bird again
Buduća legenda
- Poruka
- 40.798
Na standardnoj plazi gde postoji kodeks oblacenja kao i pravila ponasanja.Znači, golo telo, dečije ili odraslo, je nepristojno?Ok... Nemamo svi taj problem m
Vi koji nemate problem mozete ga zacas imati.
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Na standardnoj plazi gde postoji kodeks oblacenja kao i pravila ponasanja.Znači, golo telo, dečije ili odraslo, je nepristojno?Ok... Nemamo svi taj problem m
Ja bih rado, ali čovečanstvo je došlo do tog fascinantnog apsurda da sopstveno telo smatra nepristojnim, amoralnim i zakonski kažnjivim. Da druga bića mogu da nam se smeju, valjali bi se od smeha.ako nije zasto ne prosetas knezom go?
To što postoji pravilo ne znači da ispravno.Na standardnoj plazi gde postoji kodeks oblacenja kao i pravila ponasanja.
Vi koji nemate problem mozete ga zacas imati.
A ko tvrdi da se jedna ptica npr. ne smejeJa bih rado, ali čovečanstvo je došlo do tog fascinantnog apsurda da sopstveno telo smatra nepristojnim, amoralnim i zakonski kažnjivim. Da druga bića mogu da nam se smeju, valjali bi se od smeha.
Moguće, nama.A ko tvrdi da se jedna ptica npr. ne smeje?
Izvoli ga neispostuj. Sam ces snositi posledice svog animalnog stava.To što postoji pravilo ne znači da ispravno.
jel ides onda u one nudisticke kampove i resorte?Ja bih rado, ali čovečanstvo je došlo do tog fascinantnog apsurda da sopstveno telo smatra nepristojnim, amoralnim i zakonski kažnjivim. Da druga bića mogu da nam se smeju, valjali bi se od smeha.
Da. Uglavnom idem na nudističke plaže kada sam na moru.jel ides onda u one nudisticke kampove i resorte?
Ja poštujem. Ne iz razloga što smatram da jw ispravno već iz razloga što mogu da budem zakonski sankcionisan. A vidim da tebi nije palo na pamet da promislis zašto smatraš golo telo nepristojnim. Samo si preuzela narativ koji su ti usadili od malena u glavu.Izvoli ga neispostuj. Sam ces snositi posledice svog animalnog stava.
Ne smatram golo telo nepristojnim. Gde si to procitao? Nikada to nisam sigurno nigde napisala.Ja poštujem. Ne iz razloga što smatram da jw ispravno već iz razloga što mogu da budem zakonski sankcionisan. A vidim da tebi nije palo na pamet da promislis zašto smatraš golo telo nepristojnim. Samo si preuzela narativ koji su ti usadili od malena u glavu.
Znači, ne smeta ti da se go prošetam gradom?Ne smatram golo telo nepristojnim. Gde si to procitao? Nikada to nisam sigurno nigde napisala.
Meni ne smeta, iskreno, bas me briga.Znači, ne smeta ti da se go prošetam gradom?
Tebi bi smetalo jer bi te priveli.Da li si onda za ukidanje tog zakona po kom bi me priveli?Meni ne smeta, iskreno, bas me briga.
Tebi bi smetalo jer bi te priveli.
Ne.Da li si onda za ukidanje tog zakona po kom bi me priveli?
Vidi.., nisi sam na svetu. Posmatraj to malo tako..
Vidi, nisi ni ti. Posmatraj to malo tako. Ja tebi ne branim da si obučena, ali ti meni braniš da sam ja go.Vidi.., nisi sam na svetu. Posmatraj to malo tako..
Vidi, nisi ni ti. Posmatraj to malo tako. Ja tebi ne branim da si obučena, ali ti meni braniš da sam ja go.
evo sta kaze chatgptJa poštujem. Ne iz razloga što smatram da jw ispravno već iz razloga što mogu da budem zakonski sankcionisan. A vidim da tebi nije palo na pamet da promislis zašto smatraš golo telo nepristojnim. Samo si preuzela narativ koji su ti usadili od malena u glavu.
