Zašto se krštenje obavlja vodom?

informer bi bez problema takvu vest objavio :p

originalni pisci bajke se preselili na nebo ili već kako ko
Pazi sad,ako danas na tv imamo direktno ni masnje ni vise nego Zadrugu onda budi siguran da ce se vec naci zainteresovani mediji a jos vise ljudi koji bi hteli cuti izvestaje o takvim dogadjajima...
...medjutim,kao sto sam vec rekao,takvih dogadjaja danas ocito nema...

Koja bi reč bila upotrebljena da su se krstili Svetim Duhom?
Ista s tim sto tada u produzetku obavezno ide pojasnjenje da je rec o simbolici ili jos preciznije, o kakvom se krstenju radi - dakle imamo krstenje koje je realno i krstenje Svetim Duhom koje je simbolicno a podrazumevca da se Duh Sveti silazi na krstenike i to uobicajeno ide odmah nakon krstenja.

Poslednja izmena:
Ista s tim sto tada u produzetku obavezno ide pojasnjenje da je rec o simbolici ili jos preciznije, o kakvom se krstenju radi - dakle imamo krstenje i krstenje Svetim Duhom.
Zato što sama reč uroniti, barem u našem jeziku ne mora biti strogo
vezana za vodu. Možeš uroniti u miris, u misli, u osećanja i tako dalje,
što znači da možeš uroniti i u Duha Svetoga. Dakle ima i značenje
potpune predaje nečemu, kada si sav u nečemu.

Gde je u Bibliji navedeno posebno pojašnjenje?

Pa ako imas dokaze da je Jovan krstavao u naftu onda ces me dematirati...svakako,i ako je onaj uskopljenik bio potopljen u te mirise kako kazes i ja cu takodje priznati da si u pravu...
...dok se to ne desi Biblijska je realnost onakva kakvu sam ti je naveo uz konkretne dokaze.

Pa ako imas dokaze da je Jovan krstavao u naftu onda ces me dematirati...svakako,i ako je onaj uskopljenik bio potopljen u te mirise kako kazes i ja cu takodje priznati da si u pravu...
...dok se to ne desi Biblijska je realnost onakva kakvu sam ti je naveo uz konkretne dokaze.
Meni uopšte nije cilj ovde da tebe demantujem, nego da nešto razjasnim.
Samo sam objasnila kakvo značenje ta reč ima u našem jeziku i ne znam
što se ljutiš.

Tako se s Njim pogrebosmo krštenjem u smrt da kao što usta Hristos iz mrtvih slavom Očevom, tako i mi u novom životu da hodimo.
Zaronis u smrt i izronis nov

Kad zaronis a ne izadjes ces u smrt nego sta
Ili.mislis da hebolje da zakopaju coveka u grob pa ako izadje krsten je ako ne sta da radis probao covek
lepo ja kažem da ti nisi krštena :p
Stajanje u vodi simbolizira Isusovu smrt na krstu uranjanje u vodu simbolizira da je Isus sahranjen u grobu, a podizanje iz vode simbolizira Isusovo uskrsnuce iz mrtvih. Zakopavamo stari život i ustajemo da hodamo u novom zivotu .
kakve veze imaju voda i smrt? to su žešći psihotripovi...u svemu vidiš Isusa..
stajanje na suncu simboliše Isusov život, odlazak u hlad njegovu smrt, povratak na sunce vaskrsenje... :p

Stajanje u vodi simbolizira Isusovu smrt na krstu uranjanje u vodu simbolizira da je Isus sahranjen u grobu, a podizanje iz vode simbolizira Isusovo uskrsnuce iz mrtvih. Zakopavamo stari život i ustajemo da hodamo u novom zivotu .
Jel ovo pravoslavni pogled na krštenje?

Kako stajanje u vodi simboliše isusovu smrt na krstu?
Kakve veze ima uranjanje u vodu sa sahranjivanjem u gobu?
Jedino mi podizanje iz vode nekako ima smisla. Ova prethodna
dva veze nemaju.

Ili stojiš u vodi i imaš o sećaj da si umro upravo na krstu..
krsti se.gif

Back