- Poruka
- 244.834
Uvek mi je to bilo čudno. Naime ja nisam nikad sreo psa koji je lagao, odnosno nisam sreo nijednog koji je uopšte umeo da priča. U čemu je tu fora?
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.

Uvek mi je to bilo čudno. Naime ja nisam nikad sreo psa koji je lagao, odnosno nisam sreo nijednog koji je uopšte umeo da priča. U čemu je tu fora?
ovo objašnjenje ne bi pojeo ni pas s maslomOvo nadjoh kao objasnjenje...
Opšte je poznato da su psi ljudima najbolji prijatelji, pa ipak, kada želimo da nekoga označimo kao prevaranta, kažemo da „laže kao pas“. Zašto baš kao pas?
Sledeće objašnjenje, reklo bi se, znatno je prijemčivije. Naime, ono se odnosi na lavež pasa na selu kada hoće da označe uzbunu.
Svako seosko domaćinstvo nekada je imalo psa koji bi nagovestio dolazak gostiju, prolaznike ali i neželjene posete.
Ipak, neretko se mogao čuti i lavež kada niko nije u blizini.
A ovo mi drugo nema veze sa vezom...
Jedno se vezuje za engleski jezik, dok drugo ima veze sa seoskim domaćinstvom koje obično ima psa u dvorištu.
Verzija objašnjenja koja se odnosi na to da koreni ovog izraza zadiru u engleski jezik odnosi se na izreku „dog lies down (on ground) and person lies like a dog“, gde se reč/glagol lies percepira kao „lagati“.

Po selima ubiju kera časkom ako nabave boljeg i lepšeg. Ako udavi kokošku npr. Potrošna roba jbg.
Totalno!Uvek neka jadna životinja mora da trpi poređenja sa svakakvim ljudskim devijantnostima
![]()
Pas kad povredi šapu obično dobije veću brigu, pažnju itd od okolineUvek neka jadna životinja mora da trpi poređenja sa svakakvim ljudskim devijantnostima
![]()
Od Tigrova se da naučiti da konjošeš po 16 sati dnevnoTotalno!
A inace,od zivotinja se puno toga korisnog moze nauciti.
Pa dobra je to skolaOd Tigrova se da naučiti da konjošeš po 16 sati dnevno
Slede ga Lav, Oposum, Stojko... U
Probudiśeš se da čalabrcneš nešto pa ajd nazad
Jakopametne životinhe![]()
Da ali lavu ili tigru neće doći privatni izvršitelji što nisu platili kiriju, struju, kablovsku, internet, iPhone sa jakom tarifom na 24 meseca, djubre, odvodnjavanje...Pa dobra je to skola
Koliko ljudi ima koji su hronicno bez dovoljno sna,odmora,organizam u kome hara kortizol koji na kraju razori puno toga...hm?
Skola nego sta!
Prvo sopstveno zdravlje i daj telu sta trazi od tebe...
Tako recimo lav kad gleda takvog nekog coveka kaze...vidi ovog sto je lud ubice sebe nespavanjem
Podcenjujes zivi svet...hmmmm
Jeste.Ali lav isto tako nema kes da ide u mesaru,nego ako redovno ne ulovi klopu,sto nekada i nije tako jednostavno,umrece od gladi.Da ali lavu ili tigru neće doći privatni izvršitelji što nisu platili kiriju, struju, kablovsku, internet, iPhone sa jakom tarifom na 24 meseca, djubre, odvodnjavanje...

Predivna bića...psi, mačke, ludi papagajiTotalno!
A inace,od zivotinja se puno toga korisnog moze nauciti.
Cista Bozja bicaPredivna bića...psi, mačke, ludi papagaji
I kad naprave neku ljudsku "kvarnu" foru, bude smešno jer ne rade iz zlobe i svesne pokvarenosti
kad nas se neposlusni psi besili o orah.Po selima ubiju kera časkom ako nabave boljeg i lepšeg. Ako udavi kokošku npr. Potrošna roba jbg.

Odgovaras pred Bogom iz bilo kog vremena da si...kad nas se neposlusni psi besili o orah.
ali to je bilo u vremenima kada se znalo ko je ko.
danas odgovaras za psa kao za blokadera![]()
Kod nas nisu.kad nas se neposlusni psi besili o orah.
ali to je bilo u vremenima kada se znalo ko je ko.
danas odgovaras za psa kao za blokadera![]()
Pas kad povredi šapu obično dobije veću brigu, pažnju itd od okoline
I zato simulira da mu nije dobro čak i kad jeste
Bukvalno ga koknu. Šta je bilo maaa izjele ga ose.Ja sam mislio da se to mozda odnosi na batine ako sjebe nesto a ne bukvalno da ga ubiju.
dzukela podavila par pataka i kokosaka.Odgovaras pred Bogom iz bilo kog vremena da si...