Zasto sam.osudjena na pakao ako ne verujem u njega.U Hrista.

Ne veruješ u Hrista, koji je dobar, al tebi je dobro i pored svega toga bojiš se pakla ...il se ni ne bojiš al ipak ga nazivaš pakao :hahaha:
Možda ti ipak veruješ a da ne znaš :think:
Podeljena ličnost?

Ko je bot? :zeek:
Verujem.u boga oca u sve to novi akt stvaranja novo nebo novo zemlja pakao al jasno tamo pise ne mene da volis mog sina njemu da verujes pa tek onda mozemo da pricamo
I da verujem coveku isusu da je on bog pa kako.

Svedoci smo tog procesa, sve sto je izgradjeno na osnovi biblije, vatikana, isusa, krsta............urusava se velikom brzinom.
mislis sve zapadno od rimskog carstva, pa do protestanata?
ja vam lepo pisem na ovom forumu da je istocna izvorna, a zapadna da ide u prah i pepeo, rimska, i konstantin mora da se odbaci, zapravo sve sa zapada, a CRKVA JE ISTOK, ISTOCNA u prevodu IZVORNA

Verujem.u boga oca u sve to novi akt stvaranja novo nebo novo zemlja pakao al jasno tamo pise ne mene da volis mog sina njemu da verujes pa tek onda mozemo da pricamo
I da verujem coveku isusu da je on bog pa kako.
A što onda veruješ da Bog to stvarno traži ako ne veruješ u isusa? Možda Bog to ne traži nego crkva je samo tako formirala :aha:

Замисли да тако пожели једно милион људи. Да се баш њима лично појави Христос.
Па ће онда полако да размисле, можда и поверују.
Što je inače veliki problem za jednog svemoćnog boga. Ovako je bolje da poverujemo jer je, jelte, neko tako rekao ili piše negde.
Одбацујеш Христа који је дошао и који ће доћи.
Ево, сад управо одбацујеш Библију.
Значи немаш ни један предлог, одбацујеш Библију а алтернатива је ? Немаш је.
У томе је проблем.
Kako mogu da odbacim nekoga ko mi nikada nije ni došao? Sad zato što negde piše da jeste ja treba da verujem da jeste? Neka hvala. Svašta piše u hiljadama svetih knjiga i tekstova hiljada različitih religija.

mislis sve zapadno od rimskog carstva, pa do protestanata?
ja vam lepo pisem na ovom forumu da je istocna izvorna, a zapadna da ide u prah i pepeo, rimska, i konstantin mora da se odbaci, zapravo sve sa zapada, a CRKVA JE ISTOK, ISTOCNA u prevodu IZVORNA
ne moze biti izvorna jer se NE bazira na slovenskom etnosu vec na jevrejskom etnosu, sto znaci, da ta "istocna" crkva nije iznikla iz psihologije i tradicije istocnih naroda vec su, putem prevara, podmetanja, ucenama pa i nasilno, biblija, isus, krst, jehova, adam i eva..........nametnuti istocnim narodima.
Pocetak hriscanstva oznacava pocetak jevrejske hegemonije nad planetom.

ne moze biti izvorna jer se NE bazira na slovenskom etnosu vec na jevrejskom etnosu, sto znaci, da ta "istocna" crkva nije iznikla iz psihologije i tradicije istocnih naroda vec su, putem prevara, podmetanja, ucenama pa i nasilno, biblija, isus, krst, jehova, adam i eva..........nametnuti istocnim narodima.
Pocetak hriscanstva oznacava pocetak jevrejske hegemonije nad planetom.
da ti kazem? promasio si forum, ovo je religija/duhovnost, idi na politiku, narodi i narodnosti, etnos itd
naci ces i hegemoniju garant, oces da te posaljem na pravo mesto?

