Zasto se proizvodnja mesa subvencionise?

To mu je cena.

Od kilo brašna dobija se kilo i po hleba.
Cudno , obicno je u eu drzavama hleb od pola kg ili bese 600g ili bese 800g, 1,2 1,3e...navikli me totalno da je tolika cena ma koliki je hleb...i ma koja drzava...
Naravno ako nije neki spec sa korom...uostalom najskuplji hleb sam platio u Srbiji jednom kasno 10e izaslo...jos uvek ne znam sta mi je bilo pa sam ga i kupio , zbunjen bio...
Ne , ne secam se ukusa, znaci nije nista posebno bilo..

Stim što kod nas kilo hleba sava j stvari ima jedva 500 grama ali ga narod zove kilo.
Zato što je nekada vekna tih dimenzija bila teška kilogram.

Testo je danas lakše zapreminski.

Nego, tema je o mesu i subvencijama.

Koliko je stočni fond desetkovan, moraće država da plaća platu i doprinose gazdinstvima koja budu držala stoku.

Tojest ako hoće da ima stočni fond

po meni drzave na silu guraju meso u usta gradjana...sta vi mislite?
Хипер продукција је свега што није храна...

Зато се штампају паре за нове производе, које требају раји да их купи...

То умногоме повећава количину пара у оптицају, па не знају где ће више са папирима... То је у нормалним земљама, где је милијардерска каста намирена туђим трудом...

У ненормалним попут наше, паразитска каста се тек формира, тако да је субвенционисање тренутно усмерено на личне рачуне за обрт капитала на берзи, зато код нас касне са исплатама

u kontekstu:
u udarnim terminima na tvu samo meso, pivo sir..., a jabuka nigde?
Ima tu više razloga, mada pretpostavljam na koje misliš.
Ti proizvodi imaju svoju tržišnu vrednost i isplativiji su od jabuka. Na tv-u se reklamiraju brendirani proizvodi ili ponuda određenih trgovinskih lanaca. Meso donekle, pivo i sir su brendirani proizvodi, za razliku od jabuka. Prodaje se i brend, ime.

Back