Zašto prozapadna opozicija napada Vučića?

Zašto prozapadne opozicija napada Vučića kad svi na gomili rade za istog gazdu - Soroša i američku duboku državu?

Banalizuješ stvari. To što je neko za zapad, ne znači zapad na isti način.

Vučić nas gura prema zapadu tako da budemo njihova kolonija.

Prozapadna opozicija nas gura da budemo član EU.

Biti kolonija zapada i deo zapada nisu iste stvari. To bi trebalo da znaš.

Ja želim smenu Vučića ali sa pravom opozicijom

Ne možeš izmisliti opozicijiu. Kilavi su, nesposobni su, neharizmatični su, bezidejni su... ali to nam je što nam je, drugih nema.

Niko ti ne brani da se uključiš u politiku i pokažeš da možeš bolje.

A to su Dveri POKS DSS

Soroševi plaćenici i marionete svakako da nisu promena.

To ti je kao da kažeš da su ovi tvoji Putinove marionete. Dosta više sa tim marionetama. Da je opozicija marionetska, imala bi podršku zapada. Nego nema jer ne pristaje na prostituciju na koju pristaje Vučić.

Vlast se u demokratiji menja na izborima jel tako?
Skoro smo imali izbore

Da, imali smo pokradene izbore.

Mislim da se treba boriti za istinske promene.

To se i radi ;)

Pa cilj zapada nije da se ovde ikad uspostavi pravna država već da se sprovedu njihovi geopolitički interesi

Sve velike sile imaju svoje interese, kao mali moraš da se prilagodiš. Mi radimo sve suprotno, teramo inat. A znaš šta se dešava kad pišaš uz vetar? E pa to Srbija radi par decenija.

Gde god zapad vlada on podstiče korupciju jer tako drži vlasti pod kontrolom

Upravo suprotno, države koje su članice EU/NATO imaju neuporedivo niži nivo korupcije od ovih što nisu. Mi izbegavamo članstvo upravo da bi ekipa na vlasti mogla da klepa... a tebi i sličnima prodaju priču kako nas neko mrzi i hoće da nas uništi. Zbog vas naivnih mi i ne možemo da dođemo do promena.

Pravna država se uspostavlja tako što prvo politiku vodiš nezavisno od zapada

Nije moguće za ovako malu i jadnu zemlju. Tito je bio poslednji jak lider sa ovih prostora i mogao je da ima svoj blok. Posle njega su došli miševi, razhebali sve (uz ubijanje naravno) i sad svi moraju da odaberu stranu.

Čim su ti na vlasti zapadne marionete tu nema pravne države ni slobode

Odlično, pošto opoziciju ne podržava zapad - znamo da nije marionetska. Problem rešen ;)

Kao Mađarska šta im fali?

Mađarska je prozapadna država, stim što Orban voli malo da koketira sa istokom i pravi probleme. Ali može mu se, ima daleko jači uticaj nego što to ima Srbija. Što si jači, to si slobodniji, što si jadniji, to moraš više druge da slušaš. Da, znam, ni meni se ne sviđa, ali tako stvari funkcionišu.

pa to su jako mladi ljudi i ne očekuju te stvari.
Zaista im se ne može ništa zameriti.
Nego nama što smo ih dotle doveli. A možda i policiji, ako je protest bio najavljen kao što neki kažu da jeste.
He mladi ljudi, nisi gledala snimak kako srednjoskloci iz Zemuna jurisaju na sns falange, ne moze neko dobrocudan da bude redar.....pogotovo u ovako opasnim situacijama.

Zašto prozapadne opozicija napada Vučića kad svi na gomili rade za istog gazdu - Soroša i američku duboku državu?

Ako Vučića zamenimo Đilasom, Marinikom Čobanu i Savom Rotšildom praktično sve ostaje isto jer i jedni i drugi rade za istog gazdu, Soroša i američku duboku državu.

Jel treba narod da gine na ulicama da jednog Soroševog slugu zameni drugi?

Postavljam ovo pitanje.

Autorska tema.

Народ није луд да гине за било кога! (само мање или више озбиљни индиденти се дешавају)

Ja samo želim da tebe i tvog predsednika vidim što dalje od vlasti, jer ste nedostojni. On sa svojim kombinacijama, ti sa porobljavanjem Srbije i kombinacijama.

Ova deca na ulici su svojim delima zaslužila da sami odaberu najboljeg među njima, i ja bih sutra glasao za njega. Ali mladi su još, imaju vremena da vas poraze.

Ja bih da se ne pita ni zapad ni zapadne sluge , placenici i marionete.

