Zašto se ljudi ponašaju kao da je tuđi uspeh lični poraz?

Зато што људи не раде на себи довољно.
Нормално је да кад неко успе у нечему, ако је заслужено, ја честитам...
и да то стварно мислим, јер ми је драго што је неко успео.
Нажалост, многи нису у стању да поднесу туђи успех...
не зато што не знају како, ако им већ смета, већ зато што им је его превелики.

Људи не воле ништа што их подсећа на њихов неуспех. Ти се запослиш, буде ти плата већа од неких пријатеља и одмах осетиш како неко са мањом платом теби кука како је твоја плата топ, како је теби све лако....али све то онако кроз шалу док ти више не дојади да слушаш како ти неко намеће кривицу зато што имас већу плату и онда једноставно прекинеш контакт са таквим тровачима

Dešava se,kad god neko postigne nešto veće ili bolje, reakcije često nisu podrška i čestitke, nego zavist, sarkazam ili spuštanje.

Zašto je to tako?

Обично буде подељена реакција...

Понекад мање видимо подршку , а више видимо спуштање

Decu ne treba vaspitati da imaju takmicarski duh, nego da nauce da gube i da pomeraju svoje granice svestrano,da prepoznaju sta im lezi i sta vole da se toga drze po svaku cenu,narocito da ne budu timski igraci i da zavise od drugih

Чудно....

Како их не васпитавати да имају нетакмичарски .. а да науче да губе....

Закључујем да треба васпитавати да имају победнички дух ... тако се најлакше заврши као гињола .....

Обично буде подељена реакција...

Понекад мање видимо подршку , а више видимо спуштање

Чудно....

Како их не васпитавати да имају нетакмичарски .. а да науче да губе....

Закључујем да треба васпитавати да имају победнички дух ... тако се најлакше заврши као гињола .....

… I understand about indecision
But I don't care if I get behind
People livin' in competition
All I want is to have my peace of mind

Sujeta ili kompleksi.

Ako razmišljamo šire, šta je danas uspeh? Da li je uspeh biti pevač/ica, jer si javna ličnost, poularna, imaš dosta novca i imaš publiku koja te sluša i prati?
Za mnoge to jeste uspeh, za mnoge nije, jer dok su se neki obrazovali na Ibarskoj magistrali, drugi su završavali škole i fakultete, žive skromno, ali moraju da podižu kredite da bi kupili stan, dok ovi prvi imaju po nekoliko nekretnina u vlasništvu.

Pitanje je da li je uspeh biti neko ko zabavlja ljude i na tome zarađuje dobro ili poprilično ili biti neko ko pomaže ljudima, spašava živote, a od toga živi skromno.

Зато што успешнији људи генерално злостављају оне који су мање успешни, макар и индиректно. Проблем може бити ако је већа разлика у успеху. Успех доводи до моћи. Ако се неко осећа бољим од тебе то значи да тебе види лошијим од себе. Мање успешни људи губе некога ко с њим може истински да емпатише, јер најбоље се разумеју само они који су у скроз истим го*нима.

Зато што успешнији људи генерално злостављају оне који су мање успешни, макар и индиректно. Проблем може бити ако је већа разлика у успеху. Успех доводи до моћи. Ако се неко осећа бољим од тебе то значи да тебе види лошијим од себе. Мање успешни људи губе некога ко с њим може истински да емпатише, јер најбоље се разумеју само они који су у скроз истим го*нима.

Molim te, nemoj da generalizuješ ljude. Poznavala sam i još poznajem uspešne ljude koji su dobri ljudi i koji ne ističu svoj uspeh. Imam u porodici uspešne rođake. Nikoga ne zlostavljaju ( mislim na zaposlene ) niti su nadmeni i bezobrazni jer su uspešni.

Sve zavisi od karaktera. I neki siromašni ljudi mogu da budu bezobrazni ( zli je teška reč ). Naravno, postoje i uspešni ljudi koji maltretiraju manje uspešne.

Molim te, nemoj da generalizuješ ljude. Poznavala sam i još poznajem uspešne ljude koji su dobri ljudi i koji ne ističu svoj uspeh. Imam u porodici uspešne rođake. Nikoga ne zlostavljaju ( mislim na zaposlene ) niti su nadmeni i bezobrazni jer su uspešni.
То не морају да буду појединци, али гомила успешних, или успешна класа људи, злоставља мање успешну класу људи. То су једноставно различити табори људи. Генерализација потиче из већинског карактера нечега, не значи да је баш свако такав. Све што се нешто осећа има неки свој разлог.

Back