Zašto postoji diskriminacija među životinjama?

I jare i pecenje....moj moto....ne znam da li je to nehumano , ili bezosecajno , moja ljubav prema toj svinji je iskrena...prema celom njenom bicu i telu...
E sad, treba povuci crtu , ne treba ucestvovati u klanju kucnog ljubimca...to ne...neka distanca mora da postoji...

Moj ujak je mene zvao da mu derem kunice...ko bi rekao da to mogu , kunici se bas lako deru....samo sto moji roditelji nisu znali da ga spreme kako valja...mora pac, jeste zec zilaviji , i ima drugaciji ukus meso ali kad ga spreme pamtis to...nije za lonac...tj nije da pojedes kilo zecetine, ali da zasladis to sigurno...

Povod za temu mi je bila vest da su negde u Kaliforniji greškom mislili da jare pripada opštini te su ga pokupili sa nekog imanja gde je lunjalo i odveli ga na opštinsko. Posle toga je završilo u čorbi.

Vlasnik je zbog ove greške dobio oštetu od 300 hiljada doloresa.
Mislis, obestetili su privatnog vlasnika jer su mu unistili privatnu svojinu?

Ebes ti tu emotivnu nadoknadu kroz novac...
Nego treba vise novac da se gleda kao emotivni uticaj...
Npr meni je glupo ovo sto me neko ekonomski unistava , a ja da to gledam kao ne radi nista ni meni ni mojim potomcima...a on se nakra milione i milione, sto od mene sto od nekog drugog...

Pa koja je to logika.....emotivno me pogadja njegova otimacina i mog novca...jako sam emotivan...a hocete i primer..
Advokat koji ima za polog za kauciju moze da prihvati klijenta i koji je siromasan, a visoka kaucija...a advokat koji nema ne moze...jer nema odakle da mu plati kauciju... dakle pravda direktno zavisi od novca...a da ne kazem sledece, onaj ko ima novca moze da plati trenera i sertifikate...a to je direktno uticaj na razvoj karijere..

I jare i pecenje....moj moto....ne znam da li je to nehumano , ili bezosecajno , moja ljubav prema toj svinji je iskrena...prema celom njenom bicu i telu...
E sad, treba povuci crtu , ne treba ucestvovati u klanju kucnog ljubimca...to ne...neka distanca mora da postoji...

Moj ujak je mene zvao da mu derem kunice...ko bi rekao da to mogu , kunici se bas lako deru....samo sto moji roditelji nisu znali da ga spreme kako valja...mora pac, jeste zec zilaviji , i ima drugaciji ukus meso ali kad ga spreme pamtis to...nije za lonac...tj nije da pojedes kilo zecetine, ali da zasladis to sigurno...
vala zecetine sam se najeo za 3 zivota.

Mislim da je problem sto ne razumeju nasu ljubav prema zivotinjama.
Znaci stvarno je moguce voleti ih i jesti ih ....to zna svaki stocar...ili ko ih je cuvao i pazio...

Meni je cak i bolestan odnos covek kucni ljubimac..
A posle mog objasnjenja , kad se tu stvarno ukljuci psihoanaliza, to je bilo jasno i ljubiteljima kucnih ljubimaca, samo davno je to bilo ali su bili bukvalno u svojoj ljubavi kao i ja u ovoj jedem i volim...tj svako ima svoj izbor i postuje tudj, ali shvatili su da u emotivnom spektru odnosa, , ljubav negovatelja i kucnog ljubimca nije bas cista i naivna kako se cini na prvi pogled, a da ne govorim o ljubavi cuvara i mesozdera koji sigurno nije naivan...sa ljudske strane...

Back