Zasto se ljudi ubedjuju ko je pravi Bog?

Odkud ti ideja da hriscani imaju OBAVEZU da uspesno ubedjuju druge ljude da prihvate Hrista ?
...hriscanstvo je stil zivota ,neko ga hoce prihvatiti neko ga nazalost nece...neovisno dali ga ne tome savetuje / ubedjuje neki blizak pa cak i rodjeno dete.
...kad smo kod ovog,jesli li cuo da deca uobicajeno uspesno ubedjuju roditelja da recimo ostavi duvan i alkohol ? :kafa:
👍
ако је хришћански стил живота виленинити по форуму/има

па није мој форум да ми смета могу да одем само
...ali ako je bio tvoj... :D

...potsetio si me na jednoig starog vica koji cu ponoviti specijalno za tebe :

Pita žena muža: Šta bi želeo za rođendan?
( Muz) -Pušku
(Zena) Jesi li ti normalan. Ne može puška!
(Muz) - Hoću pušku !!! (Žena) -Jesi li ti normalan. Ko ovde odlučuje, ja ili ti ?
(Muz) -Ti, al kad bih ja imao pušku...

али ви суботарчићи сте квазихришћани или самозвани хришћани
Hajde nam daj Biblijsku definiciju za hriscanstvo, sta uopste po tebi znaci biti hriscanin ?

Hajde nam daj Biblijsku definiciju za hriscanstvo, sta uopste po tebi znaci biti hriscanin ?
има неко ко је истински хришћанин који је рекао

Biti hrišćanin prema patrijarhu Pavlu znači živeti jevanđelsku ljubav, smirenost i čovečnost, a ne samo formalno ispoljavati veru. Suština je u neprestanom radu na sebi, čuvanju od neljudskosti, ljubavi koja ne traži svoje i svedočenju vere delima, a ne praznim rečima. Njegova čuvena poruka "Budimo ljudi" sažima hrišćanstvo kao uzvišenu ljudskost.
(то код тебе нема)
.

Ključne poruke patrijarha Pavla o hrišćanstvu:
  • Čovečnost iznad svega: Glavna misao je da se čuvamo od neljudi, ali još više da mi sami ne postanemo neljudi, bez obzira na situaciju.
  • Dela, ne formalizam: Uzaludno je krstiti se i postiti ako se čini nepravda, mrzi ili ne pokazuje ljubav prema bližnjem.
  • Ljubav bez interesa: Prava hrišćanska ljubav je ona koja ne traži svoje, već voli bez logike i interesa. (тек ово код тебе не постоји)

• Stalna borba sa sobom: Biti hrišćanin je poziv na neprestan rad na sebi, kako bismo bili bliži onome što je čovečno i božansko u nama.
(о овом да и не причамо)

има неко ко је истински хришћанин који је рекао

Biti hrišćanin prema patrijarhu Pavlu znači živeti jevanđelsku ljubav, smirenost i čovečnost, a ne samo formalno ispoljavati veru. Suština je u neprestanom radu na sebi, čuvanju od neljudskosti, ljubavi koja ne traži svoje i svedočenju vere delima, a ne praznim rečima. Njegova čuvena poruka "Budimo ljudi" sažima hrišćanstvo kao uzvišenu ljudskost.
(то код тебе нема)
.

Ključne poruke patrijarha Pavla o hrišćanstvu:
  • Čovečnost iznad svega: Glavna misao je da se čuvamo od neljudi, ali još više da mi sami ne postanemo neljudi, bez obzira na situaciju.
  • Dela, ne formalizam: Uzaludno je krstiti se i postiti ako se čini nepravda, mrzi ili ne pokazuje ljubav prema bližnjem.
  • Ljubav bez interesa: Prava hrišćanska ljubav je ona koja ne traži svoje, već voli bez logike i interesa. (тек ово код тебе не постоји)

• Stalna borba sa sobom: Biti hrišćanin je poziv na neprestan rad na sebi, kako bismo bili bliži onome što je čovečno i božansko u nama.
(о овом да и не причамо)
Dakle ipak ne znas sta znaci biti hriscanin,jel tako ?
...nisam ti trazio samo prepricavanje vec ako se pozivas recimo na apostola Pavla onda ga citiras...patrijarsi iz modernog doba znas da me ne zanimaju.

ja da ti definisem?
https://sr.wikipedia.org/wiki/Паганизам
meni se licno vise svidja venera rimska boginja od tvog slovenskog boga, zaboravih mu ime
vidi https://sr.wikipedia.org/wiki/Родноверје
ти него шта
јел паган значи сељак? да
јел хришћанство није сељачка вера? јел само грађанисти могу бити хришћани? јел наша народна (сељачка) вера је уткана у хришћанство?
јел наш родоначелник нове вере свети Сава уништавао старо веровање или је задржао уподобљавајући је са новом?
тзв хришћанска елита је паганизам ставила у негативан контекст

мани ме тих њуејџера родновераца.