"Ja se ne stidim svog tela. Ako tebe to vređa, to govori više o tvojim uverenjima nego o mom ponašanju."
| Psihološki uzrok | Psihološka funkcija | Objašnjenje |
|---|---|---|
| Potraga za autentičnošću | Samoprihvatanje i samoizražavanje | Osoba želi da bude verna sebi, da izrazi svoj identitet bez maski i društvenih filtera. |
| Prevazilaženje stida | Desenzitizacija i emocionalno oslobađanje | Stid prema telu je naučena emocija – golotinja je način da se oslobodi tog osećaja. |
| Reaktanca (otpor kontroli) | Povratak kontrole i slobode | Golotinja kao odgovor na osećaj da društvo previše reguliše šta je „pristojno“. |
| Normalizacija tela (neseksualizacija) | Zdrava telesna slika i emocionalna zrelost | Odvajanje nagosti od seksualnosti i razvijanje prirodnog odnosa prema telu. |
| Protest protiv društvenih normi | Kritika sistema i socijalnih tabua | Golotinja kao društveni komentar: „Zašto je telo tabu ako je prirodno?“ |
| Telesna pozitivnost (body positivity) | Samopouzdanje i prihvatanje sopstvenog izgleda | Golotinja kao oblik ljubavi prema sopstvenom telu, bez obzira na „mane“. |
| Terapeutsko razrešavanje traume | Prevazilaženje prošlih rana i izgradnja snage | Osoba se suočava sa sopstvenim telom kao načinom da prevaziđe raniju sramotu, kontrolu ili zlostavljanje. |
| Otpor prema projekciji drugih | Postavljanje granica i lična emancipacija | Ne želi da prihvati tuđe uverenje da je golo telo „nepristojno“ – vraća sebi pravo da odlučuje o tome. |
I? koji je kod tebe psihički poremećaj da golo telo smatraš neristojnim i nemoralnim? Roditelji su te plašili paklom? Deca su te zadirkivala zbog male piše?...Tabela: Psihološki uzroci i funkcije želje za golotinjom
Psihološki uzrok Psihološka funkcija Objašnjenje Potraga za autentičnošću Samoprihvatanje i samoizražavanje Osoba želi da bude verna sebi, da izrazi svoj identitet bez maski i društvenih filtera. Prevazilaženje stida Desenzitizacija i emocionalno oslobađanje Stid prema telu je naučena emocija – golotinja je način da se oslobodi tog osećaja. Reaktanca (otpor kontroli) Povratak kontrole i slobode Golotinja kao odgovor na osećaj da društvo previše reguliše šta je „pristojno“. Normalizacija tela (neseksualizacija) Zdrava telesna slika i emocionalna zrelost Odvajanje nagosti od seksualnosti i razvijanje prirodnog odnosa prema telu. Protest protiv društvenih normi Kritika sistema i socijalnih tabua Golotinja kao društveni komentar: „Zašto je telo tabu ako je prirodno?“ Telesna pozitivnost (body positivity) Samopouzdanje i prihvatanje sopstvenog izgleda Golotinja kao oblik ljubavi prema sopstvenom telu, bez obzira na „mane“. Terapeutsko razrešavanje traume Prevazilaženje prošlih rana i izgradnja snage Osoba se suočava sa sopstvenim telom kao načinom da prevaziđe raniju sramotu, kontrolu ili zlostavljanje. Otpor prema projekciji drugih Postavljanje granica i lična emancipacija Ne želi da prihvati tuđe uverenje da je golo telo „nepristojno“ – vraća sebi pravo da odlučuje o tome.
Ne znam ko je pokrenuo temu...ocigledno je tebi to razlog kad si se od svih uhvatio za to.
Ma nema on “razlog”, trazi kavguocigledno je tebi to razlog kad si se od svih uhvatio za to.