Zašto se non-stop putuje u iste gradove?

Npr. mnoge turističke agencije u Srbiji organizuju odlaske u mahom jedne te iste gradove: Budimpeštu, Prag, Krakov, Beč, Temišvar.

Zašto retko ko ide u npr. Kopenhagen, Hamburg, Brisel, Amsterdam, Hag, London, Glazgov, Oslo, Helsinki, Stokholm itd.? To su isto jako lepi gradovi, čak i više od izvikanih srednjoevropskih.
Zbog cene koštanja. Samo imućni ljudi *JA* mogu da plate taksi 40 eura

Uglavnom zbog cene puta, koja je, logično, niža što je destinacija bliža. Ti gradovi koje si u prvom delu naveo su svi bliži u odnosu na one koje si pobrojao posle. Šta je problem da se napravi tura do Temišvara koji je bliži Beogradu nego neki gradovi na jugu Srbije. A tu je i dužina puta - ako ideš busom u te udaljenije gradove, to je višednevno klackanje koje ne voli baš svako.

A i nije baš da retko ko ide na te druge destinacije. Meni na Fejsu stalno iskaču objave agencija koje organizuju putovanja duž cele Europe pa i izvan nje.

Npr. mnoge turističke agencije u Srbiji organizuju odlaske u mahom jedne te iste gradove: Budimpeštu, Prag, Krakov, Beč, Temišvar.

Zašto retko ko ide u npr. Kopenhagen, Hamburg, Brisel, Amsterdam, Hag, London, Glazgov, Oslo, Helsinki, Stokholm itd.? To su isto jako lepi gradovi, čak i više od izvikanih srednjoevropskih.
davno, pre neku deceniju, putovo sam sa autobus u makedoniju. Negde u Grdelickoj Klisuri autobus se zaustavlja pred jednim restoranom i vozac obavestava da prave pauzu od pola sata. Nemajuci sta da radim, seo sam za sto u restoran i narucio rucak. Posle pola sata krenuli smo dalje sa punim stomacima.
Na povratku iz makedonije, drugi vozac , drugi autobus al ista agencija. Opet se zaustavljamo kod taj isti restoran i opet pola sata pauza i opet rucak....................
da nastavim ?

Zato što agencije najviše zarađuju na transferu tj autobuskom prevozu pre svega i manje na čarter letovima, a navedene destinacije su priličan izazov u takvom vidu aranžmana uz dodatno manje interesovanje većine ljudi odavde za te destinacije.
Trenutno je jeftinije da se nađe LC let od 50-ak evra i smeštaj preko airbnb-a nego lomatanje autobusom 30-ak sati.

Čarter letovi se isplate samo za destinacije koje su pune, a to su uglavnom letnje destinacije i organizovati isti za Oslo ili Rekjavik bi bilo finansijsko samoubistvo.

Poslednja izmena:

Back