Zasto postoji Papofobija (medicinska priznata fobija), a ne postoji Patrijahofobija?

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Zato sto je Papa glavni u svojoj instituciji, a Patrijarh slusa Sluzbu, i tu je negde na nivou bitnosti kao 343223-i pripadnik Sluzbe.

Pa vecina ljudi i nema strah od tako nebitnog cinovnika Sluzbe, vec od malo hijerarhijski visih cinovnika.

Izmedju ostalog, logicna posledica nacionalizma, na koji se sve ove nase patriote loze, posto njima Crkva treba da bude u sluzbi drzave, onda im je ovo logicna posledica.

Postoji preko 400 medicinski priznatih fobija, a ovo su neke od bizarnijih.

1. Papofobija

Strah od Pape.
https://www.b92.net/o/zivot/vesti?nav_id=992674
Kako objasniti da se neki ljudi imalu stah od Pape, dok niko nema strah od Patrijaha ?
Sta je to u papinstvu sto ljudima uteruju starh ?
:think:
Eeeee... čudna mi čuda!
Pa, čak i u Srbiji vlada strah od dana kad će Papa da nam stigne...
Tačno, to je prava papofobija.

Bio sam u Torontou kad je bio koncert Rolling Stonsa - kazu bilo je vise ljudi nego na woodstoku - procena izmedju 450-500 hiljada ljudi. Bio sam i ja.

Takodje sam bio kad je Papa dolazio u Toronto - aj' sto je bilo preko milion ljudi na toj ledini, nego sto su svi bili uredjeni kao vojska, plus pun grad zanesenih vernika - zastrasujuce, ne zbog samog Pape, nego zbog te armije zombija. Nisam se usudio da idem na 'dogadjaj', kad sam video ove na ulici, i to pun grad, preplasio sam se, samo da jedan podvikne i nema te. Kako li je bilo u srednjem veku ne smem ni da zamislim.

Bio sam u Torontou kad je bio koncert Rolling Stonsa - kazu bilo je vise ljudi nego na woodstoku - procena izmedju 450-500 hiljada ljudi. Bio sam i ja.

Takodje sam bio kad je Papa dolazio u Toronto - aj' sto je bilo preko milion ljudi na toj ledini, nego sto su svi bili uredjeni kao vojska, plus pun grad zanesenih vernika - zastrasujuce, ne zbog samog Pape, nego zbog te armije zombija. Nisam se usudio da idem na 'dogadjaj', kad sam video ove na ulici, i to pun grad, preplasio sam se, samo da jedan podvikne i nema te. Kako li je bilo u srednjem veku ne smem ni da zamislim.
Закључак ти је погрешан.
То је као када би ја Стонсе прогласио сатанистичким бендом.
Или бендом где се умире на концерту.
Или бендом наркомана са публиком која се дрогира.
Музика је увек музика, нити се може свести на то што су Стонси наркомани, нити је умесно заобилазити њихове концерте јер је неко тамо умро и јер има наркомана.
Музика је неком занимљива и верујем да већина људи зато и иде.

Закључак ти је погрешан.
То је као када би ја Стонсе прогласио сатанистичким бендом.
Или бендом где се умире на концерту.
Или бендом наркомана са публиком која се дрогира.
Музика је увек музика, нити се може свести на то што су Стонси наркомани, нити је умесно заобилазити њихове концерте јер је неко тамо умро и јер има наркомана.
Музика је неком занимљива и верујем да већина људи зато и иде.
Ko je rekao nesto o stonsima na takvu temu?
Pisao sam o 'posetiocima' dogadjaja zvani 'Papa u Torontu'. - Stonsi su to da daju neku razmeru jer se desavaju u prilicno bliskom vremenskom periodu - vise od duplo vise ljudi je posetilo 'koncert' Pape nego Stonsa. A i posetioci Stonsa su uglavnom bili lokalci i naravno svi oni gosti koji su specijalno dosli na koncert iz blize i dalje okoline ali naravno ne bas toliko, koliko je doslo plemena iz ko zna kojih americkih rupa da slusaju Papu.
Sve si izvrno. I posle ja imam pogresan zakljucak.

Ko je rekao nesto o stonsima na takvu temu?
Направио сам аналогију - зашто избегавати Стонсе.
Да сумирам - текстови песама, нездраве навике чланова, мртви на концертима.
Или можеш рећи да си видео једног удрогираног са мајицом Стонса и да зато не идеш на концерт ? Па не. Тако си ти криво резоновао везано за људе које си видео и папу.
Ако те религија не занима зато и не идеш на неки скуп са папом. Зар не ? Да ли си срео овог или оног нема везе.
Исто као што неко воли Стонсе па иде на концерт и то је то.

Направио сам аналогију - зашто избегавати Стонсе.
Да сумирам - текстови песама, нездраве навике чланова, мртви на концертима.
Или можеш рећи да си видео једног удрогираног са мајицом Стонса и да зато не идеш на концерт ? Па не. Тако си ти криво резоновао везано за људе које си видео и папу.
Ако те религија не занима зато и не идеш на неки скуп са папом. Зар не ? Да ли си срео овог или оног нема везе.
Исто као што неко воли Стонсе па иде на концерт и то је то.

Ma mene stonsi nisu uopste zanimali, nikad me nisu zanimali zapravo, otisao sam na koncert iz ciste radoznalosti da vidim kako to izgleda. Na koncertu Stonsa su bili sareni ali normalni ljudi, dok ovi koji dolaze na Papu su bili zombiji (ko iz Dana Trifida) - to sto ti zamisljas neke nadrogirane pajace sa majcom stonsa - to nije slika uopste. To je mozda slika nekih hipija iz 60tih koja ti se zakacila u glavi.

i nemoj da mi pricas da nema veze kad koga vidim, onaj koji je isao na Stonse nije bio prepoznatljiv na ulici. Ovi za papu jesu, i prepoznatljivi i potencijalno agresivno opasni. Ja nisam vernik koji pripada nekoj denominaciji, ali ovi koji dolaze da vide papu su posebna vrsta.

Ja sam bio dvaput u zemljama gde je Papa bio u poseti nije bilo mnogo razlicito.

Istini za volju, bio sam i na docecima Kraljice i tu su ljudi zaneseni. Ali to je neka druga prica.

Poslednja izmena:
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back