Зашто се покојни Бора заљубио у Љубљану?

Pa sto je otisao da zivi kod takvih? Nego se umuvao kod neke zene koja ga je jos uvek i jedina htela.
Otisao je da zivi sa zenom gdje ona zivi.Da je zivjela u Mongoliji,mozda bi i tamo otisao.
Pljuvao je Slovence,pa otisao tamo da zivi...pa sta? Osim toga,nije nista slagao,a sto ih istina vrijedja,njihov je problem.
Pljunuli su i Slovenci Jugoslaviju,a nije da je nisu koristili dok im je trebala.
Svabe poubijale tolike Srbe,pa Srbi opet otisli da zive i rade u Njemackoj.
Dino Merlin pljuvao Srbe,pa napunio cetiri Arene,bjese?
Ima milion primjera,a samo se njemu zamjeri "verbalni delikt" i to sasvim tacan.
Uostalom,mozda se zbog zene i "zrtvovao", pa tamo otisao da zivi.Odakle mi mozemo znati njegove motive.

Poslednja izmena:
па ме занима, шта је толико Бору, великог српског патриоту привукло ка Љубљани.
Оматорило се, све попустило, страх се у кости увукао, а карактер атрофирао.
Био некад силан, а мало и прецењен...

Покојни Бора, Бог да му душу прости, легенда Ју рока је својевремено дао изјаву која гласи:

"Тело ми сахраните у Чачку, а срце оставите у Љубљани",

па ме занима, шта је толико Бору, великог српског патриоту привукло ка Љубљани.

Сигуран сам да су, попут Љубљане, лепи и Марибор и Цеље, и Нова Горица, и Ново Место, Крањ, Копар итд..итд...

Уједињене нације су Словенију године 2017. прогласили за најчистију земљу на свету.

Словенија је пуноправна чланица Европске уније.

Просечна плата је изнад 1500 евра.

Шта је Бору привукло ка Словенији, па је тамо нашао свој нови дом, где оставља срце своје?

Можемо ли и ми бити као Словенија, па да ми своје срце, једног дана за много година, оставимо у Отаџбини, а да га не остављамо негде ван граница наше Србије где ћемо, ако не склонимо злотворе, морати да тражимо свој дом.
Zašto se pokojni Bora zaljubio u LJubljanu?

Iz nekog je razloga volio bečke konjušare. Ali pazi ironije sudbine! Gadio je Slovence nazivajući ih bečkim konjušarima i onda je skončao baš u Sloveniji. Eh, što ti je karma. :lol: :lol: :lol:

Zašto se pokojni Bora zaljubio u LJubljanu?

Iz nekog je razloga volio bečke konjušare. Ali pazi ironije sudbine! Gadio je Slovence nazivajući ih bečkim konjušarima i onda je skončao baš u Sloveniji. Eh, što ti je karma. :lol: :lol: :lol:
Nije Bora zivio u Sloveniji zbog Slovenije,nego zbog zene.Inace bi i prije otisao tamo.
Vjerujem da je i dalje o njima mislio isto.
Karna ne postoji.Inace Artukovic ne bi umro mirno u krevetu.

Nije Bora zivio u Sloveniji zbog Slovenije,nego zbog zene.Inace bi i prije otisao tamo.
Vjerujem da je i dalje o njima mislio isto.
Karna ne postoji.Inace Artukovic ne bi umro mirno u krevetu.

Kako se Bora Đorđević izvinio Slovencima zbog poređenja sa bečkim konjušarima: „Niko nema pravo da jednom celom narodu lupa etikete“​

Sudbine Autor: Irena Dedakin 05. sep 202414:44

https://nova.rs/zabava/sudbine/bora-djordjeic-se-izvinio-slovencima-zbog-beckih-konjusara/

