Зашто се покојни Бора заљубио у Љубљану?

Как'е су ово некрофилске теме о животу и визијама пензиЈОнера, које близина смрти и болести унормали од блебетања о ниским страстима...

Матор коњ, који рже пред смрт, треба да се одере, иначе нема вајде од цркотине
Pazi šta si rekao
I naidji za 5-6 godina...
10 najviše da iebe rak raka...
:mrgreen:

Pa nije toliko ni miran. Mislim, ima tih mesta za izlazak. Uveče je puno ljudi pored reke, taj stari deo grada je prepun kafića i restorana. Ne trešti muzika i ljudi ne urlaju.

Dodala bih da je blizina morske obale kul, kao i to što su blizu planine.

No ja ne bih živela u ljubljani, pre u nekom manjem mestu. Recimo prema granici sa Austrijom, blizu Bleda. Tamo je sve blizu autom. A i i ljubljani živi baš dosta ljudi koji su došli iz drugih yu republika, taj deo mi se ne sviđa 😁
Pa ako bi da živiš na granici onda Škofja Loka

Покојни Бора, Бог да му душу прости, легенда Ју рока је својевремено дао изјаву која гласи:

"Тело ми сахраните у Чачку, а срце оставите у Љубљани",

па ме занима, шта је толико Бору, великог српског патриоту привукло ка Љубљани.

Сигуран сам да су, попут Љубљане, лепи и Марибор и Цеље, и Нова Горица, и Ново Место, Крањ, Копар итд..итд...

Уједињене нације су Словенију године 2017. прогласили за најчистију земљу на свету.

Словенија је пуноправна чланица Европске уније.

Просечна плата је изнад 1500 евра.

Шта је Бору привукло ка Словенији, па је тамо нашао свој нови дом, где оставља срце своје?

Можемо ли и ми бити као Словенија, па да ми своје срце, једног дана за много година, оставимо у Отаџбини, а да га не остављамо негде ван граница наше Србије где ћемо, ако не склонимо злотворе, морати да тражимо свој дом.
A sta tebe uopste briga gdje ce ko da zivi i sta ga je privuklo tamo? :roll:
Svako ima svoje razloge i nije duzan drugima da se ispovijeda,pa ni Bora.
Da li je mozda trebao traziti odobrenje od nekog od nas ili sta?

Pazi šta si rekao
I naidji za 5-6 godina...
10 najviše da iebe rak raka...
:mrgreen:
Тема је превише емотивна... Човек умро, а шалтер его пише о романтици и инфраструктури по Зловенији... Некро треш, ко са нетфликса и чатџипитија брабоњања АИ о нечему хибридном...

Pa ne znam što da ti kažem, osim Ljubljane ostali gradovi su znatno manji.

Ljubljana stvarno nudi sve za život po mjeri čovjeka, odlična infrastruktura, ponuda, restorani, univerzitet, 1.5h mediteran, 1.5h alpe, standard.
Sve to jeste..ali od kako su mi u kaficu nasuli vodu u rakijsku casicu,jasno mi je kakav je to mentalitet i ne bih voljela tamo da zivim.
Jedan Slovenac,koji je izdavao smjestaj blizu klinickog centra i kod koga su dolazili oni koji su trebali na lijecenje ili njihova pratnja, se se silno iscudjavao kako mu je jedan takav,a bjese iz Bosne, platio piće u njegovoj kafani.
On njemu ne bi nikad.
Za cistocu i ekologiju im skidam kapu,ali za sve ostalo ne.

Тема је превише емотивна... Човек умро, а шалтер его пише о романтици и инфраструктури по Зловенији... Некро треш, ко са нетфликса и чатџипитија брабоњања АИ о нечему хибридном...
Pa umiru i carevi i kraljevi a ne ...
Inače "Riblja Čorba" je valjala samo prva dva albuma
Idejno najoriginalniji i najpevljiviji i najneobavezniji zezatoirski ali u rock fazonu

a dalje je bilo tek povremeno ponešto i ne tako vanserijski više komercijalnoi za odredjeni momenat...

Покојни Бора, Бог да му душу прости, легенда Ју рока је својевремено дао изјаву која гласи:

"Тело ми сахраните у Чачку, а срце оставите у Љубљани",

па ме занима, шта је толико Бору, великог српског патриоту привукло ка Љубљани.

Сигуран сам да су, попут Љубљане, лепи и Марибор и Цеље, и Нова Горица, и Ново Место, Крањ, Копар итд..итд...

Уједињене нације су Словенију године 2017. прогласили за најчистију земљу на свету.

Словенија је пуноправна чланица Европске уније.

Просечна плата је изнад 1500 евра.

Шта је Бору привукло ка Словенији, па је тамо нашао свој нови дом, где оставља срце своје?

Можемо ли и ми бити као Словенија, па да ми своје срце, једног дана за много година, оставимо у Отаџбини, а да га не остављамо негде ван граница наше Србије где ћемо, ако не склонимо злотворе, морати да тражимо свој дом.
Nadao se da mu kod beckih konjusara spasa ima.

Hrvatska je po tom pitanju najgora, 1/3 stanovništva živi u Zagrebu.

U Srbiji 1/5 živi u Beogradu.

Okvirno pišem.
Netočno!
U Zagrebu živi oko 1/5 stanovništva Hrvatske, a u Beogradu oko 1/4 stanovništva Srbije.
Bar se to lako može provjeriti na netu. Broj stanovnika grada podjeliš sa brojem stanovnika države. Govorim o administrativnim granicama gradova kakve jesu danas i bile su u trenutku popisa stanovništva. Da li te granice imaju smisla ili ne, je drugi par cipela, ali trenutno su takve.

Da, pošto najbrojnija manjinska nacionalna i vjerska grupacija broji...koliko, 2%?
Није зато... Проблем је код њих што су махом атеисти тј. материјалисти, зато су досадни нама...

Вера у Бога Словенији не постоји, примил је примила, све се гледа кроз људске а не Божије законе...

По страну то, како су добри људи, ал си духовно дно, ко и цео Запад са својом Мамонском цивилизацијом...

Izabrali zapad, mi istok. Saće neki nacionalisti da ti objasne kako je to dobro. Otprilike, oni su porobljeni a mi slobodni ;)
Izbor i to treba znati :) . ..Sreća Slovenaca je ta što su naslonjeni na Austriju pa su mogli dosta toga videti ..Da su bili naslinjeni na Albaniju bili bi isti kao Srbija .. Slovenija je odlična i iz Skandinavskog pogleda ..

Как'е су ово некрофилске теме о животу и визијама пензиЈОнера, које близина смрти и болести унормали од блебетања о ниским страстима...

Матор коњ, који рже пред смрт, треба да се одере, иначе нема вајде од цркотине
Hriscaninj nikad ne razocara sa sizofrenim postom :)

A sta tebe uopste briga gdje ce ko da zivi i sta ga je privuklo tamo? :roll:
Svako ima svoje razloge i nije duzan drugima da se ispovijeda,pa ni Bora.
Da li je mozda trebao traziti odobrenje od nekog od nas ili sta?

Не знам.

Можда да опет прочиташ уводни пост и целу тему, па да схватиш фабулу теме.

Back