Dakle ipak ne znas sta znaci biti hriscanin,jel tako ?
...nisam ti trazio samo prepricavanje vec ako se pozivas recimo na apostola Pavla onda ga citiras...patrijarsi iz modernog doba znas da me ne zanimaju.
зато и ниси хришћанин, него јудаиста који се тобож држи торе а сереш у свом шатору.

јел паган значи сељак? да
adam je prvi seljak ako je od zemlje i u znoju lica svog radio zemlju kada je prognan iz raja, a posle su tek dosla gospoda :D ona po oblicju, odelca kravate itd
мани ме тих њуејџера родновераца.
pa koji si ti ako nisi rodnoverac? si pominjao peruna bese? to ti je to, samo na mene vise zenske boginje ostavljaju utisak, pa sam naveo veneru kao primer :D

adam je prvi seljak ako je od zemlje i u znoju lica svog radio zemlju ka da je progran iz raja, a posle su tek dosla gospoda :D

pa koji si ti ako nisi rodnoverac? si pominjao peruna bese? to ti je to
набијем господу

Перуна и ти спомињеш па те не кфалификујем.
зашто је нама Србима забрањено да учимо о старим боговима?

родноверце је измислио неки рус а то нема везе са нашом старом вером.
исто као што немамо световида већ Бога Вида.
да ли ти хришћанског Бога можеш назвати Вид (увид, знање...)?

Перуна и ти спомињеш па те не кфалификујем.
ja spominjem astartu jahvi :hahaha:
зашто је нама Србима забрањено да учимо о старим боговима?
pa nije zabranjeno, ali to sve podpada pod paganizam
да ли ти хришћанског Бога можеш назвати Вид (увид, знање...)?
tesko, sale, ipak ne mozes

едит
и зашто си учио онда о зевсу и амон ра а не о перуну
nisam ucio, to je bila lektira, eto u sta su kao fol verovali grci i egipcani, koji da su imali holivud, verovali bi u terminatora, to je taj isti nivo, razbibriga i veselje za narod, i golotinja da se lakse "poveruje", ko nije slep
Римска богиња Венера

1774014900523.png

nisam ucio, to je bila lektira, eto u sta su kao fol verovali grci i egipcani, koji da su imali holivud, verovali bi u terminatora, to je taj isti nivo, razbibriga i veselje za narod, i golotinja da se lakse "poveruje", ko nije slep
Римска богиња Венера

Pogledajte prilog 1874486
што ниси имао "лектиру" о српским боговима
што грци не униште Акропољ нек га сравне са земљом.

уопште не пише тако, већ јеретике у хришћанству мислећи на секту богумиле (бабуни) који су подривали српске државе.

:mrgreen:

Pa pročitaj onda šta piše.

Ne znam kako bih ti rekao, ali ja sam bukvalno kopirao tekst iz digitalnog formata Dušanovog zakonika i kopirao ga ovde. Sad kako tebi piše, to ne znam...

Uzmi malo detaljjije prouči isotirjski kontekst Dušanovog zakonika i ko su bili jeretici u hrišćanstvu na ovim prostorima tog vremena.

:mrgreen:

Pa pročitaj onda šta piše.

Ne znam kako bih ti rekao, ali ja sam bukvalno kopirao tekst iz digitalnog formata Dušanovog zakonika i kopirao ga ovde. Sad kako tebi piše, to ne znam...

Uzmi malo detaljjije prouči isotirjski kontekst Dušanovog zakonika i ko su bili jeretici u hrišćanstvu na ovim prostorima tog vremena.
Dušanov zakonik: Ko nije hrišćanin, da se ožeži i progna iz zemlje.
не знам ко је овде блесав ти или ја
јеретик у хришћанству и онај ко уопште није хришћанин није исто.
и да контекст је у казнама јеретика попут латина који пропагирају филиокве, продаје опроста итд и секту бабуни . ем што су подривали цркву ем државу. они су били жигосани и протеривани а лоповима је секао руке.
зато је и био цар и држао огромно пространство

Back