Zasto se i danas ratuje

Kad ce ljudska vrsta dovoljno da dodje sebi, dok još ima kome i da prestane da se kolje zbog komada zemlje , para, čega već?

Kako im nije draže, ovim vrhovnim komandantima, da provode vreme sa decom, unucima, da spavaju noću, nego da prave neke planove , razmišljaju sta ce da dignu u vazduh i broje mrtve na sve strane ? Kako nisu anksioznii u tim momentima ?

Koga lozi ubijanje i kad ce da stane pitam ja vas
Ти очигледно немаш ни најосновније разумјевање људске врсте.

Давно речено, Homo homini lupus.

Kad ce ljudska vrsta dovoljno da dodje sebi, dok još ima kome i da prestane da se kolje zbog komada zemlje , para, čega već?

Kako im nije draže, ovim vrhovnim komandantima, da provode vreme sa decom, unucima, da spavaju noću, nego da prave neke planove , razmišljaju sta ce da dignu u vazduh i broje mrtve na sve strane ? Kako nisu anksioznii u tim momentima ?

Ратови су природан процес који се дешава и моменту када се својим битисањем угрози нечија територија и самим тим крене исцрпљивање ресурса на тој територији.. Тога има свуда у природи, у животињском свету итд. Људи се рађају, све их је више и више, а то доводи до ширења, ширење доводи до превише контакта, превелик контакт доводи до недовољно ресурса за све, укључује се нагон за преживљавањем и избијају ратови. Суштински то је то.

Многи људи у Србији су се осећали угрожено од избеглица иза Хрватске и са КиМ, било је доста нетрпељивости јер им је неко одједном ушао у животни простор где нема превише места ни за њих.....па ти замисли шта се тек догађа на глобалном нивоу

Е отуда ратови...увек било и увек биће.

Ратови су природан процес који се дешава и моменту када се својим битисањем угрози нечија територија. Тога има свуда у природи, у животињском свету итд. Људи се рађају, све их је више и више, а то доводи до ширења, ширење доводи до превише контакта, превелик контакт доводи до недовољно ресурса за све, укључује се нагон за преживљавањем и избијају ратови. Суштински то је то
И не само то. Људи природно не трпе друге људе. На примјер, данашњи вишемилионски градови нијесу природно мјесто за живот за нас. Ту је набацано на гомилу све и свашта а нико неће да трпи никога. И отуда конфликт (и горе).

не ванземаљци - него систем. доктори, милиционери, ватрогасци, судије, чиновници у државној управи су у првим борбеним редовима, политичари су у другом реду и немилосрдно нападају, понижавају и оробљавају рају.

систем је измислио плави човек (или европски) - има доказа да је са марса - и да није не битно је.. он је проблем

како се бранити? једноставно - само избаците храну животињског порекла и пирамидални систем је немоћан да вас тлачи, лаже, вара, пелца...
(после се све само казује)
Znači Marsovci standardno napadaju, podlo!

На примјер, данашњи вишемилионски градови нијесу природно мјесто за живот за нас. Ту је набацано на гомилу све и свашта а нико неће да трпи никога.
zato dele "bensedine" shakom i kapom - da raja ne shvati shta joj rade

Кад Вештачка Памет одлучи да је доста, престаће.

ako ne jedesh meso - ne nprihvatash nikoga osim samog sebe da ti govori shta da radish.
uostalom zato sluzhi glava - da ti kazhe shta da radish. ako nemash glavu - onda prihvatash diktatora (onoga koji diktira), precednika, marshala...
Вјеруј ми да нијесам сигуран да је месо природна храна за нас. Нијесам још скроз избацио месо (због жене иако га једем најминималније) али можда скоро.

to je prevara!
to su izmislili isti ljudi koji su smislili i rimsko pravo / drzavu i ostale gluposti sto unistavaju dajashnji svet.
dakle, da se chovek nikako ne bi setio da se probudi iz hipnoze matriks - oni mu josh dodaju "chovek je choveku vuk" - s shta ako nije?
a shta ako je "chovek choveku prijatelj"?
Није пријатељ. Како знам? Знам, јер сам видио људе у најгорим тенутцима.

Вјеруј ми да нијесам сигуран да је месо природна храна за нас. Нијесам још скроз избацио месо (због жене иако га једем најминималније) али можда скоро.
ja jesam - i nisamo mogao da verujem koliko su mi ochi bile zatvorene!
evo i davno otvorene teme za detalje:
https://forum.krstarica.com/threads/covek-je-svastojed-prevara-od-malih-nogu.906035/

Zbog arhaicnih i zatucanih ideologija koje zagovaraju dominaciju, nasilje i megalomaniju. Ove ideologije koriste strah i strast da mobilisu svoje pristalice i krecu u sukobe.

Ista formula na Balkanu, Bliskom Istoku, Africi, svudje....

Ljudi su racionalna bica, ali kada ih ciljano zaglupljujes onda mozes ih nagovoriti na svasta....primjer je Krajina....
И ЦГ.
Не ми би волили да су рационална бића. Људи раде јако често ирационалне ствари. Зашто? Зато - јер су људи. Дакле нашли би начин за свађу (па и да никаквог нема) и даље за убиство.

Колико људи иде кроз цијели живот скроз несвјесни било чега?

Svako treba da jede ono što mu prija brate.

Ko voli meso, neka jede meso, ko ne voli meso, ima šta voli.

Meni stvarno nije jasno zašto pojedinci pokušavaju da ubede druge da je ono što oni vole najbolje za svakog drugog. To je neki poremećaj, nemam pojma.

Svako treba da jede ono što mu prija brate.

Ko voli meso, neka jede meso, ko ne voli meso, ima šta voli.

Meni stvarno nije jasno zašto pojedinci pokušavaju da ubede druge da je ono što oni vole najbolje za svakog drugog. To je neki poremećaj, nemam pojma.
Не убјеђујем стварно никога. Ово што сам написао је моје мишљење. Други нека раде како оће али стварно мислим да могу живити без проблема на воћу, поврћу, житарицама и сл.

А некад прије само крух и месо. :eek:

И ЦГ.
Не ми би волили да су рационална бића. Људи раде јако често ирационалне ствари. Зашто? Зато - јер су људи. Дакле нашли би начин за свађу (па и да никаквог нема) и даље за убиство.

Колико људи иде кроз цијели живот скроз несвјесни било чега?

Jes, posrbice u CG su neracionalna bica ka i krajisnici, koji samovoljno isli na samodestrukciju zbog zatucanosti.

Ljudi su racionalni - zele hranu, smjestaj, zabavu i sigurnost - samo ovi nalozeni ekstremni, nema veze da li nose kokardu ili turban, zele haos i rat zbog svojih sektaskih ideologija.

Back