Što je inače veliki problem za jednog svemoćnog boga. Ovako je bolje da poverujemo jer je, jelte, neko tako rekao ili piše negde.
Теби је циљ провоцирање, као и обично.
Kako mogu da odbacim nekoga ko mi nikada nije ni došao?
Наравно да јесте. Јеси чуо некад за Јосифа Флавија ?
Sad zato što negde piše da jeste ja treba da verujem da jeste?
Што не верујеш историчарима ?
Neka hvala. Svašta piše u hiljadama svetih knjiga i tekstova hiljada različitih religija.
Па зашто се онда интересујеш за хришћанство ? Иди на те друге теме па онда буди задовољан са тим хиљадама текстова,
Ко је задовољан са оним што има не тражи боље.
Ти очигледно не разумеш ни хришћанство а ни те друге хиљаде књига.

Ne kad umrem nego kad me digne iz mrtvih.
A sto sam u paklu sad.
Ja puna ljubavi .Volim i vas botove haha
Ali ne verujem u hrista.
Па ниси пуна љубави кад не верујеш Богу...

Не можеш сама од себе бити пуна доброте, а не верујеш човеченој Доброти - Исусу Христу Преслатком...

Jbt, s tobom uopšte ne može čovek diskutovati.
Добро тешка су питања, одмори мало па размисли.
Sve ti je provokacija tvoje vere.
Ти си сам не тако давно рекао да волиш да провоцираш вернике. Што су ти други криви због тога шта ти пишеш по форуму ?

A što onda veruješ da Bog to stvarno traži ako ne veruješ u isusa? Možda Bog to ne traži nego crkva je samo tako formirala :aha:
Procita negde savet moras da priznas da si gresnik.A kako da priznam.kad nisam haha.Da lazem ne umem.
Onda drugo pronadjoh ovaj stih iz biblije
Који год верује да је Исус Христос, од Бога је рођен; и који год љуби Оног који је родио, љуби и Оног који је рођен од Њега.
Mozda he ovde caka nisam izgleda od njega rodjena.Posebna neka sorta.Elita.

. Који узверује и покрсти се, спашће се; а ко не верује осудиће се.

Тако вам казах да ћете помрети у гресима својим; јер ако не узверујете да сам ја, помрећете у гресима својим.
I kršteni vernici čine grehe. Svi koji greše će snositi posledice. Spašće se svi. Bog je ljubav, ali će biti ispaštanja posle smrti za teške grešnike. A neće svi biti u istoj časti posle. E, to je razlika. Ko i ovde. Nije ista čast akademika i nastavnika u osnovnoj školi. Ili npr. kao što je nekada bila čast prvoborca i onoga koji je 1944. prešao iz domobrana ili četnika u partizane, iako je i ovima bio priznat ratni staž.

I oni koji čine grehe će različito biti tretirani. Npr. Biblija osuđuje praktikujući homoseksualizam. Ali, ako je neko pao u njega sigurno neće jednako odgovarati onaj ko je razvratnik i orgija okolo i sablažnjuje druge propagandom ili onaj ko je veran u vezi i ne šara okolo, pa voli svog partner/a/ku i ne širi netradicionalnu propagandu. Bog je milosrdan.

I oni koji čine grehe će različito biti tretirani. Npr. Biblija osuđuje praktikujući homoseksualizam. Ali, ako je neko pao u njega sigurno neće jednako odgovarati onaj ko je razvratnik i orgija okolo i sablažnjuje druge propagandom ili onaj ko je veran u vezi i ne šara okolo, pa voli svog partner/a/ku i ne širi netradicionalnu propagandu. Bog je milosrdan.
I kad covek ono istinski poveruje u hrista kad se otrese greha ili prvo vera u hrista pa tek onda sic greh uz mog zivota

I kad covek ono istinski poveruje u hrista kad se otrese greha ili prvo vera u hrista pa tek onda sic greh uz mog zivota
Šta je greh po katihizisu "Vera svetih" od svetog vladike Nikolaja? Greh su ZLE misli, reči i dela. Ko normalan želi ikome zlo. Ne želi nikome zlo i ne radi nikome zlo i nemaš greha, svejedno da li veruješ da Isus Hristos Sin Božji.

Back