Зашто се не жениш/удајеш?

Aj pali ne zanimaju me tvoje klinacke nebuloze.
Tvoj zivot je nebitan svima osim tvojim roditeljima.
Pa bitan je mojoj deci, barem dok ne budu mogli sami da brinu o sebi.
Bitan je meni licno, veoma :D
I bitan je Bogu :)

Sve ima svoju vrednost.
To sto neko zivi drugacije od nas ne znaci da je manje vredan, znaci samo da bi bilo lepo da otvorimo ponekad svoju avliju i shvatimo da ima zivota i van nje.

To sto neko zivi drugacije od nas ne znaci da je manje vredan, znaci samo da bi bilo lepo da otvorimo ponekad svoju avliju i shvatimo da ima zivota i van nje.
Они ето имају породицу, децу и сад су они аутоматски нека узвишена бића, најбољи људи и погодили су животе, а ја ћу ето протраћити живот јер радим другачије и тај свој наратив намећу. Нико те заиста не пита зашто не желиш то, шта се дешава, него имају своја реторичка питања или неки свој измишљени одговор који ти ставе у уста, не прихватају други јер су ограничени као тараба и то је то, а тиме што су се остварили на том пољу дају себи за право да се осећају супериорније и онда долазиш у ситуацију да такви иду около и упиру прстом у тебе што се не жениш и то онда траје и траје док ти у једном моменту не пређе преко оне ствари и дође ти да их отераш у к. Наравно, част изузецима, постоје и људи у браку који нису такви и који немају потребу да ти намећу свој угао живота и да се постављају као виша раса над тобом али таквих је мање.

Poslednja izmena:
Они ето имају породицу, децу и сад су они аутоматски нека узвишена бића, најбољи људи и погодили су животе, а ја ћу ето протраћити живот јер радим другачије и тај свој наратив намећу. Нико те заиста не пита зашто не желиш то, шта се дешава, него имају своја реторичка питања или неки свој измишљени одговор који ти ставе у уста, не прихватају други јер су ограничени као тараба и то је то, а тиме што су се остварили на том пољу дају себи за право да се осећају супериорније и онда долазиш у ситуацију да такви иду около и упиру прстом у тебе што се не жениш и то онда траје и траје док ти у једном моменту не пређе преко оне ствари и дође ти да их отераш у к. Наравно, част изузецима, постоје и људи у браку који нису такви и који немају потребу да ти намећу свој угао живота и да се постављају као виша раса над тобом али таквих је мање.
Svako ima svoj put, nije nam svima dat isti i svako ima svoju svrhu.
Niko od nas nije superioran, svi se mi borimo na razlicite nacine da prezivimo ovaj zivot i bolje bi bilo da se trudimo da imamo vise razumevanja i ljubavi prema drugim ljudima.

Zato sto te mozda smatraju normalnim.
Covek valjda smatra da je normalno da produzis lozu i ne ugasis porodicno stablo.
Razumeo bi da su Tesla i posvetio si zivot covecanstvu; ali hiljade blejača sa tribine, na “kladžu” pa na kafu i tako u krug iz dana u dan …. Debilana.

Zamisli se kad ti isti budu prestali da te pitaju.
Zamisli kada bih se bavio time šta neko drugi misli da ja treba da radim sa svojim životom.

Ti da razumes logiku nebi pricao o necem o cemu nemas pojma.
Ljudi koji imaju decu (podrazumevamo da su normalni; a ne zavisnici od ovog/onog) znaju da je sve ostalo u njihovom zivotu nebitno u poredjenju sa tim detetom.

Ja kad vidim na ulici ove mlade ljude (25+) sa zanimanjem “šetač kerova”; odma znam da ima dijagnozu.
Meni je drago da imam dijagnozu ☺️

Back