Ja zelim da se pita srpski narod i da srpska vlast vodi nezavisnu politiku u skladu sa interesima srpskog naroda a ne u skladu sa interesima zapadnih centara moci i na direktnu stetu interesa srpskog naroda sto je slucaj vec 25 godina.

чекај ти си контра бот ?

слажем се ја да мариника и њен сарадник динко грухоњић (покретач протеста дела студената из групе СТАВ ) у нс, и доказани србомрзац и чедо удбе, (коме је мариника трчала прошле године у нови сад испред филозофског факултета да му пружи подршку када су студенти и студентски парламент у нс устали против говора мржње динка грухоњића јер је динко рекао на фесстивалу ''да ће срушити српску цркву жртвама фашистичке рације у нс и ту направити пабове за ебанцију ) јесу чеда удбе и иста кухња са системом власти али откуд ти брнаиш сада председника када си га пљувао ?

отвориле су ти се очи?

па мариника и динко грухоњић неће ако дођу на власт гонити садашње битанге и лопове из снс , поготово не вучевића и весића као гл и одговорног за тендере око надстрешнице и све лоповлуке око корупције и крађе пара јер курта мења мурту, као што није било хапшења ни 2012 а ни 2000те...

не до бог да се народ почне убијати међусобно због титоистичких бандита!

у паметсе народе!

исти су они!

Ja to i kazem da izmedju Vucica Marinike Cobanu Save Rotsilda i Djilasa nema sustinske razlike.

Prakticno im je politika ista, istog gazdu slusaju, jedina razlika koju ja vidim jeste da je Vucic protiv uvodjenja sankcija Rusija - a Djilas, Marinika Cobanu, Savo Rotsild su ZA SANKCIJE.

To bi u praksi znacilo JOS GORE STANJE U ZEMLJI - to jest drasticno poskupljenje grejanja i struje, restrikcije struje i gubitak stotine hiljada radnih mesta koji zavise od jeftinog ruskog gasa.

A to svakako niko normalan ne zeli.

Zato je zamena Vucica Marinikom Djilasom i Savom Rotsildom u sustini promena na vlasti NA GORE a ne na bolje!

Banalizuješ stvari. To što je neko za zapad, ne znači zapad na isti način.

Vučić nas gura prema zapadu tako da budemo njihova kolonija.

Prozapadna opozicija nas gura da budemo član EU.

Biti kolonija zapada i deo zapada nisu iste stvari. To bi trebalo da znaš.

Ne možeš izmisliti opozicijiu. Kilavi su, nesposobni su, neharizmatični su, bezidejni su... ali to nam je što nam je, drugih nema.

Niko ti ne brani da se uključiš u politiku i pokažeš da možeš bolje.

To ti je kao da kažeš da su ovi tvoji Putinove marionete. Dosta više sa tim marionetama. Da je opozicija marionetska, imala bi podršku zapada. Nego nema jer ne pristaje na prostituciju na koju pristaje Vučić.

Da, imali smo pokradene izbore.

To se i radi ;)

Sve velike sile imaju svoje interese, kao mali moraš da se prilagodiš. Mi radimo sve suprotno, teramo inat. A znaš šta se dešava kad pišaš uz vetar? E pa to Srbija radi par decenija.

Upravo suprotno, države koje su članice EU/NATO imaju neuporedivo niži nivo korupcije od ovih što nisu. Mi izbegavamo članstvo upravo da bi ekipa na vlasti mogla da klepa... a tebi i sličnima prodaju priču kako nas neko mrzi i hoće da nas uništi. Zbog vas naivnih mi i ne možemo da dođemo do promena.

Nije moguće za ovako malu i jadnu zemlju. Tito je bio poslednji jak lider sa ovih prostora i mogao je da ima svoj blok. Posle njega su došli miševi, razhebali sve (uz ubijanje naravno) i sad svi moraju da odaberu stranu.

Odlično, pošto opoziciju ne podržava zapad - znamo da nije marionetska. Problem rešen ;)

Mađarska je prozapadna država, stim što Orban voli malo da koketira sa istokom i pravi probleme. Ali može mu se, ima daleko jači uticaj nego što to ima Srbija. Što si jači, to si slobodniji, što si jadniji, to moraš više druge da slušaš. Da, znam, ni meni se ne sviđa, ali tako stvari funkcionišu.

Kako ne znaci ? Pa svakog ko kontrolise zapad radi STRIKTNO sto zapad nalaze i trazi nema slobode odlucivanja i samostalnog vodjenja politike.

Evo nemacka vodi politiku u interesu duboke drzave i Sorosa i kako im se to vratilo? Gubitkom stotine hiljada radnih mesta bankrotima i padom privrede.

