Зашто сам за...

Zoroastar

Domaćin
Poruka
3.783
Зашто сам за...

Ова тема је пре свега истраживачког карактера и што више њих буде учествовало у овој „анкети“, то ћемо пре сви скупа увидети где се као народ и друштво налазимо и чему се у најскоријој будућности можемо надати.

Премда је, с обзиром на све што су у протекле две деценије показале, готово невероватно да познате политичке партије, којима би више пристајало име политбизнисменске клике, још увек :eek:имају симпатизере, а да ти симпатизери, за разлику од доброг броја чланова тих клика или партија, од тог симпатизерства немају никакву корист (добро радно место и сл.)- ипак је факат да симпатизера још увек има.

Било би интересантно видети шта их одржава у том ставу?
Не бих рекао да су у питању чињенице.

Као социолога, али и као човека и Србина, ме занима зашто је неко за ову или ону познату партију?
Не бих да олако доносим закључке да се ради о кратком памћењу, недовољној обавешености и сл.
Заиста бих волео да симпатизери ове или оне странке изнесу своје разлоге.
Наравно, ако хоће.
Да себи, а и осталима, дају одговор на питање:

Зашто сам за .... (СНС,ДС,СРС или већ за кога је ко).

Унапред се захваљујем на одговорима свих оних који дају одговор, без обзира чији су симпатизери.

Ja kad čujem da je neko za ovu ili onu stranku, gledam ga kao ludaka.
U prevodu, izbegavam direktan pogled u oči i kontriranje onome što priča
jer to kod subjekta izaziva burne i nepredvidljive reakcije,
kulturno ali što brže se izvlačim iz daljeg kontakta sa dotičnim subjektom.

Имам дилему, тј. трилему између СНС, ДСС и НС. Ајде СНС и НС су заједно, па имам дилему између СНС-НС и ДСС.
Разлог-ову власт сматрам лошом, а ове видим као неку нормалну (иако не идеалну) опозицију.
Надам се да ће се ДСС, СНС и НС наћи на једној листи.

Имам дилему, тј. трилему између СНС, ДСС и НС. Ајде СНС и НС су заједно, па имам дилему између СНС-НС и ДСС.
Разлог-ову власт сматрам лошом, а ове видим као неку нормалну (иако не идеалну) опозицију.

Ja,hvala Bogu,nemam dilemu.Svi su oni isti,gledaju samo svoj interes,a narod placa.

Sta ti se zamerio 27E, postovi su mu ok, koliko sam video?
Упутио ми је неке замерке на једној теми и изнео одређену врсту, не знам како бих рекао, ваљда политичког описа у вези мене. Од тада сам му предложио да прекинемо дискусију, са чиме се човек лепо сагласио.

Захваљујем на одговору, ма колико да се не слажем са твојим ставом:hvala:

Цитат из поста за који си оставио линк:

ljudi slede neku politicku partiju nakon sto su uradili nesto da je podrze..npr..glasali za nju na izborima..potpisali pristupnicu..cim stavi potpis na pristupnicu covek se oseti kao "jedan od njih"

Уједно, по мени, добар одговор на питање које сам поставио у посту.

to je vreme kad sam se jos trudio da nesto sto pisem i dokumentujem..
enivej moram da ti ispravim potpis
pravo na vlast nema niko sam koncept vlasti je uzurpacija prirodnog poretka stvari..lideri su proizvod prirodnog poretka stvari..vladari su abominacija..nastali su tako sto nisu bili sposbni da budu lideri ali su im se dopadale privilegije lidera..i hteli ih za sebe..te su poceli da ubedjuju svoje saplemenike kako su oni bolji "kalifi umesto kalifa" ostalo je krvava istorija covecnastva

to je vreme kad sam se jos trudio da nesto sto pisem i dokumentujem..
enivej moram da ti ispravim potpis
pravo na vlast nema niko sam koncept vlasti je uzurpacija prirodnog poretka stvari..lideri su proizvod prirodnog poretka stvari..vladari su abominacija..nastali su tako sto nisu bili sposbni da budu lideri ali su im se dopadale privilegije lidera..i hteli ih za sebe..te su poceli da ubedjuju svoje saplemenike kako su oni bolji "kalifi umesto kalifa" ostalo je krvava istorija covecnastva

Ok. Ali upravo na te "prirodne lidere" se i misli u potpisu. Oni imaju pravo da vladaju. Naravno, ne dušama. Ovo poslednje je, u krajnjem slučaju, i nemoguće.
A što se tiče "kalifa umesto kalifa" (što bi mogao biti još jedan sinonim za političare), njihova uzurpatorska vlast nije samo produkt njihove, nego, kao što se pokazalo i narodne volje, volje izmanipulisanih.
I to je jedna od osnovnih mana demokratije, to da većina odlučuje, čak i kad nije u pravu i kad to, u daljem toku stvari, i njoj šteti.
Takve odliuke su u Srbiji u ove dve decenije donesene dvaput, jednom u korist uzurpatora Miloševića, drugi put u korist grupe uzurpatora i pučista zvane DOS.
Ali, bliži se i vreme da se to ispravi.
Jer nijedan drugi način ne može da obezbedi ni milimikronski pomak iz ovog socijalno-ekonomskog i političkog horora, nijedan osim vlasti proistekle iz" prirodnog poretka stvari".

Back