Banalizuješ stvari. To što je neko za zapad, ne znači zapad na isti način.
Vučić nas gura prema zapadu tako da budemo njihova kolonija.
Prozapadna opozicija nas gura da budemo član EU.
Biti kolonija zapada i deo zapada nisu iste stvari. To bi trebalo da znaš.
Ne možeš izmisliti opozicijiu. Kilavi su, nesposobni su, neharizmatični su, bezidejni su... ali to nam je što nam je, drugih nema.
Niko ti ne brani da se uključiš u politiku i pokažeš da možeš bolje.
To ti je kao da kažeš da su ovi tvoji Putinove marionete. Dosta više sa tim marionetama. Da je opozicija marionetska, imala bi podršku zapada. Nego nema jer ne pristaje na prostituciju na koju pristaje Vučić.
Da, imali smo pokradene izbore.
To se i radi
Sve velike sile imaju svoje interese, kao mali moraš da se prilagodiš. Mi radimo sve suprotno, teramo inat. A znaš šta se dešava kad pišaš uz vetar? E pa to Srbija radi par decenija.
Upravo suprotno, države koje su članice EU/NATO imaju neuporedivo niži nivo korupcije od ovih što nisu. Mi izbegavamo članstvo upravo da bi ekipa na vlasti mogla da klepa... a tebi i sličnima prodaju priču kako nas neko mrzi i hoće da nas uništi. Zbog vas naivnih mi i ne možemo da dođemo do promena.
Nije moguće za ovako malu i jadnu zemlju. Tito je bio poslednji jak lider sa ovih prostora i mogao je da ima svoj blok. Posle njega su došli miševi, razhebali sve (uz ubijanje naravno) i sad svi moraju da odaberu stranu.
Odlično, pošto opoziciju ne podržava zapad - znamo da nije marionetska. Problem rešen
Mađarska je prozapadna država, stim što Orban voli malo da koketira sa istokom i pravi probleme. Ali može mu se, ima daleko jači uticaj nego što to ima Srbija. Što si jači, to si slobodniji, što si jadniji, to moraš više druge da slušaš. Da, znam, ni meni se ne sviđa, ali tako stvari funkcionišu.