Ja ne zelim da Srbija dozivi sudbinu veceg dela Evrope , vec da napreduje a napredovati se ne moze ako sledis zapadni diktat jer je u njihovom interesu da sto vise propadnemo da nas posle toga jos lakse kontrolisu i drze u saci.

Ako Vučića zamenimo Đilasom, Marinikom Čobanu i Savom Rotšildom praktično sve ostaje isto jer i jedni i drugi rade za istog gazdu, Soroša i američku duboku državu.

Jel treba narod da gine na ulicama da jednog Soroševog slugu zameni drugi?

Postavljam ovo pitanje.

Autorska tema.

Da se intenzivira dramaticnost lokalnog politickog zivota (iako svi znaju da su svi isti ipak je zanimljivije kad je drama daje neku dinamiku)

Pa demokratiji tezimo.

A u demokratiji se vlast menja izborima a ne na ulici nasiljem gradjanskim ratom , prevratima ubistvima kao sto je promenjena vlast u Ukrajini 2014.

Gde ih je to odvelo , nasilna promena vlasti po dirigentskom palicom CIA vidimo 10 godina kasnije
Težimo demokratiji? Otkud ti to, šta te navelo na zaključak da jedno društvo gde se jednog čoveka pita od toga u kom će smeru zemlja da ide, preko toga šta će da se gradi pa do toga šta će da ruča nekii ćato u Babušnici- teži demokratiji?
Ili si potpuno odlepio ili se praviš blesav.
Težimo nekakvoj mafijaškoj nepotističkoj oligarhiji sa obrnutim sistemom vrednosti; gde su najveće budale na najvišim pozicijama.

Ja zelim da se pita srpski narod i da srpska vlast vodi nezavisnu politiku
Otkud sad ta promena, kad si još koliko juče gudio kako želiš da Srbija nema vlast nikakvu, nego da bude ruska prćija pod ruskom dominacijom....

Tebe čovek ne može da isprati za šta se zalažeš kog dana, treba mi Excel tabela da sve tvoje promene izjava pohvatam.

Da se intenzivira dramaticnost lokalnog politickog zivota (iako svi znaju da su svi isti ipak je zanimljivije kad je drama daje neku dinamiku)

Ja sam ucestvovao u demonstracijama studentskim 1995, i 2000te isto i video sam da smo u sustini svi mi tu bili obicne korisne budale i idioti i da su drugi iskoristili nasu zelju da zivimo bolje, da dodju do vlasti, moci i para, a kad su dosli na vlast, gledali su da rasprodaju sve sto se moglo rasprodati da bi dosli brzo do love i isterali su stotine hiljada radnika na ulicu a njihove porodice opljackali i unesrecili.

Za nas koji smo se tukli sa murijom , mrznuli se po ulici ih je bolela kita. Prozvali su nas "gubitnicima tranzicije".

Zato u ovim necu da ucestvujem, jer vidim da su predvodnici demonstracija tzv prozapadna opozicija koja u sustini jedino zamera Vucicu to sto i njima ne da komad vlasti moci i para i sto ne uvodi sankcije Rusiji.

I jedni i drugi podrzavaju Rio Tinto i trajno zagadjivanje Srbije kopanjem litijuma.\

I sad treba ja da blejim po ulici, da se mrznem, da bi Vucica zamenio Djilas i postao kalif umesto kalifa? Pa jesmo imali Djilasa na vlasti? JESMO

I kakav je bio? PA LOS ISTO KAO I VUCIC

Znaci trebaju nam NOVI LJUDI koji su NEZAVISNI u odlucivanju i nisu pod kontrolom zapada vec gledaju iskljucivo interese srpskog naroda.

Poslednja izmena:
Ja to i kazem da izmedju Vucica Marinike Cobanu Save Rotsilda i Djilasa nema sustinske razlike.

Prakticno im je politika ista, istog gazdu slusaju, jedina razlika koju ja vidim jeste da je Vucic protiv uvodjenja sankcija Rusija - a Djilas, Marinika Cobanu, Savo Rotsild su ZA SANKCIJE.

To bi u praksi znacilo JOS GORE STANJE U ZEMLJI - to jest drasticno poskupljenje grejanja i struje, restrikcije struje i gubitak stotine hiljada radnih mesta koji zavise od jeftinog ruskog gasa.

A to svakako niko normalan ne zeli.

Zato je zamena Vucica Marinikom Djilasom i Savom Rotsildom u sustini promena na vlasti NA GORE a ne na bolje!
ок

треба одхебати маирнику и динка.
али наставити до краја да се каѕне одговорни ѕа увиство 15 људи!

а очито неће да их казне и зато ће пасти...

Otkud sad ta promena, kad si još koliko juče gudio kako želiš da Srbija nema vlast nikakvu, nego da bude ruska prćija pod ruskom dominacijom....

