Alter_Ego_
Stara legenda
- Poruka
- 79.360
Покојни Бора, Бог да му душу прости, легенда Ју рока је својевремено дао изјаву која гласи:
"Тело ми сахраните у Чачку, а срце оставите у Љубљани",
па ме занима, шта је толико Бору, великог српског патриоту привукло ка Љубљани.
Сигуран сам да су, попут Љубљане, лепи и Марибор и Цеље, и Нова Горица, и Ново Место, Крањ, Копар итд..итд...
Уједињене нације су Словенију године 2017. прогласили за најчистију земљу на свету.
Словенија је пуноправна чланица Европске уније.
Просечна плата је изнад 1500 евра.
Шта је Бору привукло ка Словенији, па је тамо нашао свој нови дом, где оставља срце своје?
Можемо ли и ми бити као Словенија, па да ми своје срце, једног дана за много година, оставимо у Отаџбини, а да га не остављамо негде ван граница наше Србије где ћемо, ако не склонимо злотворе, морати да тражимо свој дом.
"Тело ми сахраните у Чачку, а срце оставите у Љубљани",
па ме занима, шта је толико Бору, великог српског патриоту привукло ка Љубљани.
Сигуран сам да су, попут Љубљане, лепи и Марибор и Цеље, и Нова Горица, и Ново Место, Крањ, Копар итд..итд...
Уједињене нације су Словенију године 2017. прогласили за најчистију земљу на свету.
Словенија је пуноправна чланица Европске уније.
Просечна плата је изнад 1500 евра.
Шта је Бору привукло ка Словенији, па је тамо нашао свој нови дом, где оставља срце своје?
Можемо ли и ми бити као Словенија, па да ми своје срце, једног дана за много година, оставимо у Отаџбини, а да га не остављамо негде ван граница наше Србије где ћемо, ако не склонимо злотворе, морати да тражимо свој дом.