Zasto se Drugosrbijanci stide svog srpskog porijekla

analiticki 12

Veoma poznat
Poruka
12.915
Meni licno manji je to problem koliko problem da njih Antisrbi manje postuju jer im se poltronski uvlace pljuvajuci sebe jer oni su Srbi,msm Srbi bez samopostovanja , nije poenta ni pljuvati Antisrbe ali ni ulizivati im se.To vam je isto kao da ne volite clanove svoje porodice i onda kada ste napolju kada neko drugi najgore prica ruzno o njima vi mu se onako poltronski savijete i podrzite ga tipa slazem se dijelim misljenje oni su ovo,oni su ono.Mozete vi da ne volite clanove svoje porodice ali ako imate imalo dostojanstva necete nikada olajavati svoju porodicu pred drugima a posebno pred onima koji je ne podnose.To je upravo ono sto Drugosrbijanci rade,sasvim je ok da ne vole mnoge stvari u Srpstvu ali nije ok da pred svim Antisrbima se ispovijedaju i sve ruzno pricaju o Srbima pred ljudima koji su vec pricali sve najgore prica Stbima i pricaju i dalje.Gdje je tu Samopostovanje i Dostojanstvo

Vase misljenje

Poslednja izmena:
Zato sto su lazni Srbi i lazne patriote i gori su i od samih ustasa.

To je i problem, nije problem ne voljet Srbe vidi imas nekog da rodjenog Oca i Majku ne voli ali bitan je odnos.Njemci i Holandjani se ne podnose ali se postuju ,ne glume laznu ljubav kada je nema,ne pljuju se,hladno i na distanci ako treba da posluju jedino to moze.Ali kada je Nistelroj rekao kada su igrali fudbalski mec Holandija i Njemacka,da je posebno motivisan da napuni Njemce golovima jer su mu preci bili protiv Njemaca.Kada je to izjavio Njemci odnosno fudbalski savez je za Nistelroja rekli da je kompletni idiot i kreten,niko od Njemaca nije pljuvao po Nistelroju,sem izjave saveza nije se bavio Nistekrojom ignorisali ga kao budalu.To da neki Hrvat izjavi u mecu protiv Srbije o tome bi se mjesecima pisalo a polovina Srba bi cestitala Hrvatu e neka si im rekao itd.U pitanju je uvijek odnos

Ovo što pišeš je klasično podmuklo spinovanje pojmova. Kritika realnog stanja se namerno proglašava za "mržnju prema sopstvenom narodu", kako bi se svaka ozbiljna rasprava u startu ugušila.

Ako imaš oči i vidiš oko sebe da smo izolovani, neintegrisani, duboko korumpirani, da su institucije razvaljene, zemlja, vazduh i voda zagađeni, da kredibilni i sposobni ljudi masovno odlaze, dok napreduju poltroni sa partijskim knjižicama i kupljenim diplomama, i ako o tome javno govoriš, to ne znači da mrziš svoj narod. Upravo suprotno.

To znači da ti je stalo. Da ne pristaješ na propadanje kao "normalno stanje". Da voliš ovaj narod dovoljno da kažeš istinu, umesto da se samozavaravaš patriotskim frazama dok se sve raspada.

Pravi manjak samopoštovanja nije u kritici, nego u ćutanju i pravdanju lošeg sistema. U prebacivanju krivice sa onih koji upravljaju državom na građane koji na probleme ukazuju. Jer krivac za ovakvo stanje nije "srpstvo", niti narod, već režim koji se satire u korupciji i mehanizmi vlasti koji sistematski nagrađuju poslušnost, a kažnjavaju znanje, integritet i odgovornost.

Ljubav prema narodu ne meri se time koliko glasno govoriš "mi smo najbolji", nego time da li si spreman da se suočiš sa istinom i tražiš da bude bolje.

Drugosrbijanac ovde...
Ne, nismo lažni Srbi...
Ja mislim da smo mi pravi Srbi, ali nas je sram anti-evropske kamarile koja nas vodi u pogrešnom smeru već 700 godina i koja je otrovala dušu ovog naroda...
Srbija treba da se vrati hrišćanskim korenima i treba da bude Srbija iz srednjeg veka, pre Turaka i izdajice Stefana Lazarevića...
Mesto toga nas vodi bolesni nagon za krađom tuđeg, gde poistovećujemo osmanska osvajanja sa srpskim zemljama, i na taj način nastavljamo osmanska osvajanja i posle propasti Osmanlija...
Deluje da prvosrbijanci nisu svesni vlastite bruke...

Od promena jedino nebi Vojvodinu i Srem dirao - zadržao bi je kao srpsku, iako smo je drpili Mađarima i Hrvatima uz pomoć zapada.
Razlog je što su se Mađari i Hrvati pomirili sa drpanjem, a Zemun i Novi Beograd je ugrađen u Beograd...
Vojvodina i hrvatska polovica Beograda vredi puno više nego Kosovo i samo treba pitat ljude "jel oćete Kosovo nazad, a da moramo vratit Vojvodinu i pola Beograda?"
Vrlo brzo bi se otreznili od problema Kosova i ne bi ga ni pominjali i još bi zahvalili zlom zapadu za zamenu - koja je vrlo povoljna za nas...

Poslednja izmena:
Drugosrbijanac ovde...

Srbija treba da se vrati hrišćanskim korenima i treba da bude Srbija iz srednjeg veka, pre Turaka i izdajice Stefana Lazarevića...

