Zašto se ljudi plaše Ognjene Marije?

Што ти Маки лепо не идеш за попа? Ожени какву Босанчица и иди нека те владика рукоположи за свештеника. Кажу му све што знаш, како се бавиш апологетским радом, како проповедаш...

Што ти Маки лепо не идеш за попа? Ожени какву Босанчица и иди нека те владика рукоположи за свештеника. Кажу му све што знаш, како се бавиш апологетским радом, како проповедаш...
Немам неки одговор. Једноставно сам се опредијелио за другу каријеру. Можда је дијелом и због тога што 2019. кад сам уписивао факултет нисам био толико у вјери. Био сам вјерник али није ми толико било битно тада колико ми је сада.

Немам неки одговор. Једноставно сам се опредијелио за другу каријеру. Можда је дијелом и због тога што 2019. кад сам уписивао факултет нисам био толико у вјери. Био сам вјерник али није ми толико било битно тада колико ми је сада.
Чуј то? Шта је важније од Христа и спасавања душа? Да сам твојих година ишао бих сам у апостолат. Заправо, ни твојих година нисам био за то: немам слуха, за певање антиталенат...

nikad nije kasno idi u monahe možda jednog dana postaneš i episkop kad si već toliko u veri šteta da straćiš život

Мали упија протестантизам миксован са православљем само тако... Форумска токсика
А ти и твоји сте неки ауторитет за оцењивање. Где су плодови вашег рада? Превођење и писање клевета. То је сав посао.

Ви који идете на спавање, мислите мало на смрт. Преиспитајте се дали сте шта згрешили данас. Покајте се и помирите са Богом. Никада човек не зна хоће ли дочекати сутрашњи дан.

Не, небулозно је вјеровати у тако нешто. Свети пророк Илија није Зевс који баца муње са неба и све би нас побио као некакав зли бог али ето сестра му не да. То личи више на Илијаду него на православље. Није свако народно вјеровање добро и побожно. Да јесте не би наш народ ишао на салијевање страва, гатање и врачање.
Maki mogo pridajes paznje tome. Ako je narod tako rekao, onda to spada i stavi pod "narodna verovanja i obicaje" i ne razmisljaj mnogo.

Samo, da ima neceg u onome sto narod kaze od davnina, ima, i to je kao detetu objasnjavati zasto se ne igrati sa strujom, ako ti kazu "nemoj", onda bolje nemoj, samo ce ti se kasnije kazati zasto.
Не лупај, ни 10% Светог Предања не знаш...

Кад будеш бар 500 целих књига од светих отаца прочито, тад можеш да тврдиш, ал и тад опрезно, а не тако категорички ко фарисеј да одбацујеш неписано предање, које има функцију буђења страха Божијег код примитивнијег народа таквим приповеткама, које иако нису догматске, имају своју функцију у почетној просвети народа...

Батали спорење око сваке ситнице, још немаш ширину погледа - шта се дира, а шта не ...
Pusti Makija i nemoj da njegov trud nipodastavas, jer svi mi imamo takve svoje dileme...sta je sujeverje, a sta prava vera, ali bar po meni, ona ne ide skroz van i mimo predaka.

Послушај радије оца Рафаила.
Боље светог Николаја Велимировића да читаш, тај је умео и са ученима и неученима да без спорења пренесе православни дух било које паримије, симболички измишљене или реалне...

Back