Zašto psi laju na neke ljude, a na neke ne?

• Začetnik teme Začetnik teme Neno
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Кад ми је син био керовођа средином '85 у малој касарни (15-так војника) махом је сваки од њих (војника) могао да га води на "стражарско место", док је у круг касарне могао да уђе било који војник у униформа осим цивила или официр са шапком, који су морали да се најаве да би их увели а псе закључају у бокс, тако да није било бојазни од "ненајављене инспекције".

To da psi osecaju ko je dobar covek,a ko los,u stvarnosti su budalastine.Psi imaju culo njuha nekoliko puta jace osetljivije,nego sto to imamo mi ljudi.
To sto psi na nekoga laju,a na druge ljude ne,dolazi usled toga,sto psima neki od kozmetickih mirisa koja mi koristimo,u svakodnevnoj nezi, ne prijaju . Inace ako bi
apsorvirali,da laju na lose,a ne laju na dobre ljude,to nema realnu podlogu.Poznato je,da je Adolf Hitler,najveci zlikovac svih vremena,obozavao pse,a da
su i oni njega takodje voleli.Prema tome,ta teorija da psi razlikuju dobre od losih ljudi,uopste ne pije vodu.....

To da psi osecaju ko je dobar covek,a ko los,u stvarnosti su budalastine.Psi imaju culo njuha nekoliko puta jace osetljivije,nego sto to imamo mi ljudi.
To sto psi na nekoga laju,a na druge ljude ne,dolazi usled toga,sto psima neki od kozmetickih mirisa koja mi koristimo,u svakodnevnoj nezi, ne prijaju . Inace ako bi
apsorvirali,da laju na lose,a ne laju na dobre ljude,to nema realnu podlogu.Poznato je,da je Adolf Hitler,najveci zlikovac svih vremena,obozavao pse,a da
su i oni njega takodje voleli.Prema tome,ta teorija da psi razlikuju dobre od losih ljudi,uopste ne pije vodu.....
А.Хитлер није никога убио и био је плашљив. Да, био је одличан манипулатор и стајао је на врху пирамиде зла.
У преводу, тај се плашио и своје сенке али не умањује његову улогу у злочину који су починили други у његово име.
Такође, не поредите псе са псима који су одрасли уз господара. За њега је његов господар најбољи!

А.Хитлер није никога убио и био је плашљив. Да, био је одличан манипулатор и стајао је на врху пирамиде зла.
У преводу, тај се плашио и своје сенке али не умањује његову улогу у злочину који су починили други у његово име.
Такође, не поредите псе са псима који су одрасли уз господара. За њега је његов господар најбољи!

Потреба за господаром је (уз изглед, наравно) управо оно што ми се код паса гади. И код људи.

Потреба за господаром је (уз изглед, наравно) управо оно што ми се код паса гади. И код људи.
И какве везе твоје гађење има са темом?
И мени се гаде многи твоји коментари, ако ћеш о гађењу!

Да, позови мене и видећеш да на мене неће лајати. Чак ће ми и прићи.
То што на тебе лаје, на основу ових пар твојих постова јадно ми је.
Надмен си и имаш кратак фитиљ.
Пас то осећа и зна да би га ти из чиста мира шутнуо, јер тако ти дошло.
Vidi se da si dobar čovek.

Да има бар мало женских манира. По речнику, мислио сам да си сеоски кабадахија.
На жене пси мање лају, то знам из искуства.

Речник је примерен посетиоцима. Финим људима - фине речи.

Pas kao i malo dete oseti ko je kakav, i tako se i ponasa... Nekad ga podseti na nekoga izgledom ili mirisom na nekoga ko ga je povredio, vise je razloga zasto laje. Desava se da psi laju i na mene, ali ne agresivno, iz samo njima znanog razloga, iako me do sada ni jedan pas nije napao. Govorim o normalnim psima, koji nisu uceni da napadaju i budu agresivni prema svima oko sebe. Na ulici mi sami prilaze ponekad, kao i deca...
Pas mog sina skoro godinu dana je na stare muskarce regovao, ne agresivno ali samo javi da ih je video i ne odvaja se od sina ili mene. Verovatno je u azilu ili pre azila imao losih iskustava (neko je njega udario ili slicno).

Pas kao i malo dete oseti ko je kakav, i tako se i ponasa... Nekad ga podseti na nekoga izgledom ili mirisom na nekoga ko ga je povredio, vise je razloga zasto laje. Desava se da psi laju i na mene, ali ne agresivno, iz samo njima znanog razloga, iako me do sada ni jedan pas nije napao. Govorim o normalnim psima, koji nisu uceni da napadaju i budu agresivni prema svima oko sebe. Na ulici mi sami prilaze ponekad, kao i deca...
Pas mog sina skoro godinu dana je na stare muskarce regovao, ne agresivno ali samo javi da ih je video i ne odvaja se od sina ili mene. Verovatno je u azilu ili pre azila imao losih iskustava (neko je njega udario ili slicno).
То би неки псећи психолог могао да да прецизнија објашњења, да ли су и какве трауме из псећег детињства оставиле трага на понашање одрасле јединке. Нажалост држава још увек не препознаје вредност оваквих истраживања и не улаже новац у рецимо отварање Универзитета за проучавање псеће психолигије.

Mislim da zavisi i od psa kako je naucen i sta mu se u glavi zbiva, kao i kod coveka
Ali ne kazem, mislim da kao i druge zivotinje mogu da osete neke stvari
Pre neku godinu kad god bih prosla pored jedne kuce pas bi bas lajao na mene
Evo danas sam prosla, nista
Ух, и ова ствар би загтевала вишегодишње темељно истраживање, али за сада нема пара ни услова за тако нешто

Back