Otisao je da zivi sa zenom gdje ona zivi.Da je zivjela u Mongoliji,mozda bi i tamo otisao.
Pljuvao je Slovence,pa otisao tamo da zivi...pa sta? Osim toga,nije nista slagao,a sto ih istina vrijedja,njihov je problem.
Pljunuli su i Slovenci Jugoslaviju,a nije da je nisu koristili dok im je trebala.
Svabe poubijale tolike Srbe,pa Srbi opet otisli da zive i rade u Njemackoj.
Dino Merlin pljuvao Srbe,pa napunio cetiri Arene,bjese?
Ima milion primjera,a samo se njemu zamjeri "verbalni delikt" i to sasvim tacan.
Uostalom,mozda se zbog zene i "zrtvovao", pa tamo otisao da zivi.Odakle mi mozemo znati njegove motive.
Хајде да будем крајnje otvorena, јасна и искрена - не волим Бору Corbu од оног момента када се оzenio после самоубистваsvpje prve zене свега месец дана после razvoda.

Оd tada je on za mene - nista, jedna protuva koja zbog malo mladjih zena rastura porodicu i salje u smrt bivsu zenu, a ovo sa Slovenijom je samo slag na torti, tu je nasao tu zadnju , sto bi rekao Njegos "nema vece bruke od starosti!".

javna licnost....pre ove Dubravke, Bora je bio u braku sa jednom mladjankom...dva stana je prodao zbog nje. a i napravio gomilu dugova...na sve to treba gledati realno i bez nekih romansiranih dozivljaja
Znamo.I sta s tim?Nije bio maloljetan i nije trazio savjet.Svako ima pravo da upropasti svoj zivot kako hoce.

Znamo.I sta s tim?Nije bio maloljetan i nije trazio savjet.Svako ima pravo da upropasti svoj zivot kako hoce.
to si lepo rekla, svako ima pravo, da upropasti svoj zivot...ali, moramo onda reci. da je Corba bio paljevina za siroke narodne mase...uicestvovao u huskanju naroda, a onda pogazio sve principe...pre svega, morao je da zamoli za oprostaj, svoj srpski narod...da im kaze, da je bio samo jedna lazovcina i nista drugo...za muziku, svaka mu cast, volim njegove pesme

Хајде да будем крајnje otvorena, јасна и искрена - не волим Бору Corbu од оног момента када се оzenio после самоубистваsvpje prve zене свега месец дана после razvoda.

Оd tada je on za mene - nista, jedna protuva koja zbog malo mladjih zena rastura porodicu, a ovo sa Slovenijom je samo slag na torti, tu je nasao tu zadnju , sto bi rekao Njegos "nema vece bruke od starosti!".
Ja ne volim da sudim ljudima...Mi ne znamo njegovu stranu price.Zapravo ne znamo nista osim mozda tendecioznih novinskih clanaka sa ciljem dizanja tiraza.I za nju su govorili da je bila alkoholicarka i da nije htjela da se lijeci.Ko zna sta je istina u svemu tome?
Ni ja ne vjerujem u neku veliku ljubav sa tolikom razlikom u godinama i pod stare dane,ali ko zna...cak i da ih je interes vezao,vjerovatno je bio obostrani.
Ali opet njegov privatan zivot je njegova stvar i nema veze sa njim kao umjetnikom.
Ja ga cijenim,kao sto sam vec rekla,zato sto je u najgorim vremenima bio jedan od rijetkih,ako ne i jedini od rokera koji je dolazio i drzao koncerte kod nas.
A tad je to bilo malo svjetlo u moru mraka.
Znaci,bio je tu kad je trebalo i na djelu,ne samo na rijecima.
Privatno ga ne znam i ne mogu znati kakav je bio kao covjek.

