim problem za korišćenje tog termina za Srbe koji žive ili su poreklom iz Bosne (i Hercegovine).
Ja sam racunala od pocetka rata,od 92-e.
Prvo je bila Srpska republika BiH,pa onda Republika Srpska.
Imam negdje i novcanice.![]()
Јесте, то је био први назив.По сјећању реко, ако се не варам.
Изгледа да си у праву.
Мада назив Република Српска Босна и Херцеговина би био савршен.
Ne znam za tajkune,ali tad,narocito 93-e je vladala zesca inflacija.I svi današnji tajkuni nosili kofere dinara iz cele ex ju u srbiju i kupovali devize.
Zašto se Srbi iz BiH vređaju kada ih neko nazove Bosancima? Termin "Bosanac" je politonim i demonim koji se koristi za ljude koji žive ili su poreklom sa prostora Bosne i Hercegovine ili samo geografskog područja pod imenom "Bosna" i nema veze sa terminom "Bošnjak". Iz srpskog ugla to je isto kao kada nekog stanovnika Šumadije nazoveš Šumadincom ili Vojvodine Vojvođaninom. To nije isti slučaj kao sa Crnogorcima gde se pojavila nova grupa ljudi koja sebe naziva tim imenom pa se Srbi iz Crne Gore ne smatraju Crnogorcima. Ne postoji narod koji sebe naziva sebe "Bosancima" i ne vidim problem za korišćenje tog termina za Srbe koji žive ili su poreklom iz Bosne (i Hercegovine).
interesantno kako kod nebosanaca to nije pravilo.Ako je riječ o poslu, onda tu nema časti, gleda se samo i samo profit.
Ne znam sano kako ti tako castan,naidje na necastne?interesantno kako kod nebosanaca to nije pravilo.
slucajeva ima, naravno