Zašto se krste bebe?

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ako je vera zaista stvar slobodne volje, onda bi čovek trebalo sam da odluči da li želi da bude kršten, a ne da mu se to nameće dok je još beba.
to nije namet, kao porez, ili pdv sto pise ovaj iznad, vec je dar, poklon
Bio sam na Krštenju odradlog čoveka i pita ga sveštenik, odričeš li se sotone? On kaže da, prihvataš li Gospoda, da itd

I šta sad beba ili dete se odriče ili prihvata ili se ni ne seća Krštenja posle?
masis poentu: odrastao mora da se odrekne, a beba nema pojma o sotoni, niti treba da ima pojma, pa onda nema sta ni da se odrice ako za nju sotona ni ne postoji, zapravo andjeli najmladjih gledaju lice Boga Oca stalno, a coveku je to nemoguce, cak Hristos rece ko se ne obrati u dete nece uci u carstvo nebesko

Ako je vera zaista stvar slobodne volje, onda bi čovek trebalo sam da odluči da li želi da bude kršten, a ne da mu se to nameće dok je još beba.
Sve ti je nametnuto, veruješ u to što veruješ zahvaljujući svojim roditeljima najviše. Ja da sam mogao da biram nikad nebi bio kršten. Srećom nisam uhvaćen u ovu zamku religije i sličnih žabokrečina. Bebe se krste jer popovima treba lova i crkvi, niko neće da prihvati ovu istinu, a piglu roditelji su zaplašeni sa paklom i večnim kazanom gde bi se kuvali ako ne krste decu.

Bio sam na Krštenju odradlog čoveka i pita ga sveštenik, odričeš li se sotone? On kaže da, prihvataš li Gospoda, da itd

I šta sad beba ili dete se odriče ili prihvata ili se ni ne seća Krštenja posle?
To uopste nije Biblijski - hriscanski, primer nam je krstenje Isusa Hrista koji se krstio sa 30 god - kao odrastao punoletan covek.

Predstavio je sebe da sluzi Bogu.

To uopste nije Biblijski - hriscanski, primer nam je krstenje Isusa Hrista koji se krstio sa 30 god - kao odrastao punoletan covek.

Predstavio je sebe da sluzi Bogu.
Ali je zato bio obrezan kao beba. Krštavanje je on uspostavio onda kada je započeo svoju misiju. Krštavanje potiče od njega i nije ga bilo pre njega ,pre njegovog dolaska.

Poslednja izmena:
Ali je zato bio obrezan kao beba. Krštavanje je on uspostavio onda kada je započeo svoju misiju. Krštavanje potiče od njega i nije ga bilo pre njega ,pre njegovog dolaska.
Било га је, крштавао је Свети Јован Крститељ. Али није исто крштење Светог Јована и крштење које је установио Христос.

Било га је, крштавао је Свети Јован Крститељ. Али није исто крштење Светог Јована и крштење које је установио Христос.
Nije ga bilo pre Hrista .Da nije bilo Hrista i Hristovog krštavanja ne bi bilo ni Jovanovog. Hrist je uspostavio krštavanje a Jovan je samo njegov preteča.

da to su obredi
Sta je ovde tolko strasno.
Детета поливају три пута уз речи „Крштава се чедо Божје“. Кум одговара „Амин“.

Детета се потом повија у крсницу. Мала коса се пажљиво одсеца и чува у воску. Ова пракса је специфична за неке крајеве.

После обреда, задржава се мир. Фотографисање је дозвољено уз договор са свештеником. Тако се крштење остаје достојанствено.

Дете није зрео човек да има слободну вољу чак и од родитеље...

Чему васпитавање малоумља детињег и зар забрана васпитавање деце не угрожава слободну вољу родитеља да им дете буде васпитано по Божијим мерилима и моделу православља?

Незрелост деце искључују једнакост слободне воље са родитељском и родитељска је та која има пуну слободу да васпитава сопствено дете како мисли да теба

Па одричу се његови духовни родитељи, који су јемци уместо њега незрелог...

Исто је тако за нас маторе Христос И анђео чувар јемац, ко за одојчад кумашин...

Кад би знао које је зло умрети некрштен, никад не би критиковао духовно јемство и покровитељство, које је мала слика Христове гаранције за одрасле

Krštenje u u suštini najobičniji ritual, mlao te plahnu vodom ovo ono... ali ako je poenta krštenja da se povinuješ svesvno učenju Hristovom, onda ne vidim poentu da dete kršteno samo zato štu je sudelovalo u rutualu, kasnije može opušteno biti serijski ubica, ili kriminalac..isto kao što neko ko nije kršten može živeti hrisšćanski život.
Valjda je poenta da svesno se odrekneš ovoga i onoga, i pristupiš ovome i onome. 🤷
I tako prodješ u suštini nevažan ritual.

Krštenje u u suštini najobičniji ritual, mlao te plahnu vodom ovo ono... ali ako je poenta krštenja da se povinuješ svesvno učenju Hristovom, onda ne vidim poentu da dete kršteno samo zato štu je sudelovalo u rutualu, kasnije može opušteno biti serijski ubica, ili kriminalac..isto kao što neko ko nije kršten može živeti hrisšćanski život.
Valjda je poenta da svesno se odrekneš ovoga i onoga, i pristupiš ovome i onome. 🤷
I tako prodješ u suštini nevažan ritual.
Поента вере у Христа је да не умреш некрштен, а не свесно да идеш у несвест..

дЖаба теби свест, ако ради против твоје сопствене душе и спасења...

Исто тако, џаба ти и несвест, ако те несвесни некрштеног испрате у смрт

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back