Wallahi, ovakve izjave se ni otečestveni pokret Obraz ne bi postideo. Dobro, na stranu ovo za despota Stefana, ali da ne idemo u off.
Ili ja nisam do sada sretao drugosrbijance koji bi da se vrate srednjevekovnim hrišćanskim vrednostima ili si ti atipični drugosrbijanac. U svakom slučaju, zanimljiv stav.

Али да се не враћамо у средњи век, шта је са српским подвигом у Великом рату коме тешко може да се нађе примера у историји? Али колега је у праву, постојећа хоботница уништава све што су генерације правиле и док их не видимо у затвору, тешко да било чему добром можемо да се надамо.

Meni licno manji je to problem koliko problem da njih Antisrbi manje postuju jer im se poltronski uvlace pljuvajuci sebe jer oni su Srbi,msm Srbi bez samopostovanja , nije poenta ni pljuvati Antisrbe ali ni ulizivati im se.To vam je isto kao da ne volite clanove svoje porodice i onda kada ste napolju kada neko drugi najgore prica ruzno o njima vi mu se onako poltronski savijete i podrzite ga tipa slazem se dijelim misljenje oni su ovo,oni su ono.Mozete vi da ne volite clanove svoje porodice ali ako imate imalo dostojanstva necete nikada olajavati svoju porodicu pred drugima a posebno pred onima koji je ne podnose.To je upravo ono sto Drugosrbijanci rade,sasvim je ok da ne vole mnoge stvari u Srpstvu ali nije ok da pred svim Antisrbima se ispovijedaju i sve ruzno pricaju o Srbima pred ljudima koji su vec pricali sve najgore prica Stbima i pricaju i dalje.Gdje je tu Samopostovanje i Dostojanstvo

Vase misljenje
Ko se tebe ne bi stideo. Aj realno. Da sam Srbin mene bi bilo sramota da između nas dvojice stoji nekakav znak jednakosti.

Bez zlog zapada ne bi bilo Beograda ni vojvodine...
То је све српски војнички опанак ослободио. И понека чизма, ко је имао. Марширао је и Аграмом и Ривом уз хрватске уобичајене овације онима који их освајају.

Ko se tebe ne bi stideo. Aj realno. Da sam Srbin mene bi bilo sramota da između nas dvojice stoji nekakav znak jednakosti.
Kolega, sad ste me potpuno matirali. Posle onakve salve ljubavi ka majčici, sirotoj Srbijici na onoj drugoj temi, ja mislio da ste Vi, ono, baš žešća Srbenda, kad ono, međutim..

Kolega, sad ste me potpuno matirali. Posle onakve salve ljubavi ka majčici, sirotoj Srbijici na onoj drugoj temi, ja mislio da ste Vi, ono, baš žešća Srbenda, kad ono, međutim..
Još kada bi znali razliku između šovinizma,nacionalizma,lažnog rodoljublja sa jedne i patriotizma i lokal patriotizma sa druge pa bi i mogli da razgovaramo. Šta ti znači biti Srbenda po vama? 🤔 Koja je vaša definicija srbende iz Srbije? Plus gde sam ja to imao "salve ljubavi" prema Srbiji? Mene Srbija zanima samo iz prostog razloga što živim ovde za razliku od vas.

Pa nisam žešća Srbenda. Kako i zašto ste mislili da jesam to je tajna vašeg mozga,pod pretpostavkom da isti postoji.Već znate da sam za EU i NATO a protiv rusije. Da nisam fan srpskog sveta, Nikolaja Velimirovića,Ljotića,Svetosavlja i velike Srbije. Ne mrzim ex yu narode ni Nemce ni Engleze. A to su sve kvalifikacije za srbendu.

Ma jeste kolega, izbija to iz Vas, samo ne želite da prigrlite tog Srbendicu i pazite ga i mazite ga i date mu svu potrebnu toplinu i nežnost i da ga odgajite u jednog, ono, o-ho-ho SRBENDU.
Da li vi to mene posrbljujete? Već rekoh šta nisam a šta jesam. Nećete uspeti da me provocirate. U nedostatku argumenata i pameti prisežete za nekakvim ličnim razgovorima i sitnim provokacijama. Već sam rekao da mi ne trošite vreme,ne želim da budemo ni braća ni prijatelji i ostavite me na miru. Pomisliću da imate sklonosti prema istom polu!

Poslednja izmena:
Wallahi, ovakve izjave se ni otečestveni pokret Obraz ne bi postideo. Dobro, na stranu ovo za despota Stefana, ali da ne idemo u off.
Ili ja nisam do sada sretao drugosrbijance koji bi da se vrate srednjevekovnim hrišćanskim vrednostima ili si ti atipični drugosrbijanac. U svakom slučaju, zanimljiv stav.

Zapad je dao krunu Nemanjićima.
Nemanjićka Srbija je postala to što jeste zahvaljujući zapadu.
Srbija je ponovo postala zaista samostalna tek na Berlinskom kongresu - dakle opet zahvaljujući zapadu.
Drugosrbijanci su u toj priči i potpuno svesni tih činjenica, nego ne mogu da dođu do reči od takozvanih prvosrbijanaca, kojima je važnije da je neko Srbin nego da li je lopov.
"Neka nas pljačka i truje, ali Srbin je, nema veze, busa se u grudi, viče ne-da-mo-ko-so-vo i drzi pored volana sliku ratka mladica".

Čak nisu ni Srbi nego srborusi. Ili kako oni to vole reći, mali rusi. Jer tako su čuli jel. Ako služba tako kaže onda mora da je istina.
Licno se ne lozim na te price bratski narod bla bla...u realnosti svako gleda svoj interes i svaka drzava treba da gleda svoj interes samo ovaj rezim ne gleda interes drzave niti naroda vec samo svoj licni budzetski....

Back