Zašto se krštenje obavlja vodom?

ja ti ponavljam, nema vece nauke od hriscanstva, citaj onda NZ i pazi se ovih sarlatana, samo gledaju na tanak led da te navuku

УТЕШИТЕЉ

Šta znači da je Sveti Duh naš utešitelj?

Ti se više baviš religijskom politikom nego li istinom.
Nauka nikada nikome ne može dati ono što daju čista duhovna učenja koja se dobijaju direktno od Duha Svetog koja je Reč Boga jer jedino slčušanje Duha Svetog nama, Dušama, donese besmrtnost a to znači prekidanje daljeg procesa rađanja i umiranja.
Sveti Duh jeste utešitelj ali tek kada se otvoriš prema njemu jer ti daje pravo znanje i razumevanje i u tebe uliva ljubav ili blaženstvo sa kojim pojedinac postaje "lud za Bogom," Kako je govorio jedan od pisaca na duhovnom polju - Khalil Gubran. Sve pre toga je razgibavanje mišića...

Rekao sam,oni su bili direktni Hristovi ucenici i sasvim je realno pretpostaviti da ih je Jovan krstio...kad je Isus otissao da se krsti onda je sasvim verovatno pretpostaviti da su to isto radili i apostoli ( ponavljam,ovo je samo pretpostavka )...

Vidljiva manifestacija krstenja Svetim Duhom nije obavezna - to se vidi u zivotu doticnih propovednika !!!
Dakle ako vidis nekog takvog koji je zaista veran Bogu asto se vidi iz njegovog zivota,da podize porodicu koja sluyzi Bogu ili ukratko da se vidi da zaista zivi ono sto propoveda - takvog realno mozemo smatrati da je krsten i Svetim Duhom...

. u suprotnom,desilo se samo pro-forma krstenje koje , bar po meni,nema nikakvog znacaja pred Bogom !
Ovo i jeste i nije odgovor na ono što sam pitala.
Imamo pretpostavku da su se apostoli krstili vodom, ali Biblijski dokaz nemamo.
Ti inače uvek insistiraš na Biblijskom dokazu, pa ne znam odakle ti sada ideja
da praviš pretpostavke.

Onda ovo da krštenje Svetim duhom nije obavezno tek ne razumem. Vidim
da propovedaju i da se insistira na tome da propovedaju, ali šta propovedaju.
Zašto uopšte propovedaju kada niti su direktni Hristovi učenici, niti su kršteni
na način kako su apostoli bili kršteni.

Pro forma krštenjem možemo nazvati i krštenje vodom, ako gledamo na taj
način. Pa mi nije jasno zašto se uopšte insistira na krštenju vodom, a na
krštenju Duhom Svetim ne. A tek krštenje ognjem niko i ne pominje.

da praviš pretpostavke.

Zašto uopšte propovedaju kada niti su direktni Hristovi učenici, niti su kršteni

Krstis se duhom svetim i pop pritisne dugme i duh uidje u tebe.
Koji znak dobijes da je uiso u tebe haha

Krstis se duhom svetim i pop pritisne dugme i duh uidje u tebe.
Koji znak dobijes da je uiso u tebe haha
ahahaha.. jao što je smešno.. zaposedne te duh..

Ne nego staneš u vodu i zamisliš da si mrtva na krstu, pa se posle potopiš
i zamisliš da si u grobu, a onda izroniš u novi život.. ahahahaa...
Pa u novom životu ista ti stare gluposti radiš. Mislim, koji je znak da
je to stvarno novi život?

ahahaha.. jao što je smešno.. zaposedne te duh..

Ne nego staneš u vodu i zamisliš da si mrtva na krstu, pa se posle potopiš
i zamisliš da si u grobu, a onda izroniš u novi život.. ahahahaa...
Pa u novom životu ista ti stare gluposti radiš. Mislim, koji je znak da
je to stvarno novi život?
Onim.apostolima se razvezao jezik a tebi ako je uiso znas ako ne znas zaobisao te samo reko teraj sto salje od ove haha

molim?
Nauka nikada nikome ne može dati ono što daju čista duhovna učenja koja se dobijaju direktno od Duha Svetog koja je Reč Boga jer jedino slčušanje Duha Svetog nama, Dušama, donese besmrtnost a to znači prekidanje daljeg procesa rađanja i umiranja.
pomesao si religije, ti si neki deda-stojanov alter ego?
buda je shvatio prirodu samsare, prokletstva reinkarnacije
Sveti Duh jeste utešitelj ali tek kada se otvoriš prema njemu jer ti daje pravo znanje i razumevanje i u tebe uliva ljubav ili blaženstvo sa kojim pojedinac postaje "lud za Bogom," Kako je govorio jedan od pisaca na duhovnom polju - Khalil Gubran. Sve pre toga je razgibavanje mišića...
mastaris, izmisljas, muljas neku svoju verziju new age-a, ko ce to sve da pohvata, odakle si pokupio, ako samo jednog meni nepoznatpg autora navodis?

