Zašto se krštenje obavlja vodom?

A sta ti toliko smeta odgovoriti konkretno prakticno pitanje,bojis se kataklizme tvog koncepta ?
...nemoj zaboraviti da tvoje dete u mom primeru je zapravo bice koje ne raspolaze punim umstvenim kapacitetom za razliku od Bozjeg deteta u realnosti s kojim se pravi paralela, primecujes razliku ? :kafa:
A zašto ti težiš najlakšem rešenju za roditelje u odgajanju, kažnjavanjem ili strašenjem bezazlenog deteta, umesto da se potrudiš da nađeš neko drugo rešenje koje neće biti bolno za dete.

A zašto ti težiš najlakšem rešenju za roditelje u odgajanju, kažnjavanjem ili strašenjem bezazlenog deteta, umesto da se potrudiš da nađeš neko drugo rešenje koje neće biti bolno za dete.
Ne postoji takvo resenje...
...kad se detetu daje penicilin ono je svo u suzama od boli ali je roditelj ipak zadovoljan ishodom jer se tako detetu spasava zivot.
Nazalost,nakon pada u greh bol ( mislim u onom losem smislu a ne kao zastitni mehanizam organizma) je postao sastavni deo ljudskog zivota stoga se trebamo adaptirati prilikama i izvuci ( dobiti ) maksimum od zivota kojeg nam Bog daje...a to cemo postici drzanjem Bozjih recepti za bolji zivot, svesni za posledice od suprotnog...

Poslednja izmena:
Daj mi reci kako ces ti objasniti svom malom detetu da ne sme dirati stekere za struju u kuci...?
...dali ces to uraditi zastrasivanjem ili mozda ces mu odrzati lekciju iz elektrotehnike sa akcentom na uticaja struje sa visokom amperazom na ljudski organizam ...!?? :kafa:

...jel ces i ovaj metod iskoristiti kad bi svoje malo dete poucavao o uticaju struje kad ga budes video kako se sprema da vodu koju drzi u rukama baci na steker...!?? :kafa:

Zivot i smrt su postali sastavni deo ljudskog zivota stoga nas Bog poucava realnim lekcijama o realnim stanjima...
...On nije prevarant pa da nas zavarava nego nas Otac Nebeski koji inspirisan ljubavlju nas poucava i ponekad sancionise kako bi se osvestili sta radimo i vratio nas na pravi put...nazalost,kad nas nas "tvrda glava" onemoguci da te lekcije prihvatimo,On nas ostavlja da platimo cenu naseg pogresnog izbora...
ja nisam malo dete... :p

ja nisam malo dete...
Mislis u fizickom ili intelektualnom smislu...!? :kafa:
..za ono prvo nas ne trebas mnogo ubedjivati ali za ovo drugo licno smatram da smo svi mi prava decurlija koja smo jos uvek "daleeeeko od puberteta" ( po pitanju razumne spoznaje o nasim pravim prioritetima i obavezima koje bi smo trebali imati pre svega prema nama samima,prema porodici,prema ostalim u nasem opkruzenju a narocito prema Bogu) ...

...ali eto,mozda si ti neki izuzetak...:D

Mislis u fizickom ili intelektualnom smislu...!? :kafa:
..za ono prvo ne trebas nas mnogo ubedjivati ali za ovo drugo licno smatram da smo svi mi prava decurlija koja smo jos uvek "daleeeeko od puberteta" ( po pitanju razumne spoznaje o nasim pravim prioritetima i obavezima koje bi smo trebali imati pre svega prema nama samima,prema porodici,prema ostalim u nasem opkruzenju a narocito prema Bogu) ...

...ali eto,mozda si ti neki izuzetak...:D
mislim da je većina ljudskog roda prevazišla taj nivo deteta gde im treba biblijski Bog straha..a Bog ljubavi i utehe svima treba...zato se mnogi razočaraju kad uzmu da čitaju Bibliju SZ naročito

mislim da je većina ljudskog roda prevazišla taj nivo deteta gde im treba biblijski Bog straha..a Bog ljubavi i utehe svima treba...zato se mnogi razočaraju kad uzmu da čitaju Bibliju SZ naročito
Strah je sastavni deo zivota jer te u neku roku upravo taj osecaj zadrzava na nekim bezbednim pozicijama...
...ne trebamo gledati na ljubav kao na neki faktor koji je nekompatibilan sa strahom jer ukoliko si recimo roditelj i kad postavis neku crvenu liniju ,valjda znas da te tvoje dete voli najvise na svetu i pored toga sto si veoma jasno naveo koje bi bile posledice od prekoracavanja tih linija.

