Zašto psi laju na neke ljude, a na neke ne?

• Začetnik teme Začetnik teme Neno
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Na mene je pas lajao pa sam stao sa strane i posmatrao ženu i dete koji su prolazili pored njega a on ništa. Komšijski pas poludi svaki put kad jedan drug dođe do mene.

Ne radi se o tome da pas zna da li je neko loš ili dobar čovek već instinktivno prepoznaje govor tela i tako reaguje na one koji su napeti. Pogledajte video Cezara Milana gde to objašnjava. Ako si uplašen ili napet hodaćeš drugačije nego neko ko je opušten i psu to unosi nesigurnost pa reaguje preteći ili agresivno. Taj moj drug ima probleme sa kičmom i čudno hoda pa pas vidi u njemu pretnju. Hoće da se uznemiri i kada neko nosi naočare za sunce jer mu ne vidi oči. Psi su profajleri ali instinktivni.

Ti najbolji psi za otkrivanje droge su na žalost i sami narkomani , tako ih dresiiraju zato se i polome da nadju drogu :mrgreen: i

A šta je sa onim psima što napadaju malu decu, osetili ih da su loši pa ih zato izjedu?
Једина могућност је да пси као натприродна бића знају да ће та деца израсти у зликовце па их зато нападају, јер виде будућност. Ми ето уопште нисмо дорасли да схватимо те суптилне механизме натприродног који стоје иза тога.

Na mene je pas lajao pa sam stao sa strane i posmatrao ženu i dete koji su prolazili pored njega a on ništa. Komšijski pas poludi svaki put kad jedan drug dođe do mene.

Ne radi se o tome da pas zna da li je neko loš ili dobar čovek već instinktivno prepoznaje govor tela i tako reaguje na one koji su napeti. Pogledajte video Cezara Milana gde to objašnjava. Ako si uplašen ili napet hodaćeš drugačije nego neko ko je opušten i psu to unosi nesigurnost pa reaguje preteći ili agresivno. Taj moj drug ima probleme sa kičmom i čudno hoda pa pas vidi u njemu pretnju. Hoće da se uznemiri i kada neko nosi naočare za sunce jer mu ne vidi oči. Psi su profajleri ali instinktivni.
Да, то објашњава зашто је овај јадни стафорд покидао лице двеојчици:

https://www.novosti.rs/c/republika-srpska/vesti/1030303/staford-napao-devojcicu-4-incident-banjaluci

Родитељи су морали да науче дете да се не плаши паса, ма колико велики они били. Очигледно неки родитељи нису дорасли том послу, држава би морала да уведе посебне предмете на којима би се учило какав треба да буде говор тела кад су пси у близини, и све остало везано за ту тематику.
И свакако ставити девојчицу под назор, јер пас ниеј напао без разлога, ко зна какав монструм уствари чучи у њој.

Zašto je to tako.. ponekad zalaju na neku sasvim bezazlenu osobu iz samo njima znanih razloga.

Pogledajte prilog 1024796
Dok prolazimo kraj nečijeg ogradjenog dvorišta, pas u njemu najednom zalaje na nekog prolaznika, koji ničim nije izazvao njegovu pažnju?..dok drugi, mirno prolaze i ne opaža ih?
Znam za par slučajeva da pas redovno laje na odredjenu osobu, dok mu drugi nisu interesantni..
Zašto je to tako? Šta to oni "vide" što mi na to, ne bi obratili pažnju?
Pas oseti lošu osobu.
Pas pamti..Ako mu je neko nešto učinio .
Pas laje ako mu nešto ne odgovara.
Pas laje i kada hoće da upozori na nešto ..
Psu je to i vid komunikacije ..
On ne ume da govori ili da vikne na nekoga..
Govori mimikom, pokretom tela i ...lajanjem.
I...zavisi od vrste lajanja , nije svaki lavež isti , niti nosi istu poruku.

Pas oseti lošu osobu.
Pas pamti..Ako mu je neko nešto učinio .
Pas laje ako mu nešto ne odgovara.
Pas laje i kada hoće da upozori na nešto ..
Psu je to i vid komunikacije ..
On ne ume da govori ili da vikne na nekoga..
Govori mimikom, pokretom tela i ...lajanjem.
I...zavisi od vrste lajanja , nije svaki lavež isti , niti nosi istu poruku.
Ово дете је вероватно било изузетно лоша особа:
https://rs.n1info.com/vesti/psi-izujedali-cetvorogodisnje-dete-u-senti-preminulo-na-putu-do-bolnice/

И израсло би у убицу пси су уствари спречили да то дете у будућности убије некога, нема другог објашњења.
А онда су убијени, уз кршење закона. Људи су заиста зли.
Šta ćeš...tako je.

Или овог старца:

https://www.telegraf.rs/vesti/22446...dedica-se-do-poslednjeg-daha-borio-sa-zverima

Ваљало би испитати које је све тај гадости чинио у животу, можда је успео да превари закон, и избегне људску правду, али псе не можеш преварити нити умаћи њиховој правди.
ne..pravda mora biti zadovoljena.
-Kažu psi.

Pitanje je bilo da se objasni zašto psi na jedne reaguju agresivno a na druge ne.

Psi reaguju na ponašanja koja odstupaju od proseka, na čoveka koji juri na biciklu, čoveka sa bradom, sa štapom, razigrano dete itd. Naročito ako mu uđeš na teritoriju, mnogi bi napali bilo šta nepoznato što mu uđe unutra.

Staforde, pit bulove i rotvajlere bi trebalo posmatrati kao oružje odnosno država bi trebalo da im da poseban tretman jer najviše ljudi oni pobiju. 99% staforda neće napraviti problem kao što neće ni 99% vlasnika oružja, ali onaj jedan posto napravi svu razliku. Pregled kod psihologa, obuka, uslovi, (visoka) taksa za držanje takvih rasa pa ako to sve ispuniš a i dalje želiš baš tu rasu izvoli. Slično kao za one koji drže oružje u kući.

Psi i mačke su zlopamtila, kao ljudi. :D
Ako je psa šutnuo lik u duksu sa kapuljačom, ili više puta tako, reagovaće na svakog ko nosi takvu garderobu. Nekad se vezuju konkretno na boju, nekad na građu "neprijatelja" etc.
Dešava se često da psi polude kad su na povocu. Stručnjaci kažu da je zato što im je ograničen radijus kretanja.
Način da se pas "izleči" je jednostavan ali traži dosta strpljenja i dobru volju onih koji bi učestvovali u procesu. Ako recimo imaš prijatelja/cu na koju pas reaguje kao lud, izađeš napolje i kreneš prema osobi sa 50ak metara udaljenosti. Čim pas počne da luduje, odmah ga okreneš i vratiš se na tačku. Onda lopet isto, sve dok ne prestane. Naravno, treba ga nagraditi svki put kad nešto dobro uradi. Ipak je pas biće koje živi da bi jelo, za razliku od nas kojji jedemo da bi živeli. Šačica omiljenih kekera u džepu će dodatno ubrzati posao i sigurno učiniti efikasnijim. :)

Ovde ima dosta o tim stvarima:

https://www.youtube.com/results?search_query=its+me+or+the+dog

Victoria Stilwell

Back