Zasto roditelji pustaju decu da vriste ceo dan?

naucno dokazano da se ljudi ne secaju mnogo cega iz detinjstva tj od 1-3 god zivota
tako da verujem ti polovicno :D
Ја се сећам неких ствари, ал најврв да су јој тако старији рекли

Например, ја имам доста браће и сестара, што рођених, што од тетака, стричева, малих, и често добијем "комплимент" типа ти ниси био овакав као мали

Evo jos jedan razlog zasto bi za radjanje dece trebalo imati licencu. Ne zelim da slusam tvoje deriste pod moj prozor koje vristi kao da ga neko ubija na mestu, tvoje dete je tvoj problem i trpi ga u kuci, ja ne moram. Zapravo, izgleda da moram jer vi roDItelji mislite da im unistavate detinjstvo ako im kazete da umuknu i naucite da se vristi samo u opasnosti.
a ti, magarče, nisi nikada vrištao kad si bio dete?!

Вриштање је или тешка размаженост, или запуштеност, у сваком случају позив за помоћ.

Todleri (uzrast 2 - 3.5 godine) znaju da vriste iz cista mira, jer jednostavno ne umeju da kontrolisu emocije, ti mehanizmi u mozgu se jos nisu potpuno razvili.
Inace je taj uzrast period najburnijeg razvoja centralnog nervnog sistema.
Sta se desava u njijovim umovima to ni ne mozemo da zamislimo :)

Evo jos jedan razlog zasto bi za radjanje dece trebalo imati licencu. Ne zelim da slusam tvoje deriste pod moj prozor koje vristi kao da ga neko ubija na mestu, tvoje dete je tvoj problem i trpi ga u kuci, ja ne moram. Zapravo, izgleda da moram jer vi roDItelji mislite da im unistavate detinjstvo ako im kazete da umuknu i naucite da se vristi samo u opasnosti.

Evo jos jedan razlog zasto bi za pisanje i izrazavanje misljenja o deci trebalo imati licencu.
Ili bar biti roditelj.

imam pedagoskog radnika u uzoj familiji - nema.

Da, puno je danas tih strucnjaka koji su ubedjeni da sva deca treba istim tempom i u isto vreme i na isti nacin da se razvijaju.

A vidis, svako ko ima bar dvoje dece zna jednu prostu istinu: svako dete je prica za sebe.

Kazem ti, rodi/usvoji, budi roditelj pa ces da vidis.

Drugacije ne mozes da znas.

+
ne mislim na taj uzrast :)
vec derista od 5-10 godina

Napravila si propust u pojasnjenu teme spominjala si radjanje a ne decu u uzrastu 5-10 gde su iskljucivo roditelji zasluzni
kako im se deca ponasaju.

po ovom tvom postu cenim da si mlada i nije ni cudo da si buntovna :

svi su to govorili, bila sam jako mirna. ti ako neces da verujes tvoj problem. nisam se drala jer nisam bila glupavo deriste i
znala sam cemu sluzi vristanje (ovo je jako simpaticno i da ne kazem smesno, nisi imala blage veze o vristanju i sebi kada si imala 1-3god)

Na temu ponasanja dece jako je tesko uskladiti misljenja vas koji niste roditelji i nas koji imamo decu.
Nikada nam se stavovi nece poklapati.

Jednog dana ces biti majka tek tada cemo moci iz iste pozicije da pricamo na temu dece i njihovog ponasanja.

Da, puno je danas tih strucnjaka koji su ubedjeni da sva deca treba istim tempom i u isto vreme i na isti nacin da se razvijaju.

A vidis, svako ko ima bar dvoje dece zna jednu prostu istinu: svako dete je prica za sebe.

Kazem ti, rodi/usvoji, budi roditelj pa ces da vidis.

Drugacije ne mozes da znas.
ranije dete kad vristi roditelj ga udari i umukne ekspresno a sad ga roditelji jos podsticu

+

Napravila si propust u pojasnjenu teme spominjala si radjanje a ne decu u uzrastu 5-10 gde su iskljucivo roditelji zasluzni
kako im se deca ponasaju.

po ovom tvom postu cenim da si mlada i nije ni cudo da si buntovna :

svi su to govorili, bila sam jako mirna. ti ako neces da verujes tvoj problem. nisam se drala jer nisam bila glupavo deriste i
znala sam cemu sluzi vristanje (ovo je jako simpaticno i da ne kazem smesno, nisi imala blage veze o vristanju i sebi kada si imala 1-3god)

Na temu ponasanja dece jako je tesko uskladiti misljenja vas koji niste roditelji i nas koji imamo decu.
Nikada nam se stavovi nece poklapati.

Jednog dana ces biti majka tek tada cemo moci iz iste pozicije da pricamo na temu dece i njihovog ponasanja.
interesantan nacin da priznas da si nekultivisan no dobro neka ti bude :lol:

Back