Quantcast

Zasto se mjesamo.......

jeca2007

Aktivan član
Poruka
1.435
Svakog dana susrecem ljude one sto me vole i one sto me mrze, ali nekako stalno me prati osjecaj da na sebi nosim teret radoznalih pogleda koji koracaju pored mene.
Ponekad kada udjem u prostoriju prepunu nazovimo " prijatelja" , shvatim da je glavna tema prve jutarnje kafice uz koju se najcesce svi pripremamo za novi radni dan, ustvari ja.U meni se javi nekakva nelagoda i pozelim da nestanem na trenutak.
A onda.... shvatim da nisam ja ta koja ovde cini ruznu stvar, ali opet stojeci na vratima sama sa kaputom preko ruke , znam i da nisam dovoljno hrabra da prekinem ciklus.
Iako su rjeci najmocnije oruzje, ljudi se ne libe zamahnuti njima, iako ce takva nepromisljena i brzopleta borba na mom licu ostaviti oziljak.
Ponekad pozelim da budem jaca i da se izborim za teritoriju koja mi pripada, da osvojim svoj zivotni prostor , koji su mi zauzeli i da sprjecim najezdu lazi koje se sire, samo zato sto sam mozda malo bolja od njih.
Pokusavam da shvatim zasto se mjesamo drugima u zivot, kada ne znamo sta se krije iza zatvorenih vrata.
Ponekad se zapitam, zasto?!Zasto dozvoljavam drugima da mi kvare dan?Koliko me oni zaista poznaju?
Da li sam za njih samo jos jedna u nizu koja podignute glave ponosno prolazi svakog jutra putujuci u samo njoj poznato pravcu, ili.........ili im jednostavno smeta moja blizina, pogled ili kosa?
Koliko god se trudila ne mogu da nadjem odgovor na ovo pitanje, sto mi je trn u oku dugi niz godina.Pokusavam da se borim , da uvjerim sebe da mi nije stalo do misljenja onih koje zovemo " ljudi"!
Ali da li je to zaista tako? Da li smo ravnodusni na lazi koje poput izgubljenog leprtira kruze nasim gradom u potrazi za savrsenim cvjetom na koji ce da slete?
Ako jesmo, zasto ipak svaki put naboramo lice i podignemo stit kako bi odbranili svoju cast??
Mislim da nam je ipak stalo! Koliko god to odbijali prihvatiti , zaboli nas uvjek, kada stranac koji prolazi istom ulicom pokusava da narusi pravu stranu nase licnosti koju smo stvarali cjelog zivota.
Previse smo osjetljivi sami na sebe da bih cvrsto na nogama podnjeli poraz.
Zelimo postovanje , ako ne mozemo dobiti ljubav , jer zivot je previse kratak za mrznju , a previse dug da bi voljeli one koji to ne zasluzuju.
 
Top