daklem, ne mozes krasti pojam svetog duha iz jedne religioje i umuljavati ga u neki sinkretizam drugih, osim ako nisi religijski politikant, kako mene prozva

pa ne znam odakle ti sada ideja
da praviš pretpostavke.
ja znam, ako nije nepristojno da citiram jednog davnog diskuta, makarija, maranata, zna ga i @glasnik sa foruma, a koji rece da su oni samo obajani - odatle i sumnja koja se ocitava iz @robivek -ove replike
obavezno je kako nije, ali postoji sumnja koju sam ti vec izneo
insistira se na krstenju svetim duhom, mislim da si ipak ti pogresno shvatila, ali neka ti @robivek kaze... donekle ti istrazujes u pravom smeru, a taj je kako je bilo darova duha, na krstenju, pa su se izguBili, ili bar promenili i zasto?
p.s. ja sam i tu temu davno obradio, ali da ne ispadne da se samo reklamiram sa svojim davno arhiviranim sajtom

Poslednja izmena:
molim?

pomesao si religije, ti si neki deda-stojanov alter ego?
buda je shvatio prirodu samsare, prokletstva reinkarnacije

mastaris, izmisljas, muljas neku svoju verziju new age-a, ko ce to sve da pohvata, odakle si pokupio, ako samo jednog meni nepoznatpg autora navodis?

daklem, ne mozes krasti pojam svetog duha iz jedne religioje i umuljavati ga u neki sinkretizam drugih, osim ako nisi religijski politikant, kako mene prozva
imao je ranije logo na kome je pisalo Eckankar..proguglaj ako te ineresuje u šta on veruje...

imao je ranije logo na kome je pisalo Eckankar..proguglaj ako te ineresuje u šta on veruje...
zasto bi me zanimalo? mislis da ja o njemu bolje mislim, nego on o meni kada kaze:
'de su ti argumenti? sta nije istina od svega sto pisem? a ti si mi jasan, pravis neki sinkretrizam, mesas babe i zabe, kao i stojanu sve ti se pobrkalo, i samo kalemis ono sto se ne moze nakalemiti, prosto si napabircio, i sada prosipas
P.S. ja sam na brzinu pokupio 2 linka ZA

hm337-a, jer je pomenuo utehu - kako ti na bazi te moje replike koju citiras, imas obraz mene da prozivas? van pameti, i internet diskusionog fer-pleja... eto, razgibao sam se​

Poslednja izmena:
da praviš pretpostavke.
Ono sto sam naveo jeste pretpostavka ali uopste nije neosnovana.
Naime,ako je Isus,njihov ucitelj,imao obred krstenje , dok su mnostvo ljudi dolazili da ih Jovan krsti,pravo pitanje bi bilo kako bi ih Isus odabrao ako li nisu bili krsteni ?
Sta bi uopste znacilo u ono vreme ne odazvati se Jovanovom pozivu za krstenje...? Jel bi takva osoba uopste bila pogodna za apostola...!?
Po meni ovo su realna pitanja koja se trebaju ozbiljno uzimati u obzir u vezi pitanja kojeg postavljas.
Nigde ne postoji neko obecanje da ce bukvalno svi Hristovi ucenici imati vidljivu manifestaciju krstenja Svetog Duha identicno onom sto su imali apostoli i ovo sam ti vec pokusao objasniti,..
način.
Tako je,krstenje vodom je proforma krstenje ukoliko se sve svodi samo na taj tehnicki obred a zivot se nastavi bukvalno kao da se nista nije desilo.
Dakle ukoliko se ne vide realni plodovi duha u zivotima novokrstenih, nece biti nit razloga da iko pretpostavi da se tim ljudima desilo i krstenje Svetim Duhom dok u suprotnom - i bez vidljive manifestacije samog izlevanja Bozjeg Duha, ukoliko neko zivi u skladu sa Bozjim zakonima,realno je pretpostaviti da je taj doziveo i takvo krstenje.
Pa mi nije jasno zašto se uopšte insistira na krštenju vodom, a na
Ovo sam ti takodje pojasnio,nema potrebe ponavljati.
...inace,hriscani ne samo sto ne insistiraju na krstenje bez Duha Svetoga nego veruju upravo suprotno - da jedno bez drugog ne ide...

Ono sto sam naveo jeste pretpostavka ali uopste nije neosnovana.
Naime,ako je Isus,njihov ucitelj,imao obred krstenje , dok su mnostvo ljudi dolazili da ih Jovan krsti,pravo pitanje bi bilo kako bi ih Isus odabrao ako li nisu bili krsteni ?
Sta bi uopste znacilo u ono vreme ne odazvati se Jovanovom pozivu za krstenje...? Jel bi takva osoba uopste bila pogodna za apostola...!?
Po meni ovo su realna pitanja koja se trebaju ozbiljno uzimati u obzir u vezi pitanja kojeg postavljas.

Nigde ne postoji neko obecanje da ce bukvalno svi Hristovi ucenici imati vidljivu manifestaciju krstenja Svetog Duha identicno onom sto su imali apostoli i ovo sam ti vec pokusao objasniti,..