Ja ne volim da sudim ljudima...Mi ne znamo njegovu stranu price.Zapravo ne znamo nista osim mozda tendecioznih novinskih clanaka sa ciljem dizanja tiraza.I za nju su govorili da je bila alkoholicarka i da nije htjela da se lijeci.Ko zna sta je istina u svemu tome?
Ni ja ne vjerujem u neku veliku ljubav sa tolikom razlikom u godinama i pod stare dane,ali ko zna...cak i da ih je interes vezao,vjerovatno je bio obostrani.
Ali opet njegov privatan zivot je njegova stvar i nema veze sa njim kao umjetnikom.
Ja ga cijenim,kao sto sam vec rekla,zato sto je u najgorim vremenima bio jedan od rijetkih,ako ne i jedini od rokera koji je dolazio i drzao koncerte kod nas.
A tad je to bilo malo svjetlo u moru mraka.
Znaci,bio je tu kad je trebalo i na djelu,ne samo na rijecima.
Privatno ga ne znam i ne mogu znati kakav je bio kao covjek.
Ne znam ga ni ja privatno, i slusam nejgove pesme, cenim ga od ranije i takve njegove pesme slusam, ali ne mogu da se otmem ustisku da je bio salabajzer (ilicar, zenskaros) koji je potpao pod "modu" da trazi mladje zene, pa i sve je to ruzno, a kamoli sto je prva vec izvrsila samoubistvo posle dugogodisnjeg braka.

Dodje mi kao neki monstrum od coveka, iako je tacno da ne znam(o) njegovu stranu price, ali sve i da ga je prva prevarila, ja se ne bih opet zenila da sam musko.

Ne znam ga ni ja privatno, i slusam nejgove pesme, cenim ga od ranije i takve pesme slusam, ali ne mogu da seotmem ustisku da je bio salabajzer koji je potpao pod "modu" da trazi mladje zende, pa i sve je to ruzno, a kamoli sto je prva vec izvrsila samoubistvo.

Dodje mi kao neki monstrum od coveka, iako je tacno da ne znam(o) njegovu stranu price, ali sve i d aga je prevarila, ja se ne bih opet zenila da sam musko.
Ti ne bi,ali nisu svi ljudi isti.
Mozda neko ne voli samocu.

Zasto njega krivis za smrt njegove zene?Nije je on ubio.
Pa kad se neko ubije 40 dana posle razvoda, naravno da si ga (je) oterao u smrt. Ja se ne bih "sastavila" do smrti posle takvog dogadjaja, da je moj dugogodisnji muz izvrsio samoubistvo posle razvoda, bilo bi me sramota.

Pa i ako je ipak ona kriva, nemoj se posle zeniti, sta ce ti to?

A onda prodaje fore u pesmama "Nisam dripac ni probisvet, imam svoj mali svet i oko njega kineski zid"...pa onda cuvaj tu porodicu i taj svoj mali svet po svaku cenu, sta ce ti mladje?

Srbija je izgubila nekoliko miliona muskaraca u prvom svjetskom ratu, veliki dio njih nije ostavio potomstvo, premladi bili ili jos nijesu imali djecu.

Veliki dio onih vojnika koji su prezivjeli su ti koji su se krili iza prve linije, ili se predali neprijateljima, tako spaseci svoje zivote. Od njih uglavnom su danasnji Srbi.

Zato mozda 90ih umjesto junastva, na bojiste Srbi su ukrali fridzidere i napali civilno stanovnistvo. Te vrijednosti su nasljedili.

To foliranje i busanje u grudi o kojem prica @38imak je nasljedjeno od oca, nije valjda od majke.

Dobro, izginula su deca ispod 20 godina, buduci da su ljudi ranije dobijali decu tada, dok nisu ginuli muskarci 25+ koji su imali klince, neretko i vise njih? Meni to nije logicno.

Deca u ratu, klinci ispod dvadesetak godina, i nisu bas neki sposobni vojnici. Najsposobniji su oko tridesete tako da je vecina njih ipak imala potomstvo.
Mozemo da se preganjamo i proveravamo, ako si u pravu, priznacu...doduse, cisto sumnjam da jesi.

Ako mene secanje ne vara, mislim da je utvrdjeno pola miliona ubijenih vojnika u WW1.
Daleko od toga da je bilo vise miliona ubijenih vojnika...matematicki je to zaista nemoguce.
Pre provere bih se smela kladiti da je par stotina hiljada...

Back