Gruban
Buduća legenda
- Poruka
- 43.467
Moj je utisak da stanovnici ostatka Srbije dele uverenje da su njihova mesta i krajevi zaposstavljeni u odnosu na glavni grad "gde odoše sve pare".U vreme Jozoslavije širom nespskog dela te tvorevine a najviše u Hrvatskoj i među Šiptarima govorilo se kao o mestu gde odlaze i odakle se ne vraćaju njihove pare.Teško da je tu bilo ikakve osnovanosti jer su republike i pokrajine bile praktično nezavisne države kad je reč o raspolaganju novcem i dobrima na njihovim teritorijama uz naravvno izdvajanje za vojsku i diplomatiju koje su bile na "saveznom" nivou.Elem,Beograd kao pljačkaško mesto ili grad zadržao je tu svoju reputaciju i nakon raspada SFRJ ali danas umesto Hrvata i Šiptara ,o Beogradu kao pljačkaškom mestu relativno često govore stanvonici Srbije,Srbi.Koliko je takva ocena osnovana,teško se sa sigurnošću može da kaže jer je za to potrebno dosta statistickih podataka.Trebalo bi da se vidi koliko republičkog novca ide na projekte u Beogradu a koliko na projekte u ostatku zemlje.
Na otvaranje ove teme inspirisan sam jednom radio emisijom sa uključenjima slušalaca uživo u program .Posebno je na mene utisak ostavio slušalac kome je zasmetalo što u unutrašnjosti izostaju projekti slični projektu "Beograd na vodi"."u redu,poštujem da bude Beograd na vodi,treba,ne kažem da ne treba ali zašto cela Srbija ne bi bila na vodi ?" postavio je pitanje anonimni slušalac.
Na otvaranje ove teme inspirisan sam jednom radio emisijom sa uključenjima slušalaca uživo u program .Posebno je na mene utisak ostavio slušalac kome je zasmetalo što u unutrašnjosti izostaju projekti slični projektu "Beograd na vodi"."u redu,poštujem da bude Beograd na vodi,treba,ne kažem da ne treba ali zašto cela Srbija ne bi bila na vodi ?" postavio je pitanje anonimni slušalac.