Pogledajte prilog 1349870

Odnosno, zašto se još uvek obavlja krštenje vodom, kada je Jovan
Krstitelj rekao
''Ja nisam dostojan sagnuti se i odriješiti mu remenje na obući. Ja vas
krstim vodom, a on će vas krstiti Duhom Svetim i ognjem."

O čemu to Jovan Krstitelj priča?

Jel Pavle krstio Svetim Duhom?
"I kad Pavle položi ruke na njih, siđe Duh Sveti na njih, i govorahu jezike
i proricahu.".

Apostoli su kršteni ognjem?
"I kad se navrši pedeset dana, bijahu svi apostoli jednodušno na okupu.
I ujedanput nastade šum sa neba kao hujanje silnoga vjetra, i napuni sav
dom gdje oni sjeđahu;
I pokazaše im se razdijeljeni jezici kao ognjeni, i siđe po jedan na svakoga
od njih.''
А јок, крстићемо се урином😭🤣

Postoji, naravno, ali ti si umno ograničen i ne pokušavaš da vidiš rešenje bez kažnjavanja.
Jer Biblija, po tvom uverenje, ne nudi rešenje koje će doći iz ljubavi, nego je sve iz straha od kazne.
Biblija nam kaze da nas Bog zaista toliko voli da je uradio nesto nezamisljivo za nas jude stoga smo i mi pozvani da tu ljubav pre svega vidimo i razumemo i da iz te iste ljubavi sluzimo Bogu drzeci Njegove zapovesti...
...nego,jesi li ikad poslusao svog oca kad ti je nesto zabranio da cinis i to pod nekom pretnjom ?
Jesi li nakon toga zamrzeo svog oca ili ga i dalje volis ?

Ta uverenja, kao što vidimo, prenosiš na život i živiš po tim pravilima. Tako žive svi fariseji.

Hmmmm, a kako su po tebi ziveli hriscani koje vidimo u Bibliju,jel mozda raskalasno,gazeci Bozje zapovesti ili kako...!???
...ili je mozda po tebi samo dovoljno da se izjasnis da si hriscanin i da verujes Isusa Hrista i to je to,hajdemo u kafanu po zene dok su nam supruge trenutno negde sa decom...!?
...ili da nesto pokrademo levo desno kako bi obezbedili djeparac za sledecu disko akciju ?
...ili da krsimo bil koju drugu Bozju zapovest...!?

ali ti si umno ograničen i
...to je mozda zbog toga sto su me bacili na glavu u jednu reku,tako sam bar razumeo iz strucnog naoda naseg experta za glavolupanje sa vecih visina, g-n hm337. :D

Poslednja izmena:
I ujedanput nastade šum sa neba kao hujanje silnoga vjetra, i napuni sav
dom gdje oni sjeđahu;
I pokazaše im se razdijeljeni jezici kao ognjeni, i siđe po jedan na svakoga
od njih.''

"Koji u mene vjeruje, kao što Pismo reče, iz utrobe njegove poteći će
rijeke vode žive."
, A ovo reče o Duhu koga trebaše da prime oni koji
vjeruju u ime njegovo, jer Duh Sveti još ne bješe dat, zato što Isus još

Ili grešim?
Ako zapisivači tih događaja nisu znali ništa i Zvuku i Svertlosti Duha Svetoga ("Hujanje Vetra" i "ognjeni jezici") zašto se ljudi danas ne trgnu i sagledaju pravu priču o tim detaljima i shvate da su to dva aspekta Duha Svetog koje neizbežno treba da kontaktira svako onaj ko želi načinitiu vlastiti duhovni progres i uzdići (ekspandirati) svoju svest kako bi još u ovom životu dosegao svetove čiste svesti i ljubavi.

