Stojkov Menidjer
Legenda
- Poruka
- 71.296
Kantautorska tema, više pisaca i izvodjača
konzilijum obavljen ispred više marketa uz pivo
znači detaljna analiza svakog aspekta i šta ljudima može da padne na pamet, kako da izmečkare a pored školski linearnog
Pare smisao srpskog života od ujutru do uveče
O parama počnete da razmišljate već od prepubertetskog uzrasta sa prvim džeparcem.
One su dakle tu od malih nogu duboko usadjene u naš ID
Ujutru skuvamo kafu gledamo u soc koliko će danas da bude vera a ono što ti neko loše misli nije važno, ni ti njemu ne misliš dobro odavno, sve piše u šiolju
Meni par puta bilo veliko srce , kažu koleginice da me čeka neka velika ljubav a ja pitam da li ima šta para pored srca?
Ima naroda, ne možemo da ih krivimo, koji u svom okruženju ne mogu dobiti posao.
Ne zna se gde je gore dal u malo mesto dal po Beogradu i Novom Sadu.
Razočarani u domaću tekovinu, donose tešku odluku i odlaze u tri p. materine gde za rad dobijaju novac po tačno utvrdjenim stavkama.
Kod nas je "svi rade sve" ali se brzo ispostavlja da nije "baš sve" - obično ne treba da se angažujete oko zaradjenog novca, to već nije vaše---
Da skratim
Život u inostranstvu sem zarade nosi trošak. reklamira nam se jeftina hrana ali niko ne reklamira jeftin smeštaj kao da ga nema.
I onda kad odbiju sve potrepštine i bez kredita ostaje im oko 1000 evra čisto.
E tu je poenta priče.
Nakon što su se kulturološki uzdigli na zapadu Romi su se prvi vratili u Srbiju
To znači da kad se uvere u romsku kalkulaciju možemo očekivati najezdu južne pruge i bosne.
Možda se nisu kultivisali ali će ti pričati kako se tamo radi ali neće ti pričati kako oni nisu radili i jurili uslov za socijalno.
E to socijalno je glavni razlog zašto se ne ide za Rusiju - tamo umesto socijalnog samo možeš da dobiješ po pičci.neradničkoj
Na zapadu ako imaš nekog u osiguravajuću kuću eto života o trošak EU
Svašta naši tamo rade i to smatraju zaradom da ne kažem da su "sposobni"
Čega su se dakle setili Romi?
Rade u centralnim magacinima na normu a taj vid posla donosi 120.000 dinara bez da ti treba B kategorija nemačkog a svaki dan si kod svoju Ružu
Ne razmišljaju o deportaciji, memljivim stanovima na periferiji a nemački mogu o klin jer su ovde.
Pitanje je momenta kad će se vrati južna pruga i bosna.
Znači nema tu ono 3000 evra plata al mi ostane 800, nego 1000 evra plata toliko mi i daju.
Zato bih ovom prilikom zamolio Aleksandra Vučića da ne podiže ništa
Ni prosvetarima koji ako isteraju svoje odmah skaču panduri koji ako završe svoje odmah skaču oni treći
Svi sa budžeta
A da dodju u MAXI e tad kažu bezobrazni jesmo ali ludi nismo
Šta vele dragi forumaši?
Treba li nama 1000 evra ili ne?
konzilijum obavljen ispred više marketa uz pivo
znači detaljna analiza svakog aspekta i šta ljudima može da padne na pamet, kako da izmečkare a pored školski linearnog
Pare smisao srpskog života od ujutru do uveče
O parama počnete da razmišljate već od prepubertetskog uzrasta sa prvim džeparcem.
One su dakle tu od malih nogu duboko usadjene u naš ID
Ujutru skuvamo kafu gledamo u soc koliko će danas da bude vera a ono što ti neko loše misli nije važno, ni ti njemu ne misliš dobro odavno, sve piše u šiolju
Meni par puta bilo veliko srce , kažu koleginice da me čeka neka velika ljubav a ja pitam da li ima šta para pored srca?
Ima naroda, ne možemo da ih krivimo, koji u svom okruženju ne mogu dobiti posao.
Ne zna se gde je gore dal u malo mesto dal po Beogradu i Novom Sadu.
Razočarani u domaću tekovinu, donose tešku odluku i odlaze u tri p. materine gde za rad dobijaju novac po tačno utvrdjenim stavkama.
Kod nas je "svi rade sve" ali se brzo ispostavlja da nije "baš sve" - obično ne treba da se angažujete oko zaradjenog novca, to već nije vaše---
Da skratim
Život u inostranstvu sem zarade nosi trošak. reklamira nam se jeftina hrana ali niko ne reklamira jeftin smeštaj kao da ga nema.
I onda kad odbiju sve potrepštine i bez kredita ostaje im oko 1000 evra čisto.
E tu je poenta priče.
Nakon što su se kulturološki uzdigli na zapadu Romi su se prvi vratili u Srbiju
To znači da kad se uvere u romsku kalkulaciju možemo očekivati najezdu južne pruge i bosne.
Možda se nisu kultivisali ali će ti pričati kako se tamo radi ali neće ti pričati kako oni nisu radili i jurili uslov za socijalno.
E to socijalno je glavni razlog zašto se ne ide za Rusiju - tamo umesto socijalnog samo možeš da dobiješ po pičci.neradničkoj
Na zapadu ako imaš nekog u osiguravajuću kuću eto života o trošak EU
Svašta naši tamo rade i to smatraju zaradom da ne kažem da su "sposobni"
Čega su se dakle setili Romi?
Rade u centralnim magacinima na normu a taj vid posla donosi 120.000 dinara bez da ti treba B kategorija nemačkog a svaki dan si kod svoju Ružu
Ne razmišljaju o deportaciji, memljivim stanovima na periferiji a nemački mogu o klin jer su ovde.
Pitanje je momenta kad će se vrati južna pruga i bosna.
Znači nema tu ono 3000 evra plata al mi ostane 800, nego 1000 evra plata toliko mi i daju.
Zato bih ovom prilikom zamolio Aleksandra Vučića da ne podiže ništa
Ni prosvetarima koji ako isteraju svoje odmah skaču panduri koji ako završe svoje odmah skaču oni treći
Svi sa budžeta
A da dodju u MAXI e tad kažu bezobrazni jesmo ali ludi nismo
Šta vele dragi forumaši?
Treba li nama 1000 evra ili ne?
Poslednja izmena: