moj sestric, po tetki, po mom ocu, ozenjen je Srpkinjom iz okoline Knina...95, krenuo egzodus, bezanija...njena porodica, krece u koloni za Srbiju...staju u susednom selu, da pokupe njenog ujaka, koji nje pre desetak dana ranjen u nekoj pucnjavi na polozaju...ujak, nije bio kod kapije, Bilja je krenula da ga potrazi, nasla ga je iza kuce, bio je zaklan...tu je vec prosla, neka ustaska diverzantska grupa i pibila Srbe, na koje je naletela...vraca se kod roditelja, oni dolaze i pokojnog ujaka, umotavaju u neko cebe i utovaraju u traktorsku prikolicu, onda nastavljaju bezaniju...negde uz put, su ga pokopali...Bilja, je imala 15 godina tada...dosli u Drbiju, nastavio se zivot...ona se udala za mog sestrica i otisli su za Beigrad, da zive tamo...Bilja nikada nije htela da uzme hrvatski pasos, iako je ovaj moj sestric ludeo zbog toga...na zalost, moj sestric je kriminalac i hr pasos, mu je trebao zbog biznisa...po cenu razvoda, nije htela da uzme hr pasos i tome je dosledna...u njihovoj kuci, u Bg, drzi sliku svog ujaka u vojnickoj uniformi i sliku doktora Raskovica....e to je princip, ona ne odstupa od toga