Zasto se poneki muskarci ponasaju agresivno prema devojkama do kojih im je stalo

nina_75:
U cemu je fazon?
Plasite se da pokazete da imate emocije i da ste ranjivi?

to se desava (po mom skromnom misljenu) osobama koje jos nisu svjesni sebe....i, da, osoba koje se boje svojih emocija...pogotovo pokazivanja istih...i ne mislim da je to samo odlika muskaraca...to rade i zene, i djeca i svi...dok ne nauce kako da se nose sa svojim emocijama.
 
Povređivanje je sasvim druga tema, često povređujemo one koje najviše volimo.
Mislim da nema previše veze sa ovom pričom, jer se muškarac ovde ponaša agresivno, a sama agresivnost je u m-ž odnosima povezana sa nezrelom, neformiranom ličnošću...

A žene koje stalno primedbuju? Muškarci se uvek ophode prema ženama onako kakav stav one same zauzmu. Hoćeš da budeš ćurka - ponašaću se onda prema tako.
Konflikti polne komunikacije ....
 
Ako je neko grub prema nekom, verumem da ga povredjuje... fizicki ili emotivno... ali ta grubost ocigledno proizvodi izvesno osecanja kod te povredjene strane.
Ali ako se misli na neke male "grubijanstine", one nisu lose... Razlog.... verovatno nedostatak nacina da se iskaze neko osecanje, ne vidim sta bi drugo moglo da bude (ako je to vec povredjivanje, ali ako nije... onda nikom nista).
 
nina_75:
poneki muskarci ponasaju kao agresivne zivotinje prema devojkama do kojih im je stalo?

Interesuje me vase misljenje


Ne razumem bash taj izraz kao agresivne zivotinje sta konkretno podrazumevas pod tim?

Da li je sklon da se dere na devojku i namece neki svoj zakon pa je zato agresivan, ili pak je bukvalno agresivan i tuce tu devojku?
 
nina_75:
Stalo mu je do devojke, u jednom momentu je divan, pazljiv, a vec sledeceg dana zadaje niske udarce, vredja, ponizava, ....


Vidis, to su prednosti primitivne balkanse zajednice. Vredjanje, razne grubijanstine... to uopste nije lose, valjda bi trebalo da se zna ko u kuci nosi brkove, a to svakako jedan od vrlo mocnih nacina da se to pokaze. ;)
 
Dok su deca muškarci čvrsto drže (za ruku ili za kosu) a žene grubo udaraju kao prikaz simpatije....

Kad porastu tu dodju kompleksi, biovlast, oponašanje matične porodice, ugroženost (protiv ženskog jezika se ne ume braniti jezikom već šamarom).

A ponekad mora, zato što se to od njega očekuje i čini sastavni deo ljubavi (iracionalno uglavnom) , logika i kulturna očekivanja tu nemaju veze sa vezom.....
 

Back
Top