Tebe čovek ne može da isprati za šta se zalažeš kog dana, treba mi Excel tabela da sve tvoje promene izjava pohvatam.

Dzabe skacete ne da zapad , Soros i Klaus Svab & Duboka drzava - svog Vucica. Obecao im je litijum

Nemački politikolog: „Skandalozno je kako u Berlinu ignorišu proteste u Srbiji“​

Vesti Autor: Dojče vele 24. jan 202518:12 53 komentara
Podeli :
„Skandalozno je kako u Berlinu ignorišu proteste u Srbiji“
Sebastian Kahnert/AFP
"Neće nikakvi ’stranci’ da ruše Vučića, naprotiv, Berlin i Brisel u njemu fatalno vide ’sidro stabilnosti’ u regionu," ocenjuje nemački politikolog Aleksander Rotert.
U članku koji je objavio Berliner cajtung, Rotert piše o Srbiji, posebno se osvrćući na litijum u dolini Jadra koji bi trebalo da posluži nemačkoj autoindustriji – barem prema planovima srpskih vlasti i Rio Tinta. Aleksander Rotert se decenijama bavi bivšom Jugoslavijom, a bio je deo raznih diplomatskih misija UN, OEBS-a, EU…

Na početku teksta autor navodi da Registar lobista koji vodi nemački Bundestag pokazuje da konsultantska kuća bivšeg zelenog šefa diplomatije Joške Fišera kao klijenta ima Rio Tinto, a da Ministarstvo privrede vode upravo nemački Zeleni.

Upravo je državna sekretarka tog Ministarstva Franciska Brantner imala važnu ulogu u dilu sa Srbijom. Brantner je kasnije postala i kopredsednica Zelenih.

Rotert podseća na sastanak u julu prošle godine u Beogradu, kada se tamo našao i kancelar Olaf Šolc.

Bez kritika iz Berlina​

„Upadljive su bile pohvale Vučića za Brantner, koja je operativno bila vrlo angažovana. To što crpljenje litijuma može da izazove veliku štetu životnoj sredini izgleda da ne mari“, piše u tekstu u Berliner cajtungu.

„Ni Šolc ni Brantner nisu konsultovali protivnike projekta. I niko od njih nije kritikovao sve autoritarnije ponašanje Vučićevog režima kod kuće, i sve agresivnije ponašanje ka spolja“, piše Rotert i ocenjuje:

Zašto prozapadne opozicija napada Vučića kad svi na gomili rade za istog gazdu - Soroša i američku duboku državu? Ako Vučića zamenimo Đilasom, Marinikom Čobanu i Savom Rotšildom praktično sve ostaje isto jer i jedni i drugi rade za istog gazdu, Soroša i američku duboku državu. Jel treba narod da gine na ulicama da jednog Soroševog slugu zameni drugi? Postavljam ovo pitanje. Autorska tema.

Uvek se kladis na pogresno kljuse, nepogresivo

A ovo SNS ce uskoro da ti lipsa

па одувек је он био против вучића

лепо сам ти то рекао.
сад је и сам признао да ће пре вучића подржати (и ако је то иста удба) јер је уемреније опција тј не уводи санкције русији!

то је грм и зекоња у њему

а мариника и динко ће ад хок да уведу санкције русији

ја би ипак чистио се од читаве удбе!

јер нећу да опростим убиство 15 људи!
пардон нећу да заборавим!

ми новосађани ћемо то истерати!

ок

треба одхебати маирнику и динка.
али наставити до краја да се каѕне одговорни ѕа увиство 15 људи!

а очито неће да их казне и зато ће пасти...
Da, ali samo da ostane vucic na vlasti pa makar se cela Srbija raspala do kraja, jel tako kapetane?

Uvek se kladis na pogresno kljuse, nepogresivo

A ovo SNS ce uskoro da ti lipsa

ja sam patriotski orijentisan uvek bio nisam nikad bio zapadna podguzna muva niti cu biti.

Brnabić: Samo Đilas dovoljno fer da prizna da je litijum šansa za Srbiju​

Izvor: TANJUG
podeli vest
Brnabić: Samo Đilas dovoljno fer da prizna da je litijum šansa za Srbiju

Foto: TANJUG/JADRANKA ILIĆ

BEOGRAD - Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić izjavila je danas da je, od cele opozicije, jedino predsednik Stranke slobode i pravde Dragan Đilas bio dovoljno fer da stoji iza onoga što je vlast radila od 2001. do 2012. godine, kada je dovela Rio Tinto u Srbiju, dala im istražna prava i eksploataciona prava i da prizna da je litijum razvojna šansa za Srbiju.

Back