Tako je,krstenje vodom je proforma krstenje ukoliko se sve svodi samo na taj tehnicki obred a zivot se nastavi bukvalno kao da se nista nije desilo.
Dakle ukoliko se ne vide realni plodovi duha u zivotima novokrstenih, nece biti nit razloga da iko pretpostavi da se tim ljudima desilo i krstenje Svetim Duhom dok u suprotnom - i bez vidljive manifestacije samog izlevanja Bozjeg Duha, ukoliko neko zivi u skladu sa Bozjim zakonima,realno je pretpostaviti da je taj doziveo i takvo krstenje.

Ovo sam ti takodje pojasnio,nema potrebe ponavljati.
...inace,hriscani ne samo sto ne insistiraju na krstenje bez Duha Svetoga nego veruju upravo suprotno - da jedno bez drugog ne ide...
Mislim.i bez krstenja ako covek prihvati hrista krsten bude automacki.Ulece i duh.Onaj razbijnik na krstu ode u raj bez da se krstio.

Mislim.i bez krstenja ako covek prihvati hrista krsten bude automacki.Ulece i duh.Onaj razbijnik na krstu ode u raj bez da se krstio.
Slazem se ali taj covek ocito nije imao prilike da prodje kroz taj obred,Hristov glas je dotaknuo njegovo srce pre same smrti i on Mu se predao ali sta cemo sa onima koji su bili u stanju da sve to saznaju i imali su mogucnost da se krste kako treba medjutim da su sve to namerno odlagali ili odbacivali...!?

Nije duh sveti vec Paraklete Branitelj.
Duh sveti je svugdje nema sto da se salje.
e, sad ti bolje znas od jevandjelja, ili ces kao i ovaj lui da pises neko svoje?
od ovih denominacija covek bar nesto moze da nauci, a vi bre samo muljate, plus ti otvoreno pravis Hrista lazovom, jer rece:

DUH SVETI UTEŠITELJ

16,7 "No ja vam istinu govorim: bolje je za vas da ja odem, jer ako ja ne odem, Utješitelj neće doći k vama; ako li odem, poslaću ga k vama.". = ishodi od Boga
ne, masinu stavis u automatski mod, ali coveka ne mozes, to nije crkveno ucenje, sto ti poturas kao svoje misljenje
...

Slazem se ali taj covek ocito nije imao prilike da prodje kroz taj obred,Hristov glas je dotaknuo njegovo srce pre same smrti i on Mu se predao ali sta cemo sa onima koji su bili u stanju da sve to saznaju i imali su mogucnost da se krste kako treba medjutim da su sve to namerno odlagali ili odbacivali...!?
Ali.i da se krstis eto tako jer rade drugi nista ne vredi.Nema od ulaska duha nista.Krstis se a ne verujes ma bega ce od tebe.Uso i izaso.

e, sad ti bolje znas od jevandjelja, ili ces kao i ovaj lui da pises neko svoje?
od ovih denominacija covek bar nesto moze da nauci, a vi bre samo muljate, plus ti otvoreno pravis Hrista lazovom, jer rece:

DUH SVETI UTEŠITELJ

16,7 "No ja vam istinu govorim: bolje je za vas da ja odem, jer ako ja ne odem, Utješitelj neće doći k vama; ako li odem, poslaću ga k vama.". = ishodi od Boga

ne, masinu stavis u automatski mod, ali coveka ne mozes, to nije crkveno ucenje, sto ti poturas kao svoje misljenje
...
Meni je to logicno.Prihvatis hrista eto.preko noci dodje to nekome retko ali dodje i duh ulece krstava te isus licno.on.Drugi se covek preko.noci.

Meni je to logicno.Prihvatis hrista eto.preko noci dodje to nekome retko ali dodje i duh ulece krstava te isus licno.on.Drugi se covek preko.noci.
ma, ko zna koga si ti zaista prihvatila, i koji duh ulece? ne moze to tako da ne dodjes u sumnju, kao denominacije sto sam iznad objasnio https://forum.krstarica.com/threads/zasto-se-krstenje-obavlja-vodom.974824/post-47092683
Ali.i da se krstis eto tako jer rade drugi nista ne vredi.Nema od ulaska duha nista.Krstis se a ne verujes ma bega ce od tebe.Uso i izaso.
to ulazenje/izlazenje su demonske nauke [ako ne seksualne aluzije], a svetim duhom smo zapecaceni, i cak smo i zalog svetog duha DOBILI... pogresne termine upotrebljavas kao i deda stojan kada rece zaposedanje, sve su to demonski termini, moje je da upozorim

ma, ko zna koga si ti zaista prihvatila, i koji duh ulece? ne moze to tako da ne dodjes u sumnju, kao denominacije sto sam iznad objasnio https://forum.krstarica.com/threads/zasto-se-krstenje-obavlja-vodom.974824/post-47092683

to ulazenje/izlazenje su demonske nauke [ako ne seksualne aluzije], a svetim duhom smo zapecaceni, i cak smo i zalog svetog duha DOBILI... pogresne termine upotrebljavas kao i deda stojan kada rece zaposedanje, sve su to demonski termini, moje je da upozorim
On dise tamo gde hoce.Nece kod svakog pa sto puta se krstavao.

Back