Schrodinger
Elita
- Poruka
- 15.293
Eksplicitno je rekao da nisu izabrani, objasnite ovaj paradoks.
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Ali i hriscani smatraju da su Jevreji izabrani, odnosno taj deo Starog zaveta nije odbacen.Zato sto Isusa ne smatraju za Mesiju vec ga jos cekaju.
što je de fakto skoro ceo ZavetAli i hriscani smatraju da su Jevreji izabrani, odnosno taj deo Starog zaveta nije odbacen.
Znam masu prakticirajucih krscana koji ne podnose Zidove.Ali i hriscani smatraju da su Jevreji izabrani, odnosno taj deo Starog zaveta nije odbacen.
Nije krscanski ne podnositi nekoga, pa jos nazivati barbarima tako intelektualan narodZnam masu prakticirajucih krscana koji ne podnose Zidove.
Moj bratic recimo, prakticirajuci, pobozni, konzervativni, obrazovani katolik smatra danasnje Zidove barbarima.
Vjerujes li da je "Bog" konstanta koja nije podlozna promjenama?Nije krscanski ne podnositi nekoga, pa jos nazivati barbarima tako intelektualan narod
Nego ovo sto je napisao kolega iznad je potpuno tacno, da ako je Isus odbacio izabranost Jevreja time je odbacio i ceo Stari zavet jer gubi smisao.
Ne znam da li YHWH/Allah postoji, ali ako postoji, onda ga tek smatram nekim lokalnim serifom kao sto su bili Zeus ili Jupiter.pa jedino ako je izmisljen, onda se stalno menja kao i drzava
Mogao bi se menjati i u skladu sa shvatanjima. Recimo da su mu namere nepoznate pa se nagadja, a postojiNe znam da li YHWH/Allah postoji, ali ako postoji, onda ga tek smatram nekim lokalnim serifom kao sto su bili Zeus ili Jupiter.
on je čak i menjao njihove zakone a zapovesti sveo na dve.da ako je Isus odbacio izabranost Jevreja time je odbacio i ceo Stari zavet jer gubi smisao
A sta je s nama kojima Isus nije najveci autoritet?Mogao bi se menjati i u skladu sa shvatanjima. Recimo da su mu namere nepoznate pa se nagadja, a postoji
Ali s druge strane ako Isus kao najveci autoritet kaze da nesto nije tacno, onda o tome nema i ne moze biti diskusije.
Onda si pogrešno postavio naslov.Ali i hriscani smatraju da su Jevreji izabrani, odnosno taj deo Starog zaveta nije odbacen.
NeeeSvi narodi su jednaki pred Bogom,to je tacno.Ali,kada je Bog odlucio da preko Svetog duha,oplodi neku devojku,kako bi dobio sina,koji ce propovedti
hriscansku Religiju,izabrao je devojku iz Palestine,pripadnicu Jevrejskog naroda.Ta devojka,koju je bezgresno oplodio Sveti Duh,rodila je Isusa.
Kako je isus samim cinom,da ga je rodila jevrejka,i sam bio Jevrejin.Na osnovu toga,smatra se,da sav jevrejski narod,bio izabran od Boga,kada
je odlucio,da mu sin bude jevrejin......
Mogao bi se menjati i u skladu sa shvatanjima. Recimo da su mu namere nepoznate pa se nagadja, a postoji
Ali s druge strane ako Isus kao najveci autoritet kaze da nesto nije tacno, onda o tome nema i ne moze biti diskusije.
on je čak i menjao njihove zakone a zapovesti sveo na dve.
i ukinuto je sunećenje kao zavet sa jevrejima i objasnio da je subota samo običan dan.
zato su ga i likvidirali
a pritom im i sam rekao da ne poznaju njegovog oca.
Naravno da neee , to je percepcija da neki ili da ne kažem mnogi misle da je bilo vremena kad Hrista nije bilo.
Jevreji su izmislili tog Boga za sebe i nametnuli su ga celom svetu.Eksplicitno je rekao da nisu izabrani, objasnite ovaj paradoks.
23. А пре доласка вере бисмо под законом чувани и затворени за веру која се хтела показати.?????????????????????????????????????????
Jevreji su izabrani narod u religiji koju su izmislili, neverovatno zar ne?
Možeš li da navedeš to što je rekao da sad ne tražim.Eksplicitno je rekao da nisu izabrani, objasnite ovaj paradoks.
a taj mali narod nije priznao tog troičnog boga kog su izmisliliNeverovatno je to što je jedan tako mali narod nešto izmislio i
nametnuo velikom delu čovečanstva!
Nije ništa neverovatno, to je splet istorijskih događaja. I danas ima velikih naroda sa drugim bogovima.Neverovatno je to što je jedan tako mali narod nešto izmislio i
nametnuo velikom delu čovečanstva!
Bilo je drugih, većih naroda sa svojim bogovima...