Sve te priče koje kao takve ne objašnjavaju suštinu ili istinu o tome šta jeste Duh Sveti te da je baš On Reča Božija a ne Biblija ili bilo koja druga knjiga ijedne od religija nikome neće doneti nikakvu korist u duhovnom progresu.
Prazne priče nikome ništa ne daju ali otvaranje sebe kao duhovnog Bića, Duše, prema samoj suštini života koju eto znamo i kao jedinu Žibu Vodu ili Svetu Vodu ali i pod desetine drugihj imena, čovek će uludo traćiti svoje vreme u natezanji o pričama od bilo koje prošlosti koje su nakrivo shvatane i nakrivo prenošene pisanim ili usmenim putem.
Vera u Boga niukome neće doneti željeni progres već otvaranje prema Njegovoj Reči, Duhu Svetom kada će ga iskusiti kao Svetlost u svom Duhovnom Oku i kao Zvuk u duhovnom sluhu.
Zvuk i Svetlost mogu biti i drugačiji, kjao zvuk pčela, zujanje zategnutih žica na vwetru, udaranje morskih talasa, kao Zvuk Zvona, violine i mnoštvo drugih zvukova a što ztavisi od trenutnog unutarnjeg, duhovnog stanja same osobe. Slično važi i za Svetlost jer i ona može biti raznih boja i oblika.
Ono od čega pojedinac može imati dobrobit je ako na dnevnoj osnovi pevuši njemu svetu reč od desetak do dvadeset minuta na dnevnoj osnovi. Polako će takav po0jedinac osetiti bolje razumevanje svojih problema,. razumevanje sebe i života, lčakše sagledavati rešenja ali će osetiti da i njegovi snovi doživljavaju transformaciju i polako počinje dobijate podučavanja tokom snova od same suštine života, Duha SWvetog jer je On taj koji je sveprisutan, sveznajući i svemoguć.
Pa ipak, iznad svega ovde srećem ljude koji samo žele pokazati kako nešto znaju više i bolčje od drugih ali zato ne znbaju ono osnovno i suštinsko nezavisno koju religiju slede ili su totalni ateisti.
Jedino učenje koje se dobija direktno od samog Duha Svetog je pravo unutarnje učenje a sve ostalo iz knjiga ma koje starosti ili drevnosti je traćenje vremena.

ja ti ponavljam, nema vece nauke od hriscanstva, citaj onda NZ i pazi se ovih sarlatana, samo gledaju na tanak led da te navuku

...a to rade tako sto te pozivaju da citas citavo Sveto Pismo,dakle i SZ i NZ , da verujes Sina Bozjega da je sebe dao kao zrtvu za grehe citavog ljudskog roda i da drzis Bozje zapovesti...!??
...nesto mi mnoooogo cudan taj tvoj tanak led, a da nije mozda obrnuto - da si ti taj koji bi ga tamo navukao...!? :kafa:

Ako zapisivači tih događaja nisu znali ništa i Zvuku i Svertlosti Duha Svetoga ("Hujanje Vetra" i "ognjeni jezici") zašto se ljudi danas ne trgnu i sagledaju pravu priču o tim detaljima i shvate da su to dva aspekta Duha Svetog koje neizbežno treba da kontaktira svako onaj ko želi načinitiu vlastiti duhovni progres i uzdići (ekspandirati) svoju svest kako bi još u ovom životu dosegao svetove čiste svesti i ljubavi.

Sve te priče koje kao takve ne objašnjavaju suštinu ili istinu o tome šta jeste Duh Sveti te da je baš On Reča Božija a ne Biblija ili bilo koja druga knjiga ijedne od religija nikome neće doneti nikakvu korist u duhovnom progresu.
Prazne priče nikome ništa ne daju ali otvaranje sebe kao duhovnog Bića, Duše, prema samoj suštini života koju eto znamo i kao jedinu Žibu Vodu ili Svetu Vodu ali i pod desetine drugihj imena, čovek će uludo traćiti svoje vreme u natezanji o pričama od bilo koje prošlosti koje su nakrivo shvatane i nakrivo prenošene pisanim ili usmenim putem.
Vera u Boga niukome neće doneti željeni progres već otvaranje prema Njegovoj Reči, Duhu Svetom kada će ga iskusiti kao Svetlost u svom Duhovnom Oku i kao Zvuk u duhovnom sluhu.
Zvuk i Svetlost mogu biti i drugačiji, kjao zvuk pčela, zujanje zategnutih žica na vwetru, udaranje morskih talasa, kao Zvuk Zvona, violine i mnoštvo drugih zvukova a što ztavisi od trenutnog unutarnjeg, duhovnog stanja same osobe. Slično važi i za Svetlost jer i ona može biti raznih boja i oblika.
Ono od čega pojedinac može imati dobrobit je ako na dnevnoj osnovi pevuši njemu svetu reč od desetak do dvadeset minuta na dnevnoj osnovi. Polako će takav po0jedinac osetiti bolje razumevanje svojih problema,. razumevanje sebe i života, lčakše sagledavati rešenja ali će osetiti da i njegovi snovi doživljavaju transformaciju i polako počinje dobijate podučavanja tokom snova od same suštine života, Duha SWvetog jer je On taj koji je sveprisutan, sveznajući i svemoguć.
Pa ipak, iznad svega ovde srećem ljude koji samo žele pokazati kako nešto znaju više i bolčje od drugih ali zato ne znbaju ono osnovno i suštinsko nezavisno koju religiju slede ili su totalni ateisti.
Jedino učenje koje se dobija direktno od samog Duha Svetog je pravo unutarnje učenje a sve ostalo iz knjiga ma koje starosti ili drevnosti je traćenje vremena.
Unutarnje učenje je početak a onda vanjsko slijedi u odnosu na druge da se postaviš.

Back