Zašto prozapadna opozicija napada Vučića?

Ma hajde... pravna država je država u kojoj je sudstvo nezavisno od vlasti.

To nigde nije apsolutno i 100% uspešno, ali je ipak najuspešnije u zemljama zapada. U Americi čak i predsednik može da završi pred sudom.

U Srbiji, Rusiji, Severnoj Koreji, ne postoji pravna država je vlast drži sudove pod kontrolom. Sudije ne smeju da sude protivno odlukama vlasti. Kad običan čovek podnese prijavu razvlači se mesecima, a kad SNS podnese prijavu na 5 strana, presuda od 9 strana dođe posle 4 sata. To nećeš videti na zapadu, jer ima pravnu državu i nezavisno sudstvo.

Znaš ti sve ovo vrlo dobro.

Nekad mi se čini da smo glupi jer uopšte trošimo vreme na ovo pisanje, ali opet uvek su se pametniji povlačili i dokle više ?? haha

Jednostavno, koliko sam videla ovde, ljudi se drže svog pisanja ma kako nelogično bilo jer ih vode ili emocije ili novac, mozak najmanje.

Dveri i Glas Naroda napadaju vlast al ti njih ne želiš na vlasti već Đilasa i Marinika koji hoće da raskopaju Srbiju za račun Rio Tinta i zagade nam zemlju trajno

Dveri i Glas Naroda POLS su protiv kopanja litijuma dok je soroševa "opozicija" za kopanje
Kad sam ja bio protiv kopanja litijuma, ti si još bio i protiv Vučića.
Ja sam i dalje protiv kopanja litijuma, a ti sad napadaš studente koji kritikuju tog istog Vučića.

Vidiš kako neke stvari ostaju iste, a neke se menjaju.

Ne svi, samo vođe
Problem sa studentskim protestima zbog koga ovi iz BIA ne spavaju je upravo u tome što nema vođe, i klinci vode računa o tome. Deca ispadoše pametnija od nas odraslih.

Danas uhapse jednog studenta sa magafonom, misle "to je vođa", proveravaju mu porodicu, špijuniraju mu telefon, dok shvate da nemaju ništa konkretno - već se pojavio drugi, prekosutra treći. Ne znaju gde udaraju.

Problem sa studentskim protestima zbog koga ovi iz BIA ne spavaju je upravo u tome što nema vođe, i klinci vode računa o tome. Deca ispadoše pametnija od nas odraslih.

Danas uhapse jednog studenta sa magafonom, misle "to je vođa", proveravaju mu porodicu, špijuniraju mu telefon, dok shvate da nemaju ništa konkretno - već se pojavio drugi, prekosutra treći. Ne znaju gde udaraju.
"Leaderless resistance".

Ma, oni ne znaju stavr iznutra, samo nagađaju.
Naravno da nemaju vođe, plenumi su vođe, pametna deca sa filozofskog pišu pravila, sa političkih nauka, studenti sa FONa prave viber chtove za deke i bake oko prostesta, prave sajtove, insta naloge, oni sa ETFa u svom domenu, sa mašinca, biolozi prave zmiju kobru za proteste ;)..

Студенти су изашли и сви су ставили главе на пањ ризикујући и своје образовање и будућност и посао и каријеру уз огромну опасност од реваншизма разуларених СНС батинаша. Газе их по улицама, прогањају им родитеље, објављују им личне податке по таблоидима, стављају им мете на челу. Изашли су и продрмали ово учмало друштво јер имају наду и жељу у бољу будућност и јер виде да овако више не иде. И сад неко њих прозива да су нечији плаћеници, сорошевци и оптужују их за обојене револуције. Маните ме тих флоскула.

Samo studenti protestuju?

Ma, oni ne znaju stavr iznutra, samo nagađaju.
Naravno da nemaju vođe, plenumi su vođe, pametna deca sa filozofskog pišu pravila, sa političkih nauka, studenti sa FONa prave viber chtove za deke i bake oko prostesta, prave sajtove, insta naloge, oni sa ETFa u svom domenu, sa mašinca, biolozi prave zmiju kobru za proteste ;)..
Za ovaj rezim to im i smeta zato sto nemaju lidere koje bi mogli da ucenjuju, potkupe...to je nesto novo za ove glupake na vlasti.

Ja moram samo reći da sam fascinirana našim studentima.

Oni su smislili tako dobre stvari po svojim fakultetima, kvizove, filmove, imaju pregršt ideja za proteste, parole, zatim našli su dečije pesmice kao što su

Zakleo se bumbar u cvet i u med da će na livadi da napravi red

Znači crkoh kad sam ih slušala kako to glasno pevaju, svi uglas
:D

Back