Zasto posrednik stvaranju?

Inspirirao me jedan svetac s foruma koji se voli podsmjehivati a i cuditi kako bog treba posrednika, valjda jer bi on trebao biti posto je svetac a sto drugo ?

Naime u ideju da je Krist posrednik u stvaranju je zakamuflirana veoma stara ideja Platona ako ne i prije njegova vremena postojala već.
Radi se o Demiurgu ili Logosu koji se usavršava.
Mora kroz nesavrsenog posrednika da se usavršava život jer inace ne bi bilo moguće ako je direkt refleksija.
Kad bi bila direkt imali bi klonove bozije.

Zar nije jednostavno ?
Deda obrazloži narodnjački baš kako treba.

A sad vi ....
Dobar ti princip , njega koristim kod teorije evolucije, zbog odrzanja diverzititeta...

To se koristi kod npr medjugalaktickih putovanja, gde brod, posada postaju svet u malom pa je potrebno obezbediti uslove evolucije i sazrevanja, a bez velikog sistema.

Ne znam da li je dovoljan jedan interaktivni element, ali mora da postoji jedan fiksni orjentir...tek kad imas ta dva sve funkcionise...
Dakle ne isus, ali bog i jos jedan element, taj logos npr....

Po meni je to kraj života stapanje s sveznanjem.
Sve znas nema potrebe za ničim nema kontrasta nema razlikovanja nema istrazivanja sve je izvjesno itd
Nije, ali uzmimo za test da imamo beskonacni zivot, cisto da se otarasimo kratkih rokova..
Posto nisu svi dosli do kraja zivota, imas onih koji nisu dosli do kraja zivota, sto cini ceo sistem jos uvek razlicit od toga da su svi dosli do kraja razvoja, tj zivota..
Ako u sistemu imas radjanja dece, to cini tvoj sistem uvek svez , uvek novim...tj ne moze doci do stadijuma da je sve isto i da nema novih okolnosti.

Broj kombinacija za dobro promisljen sistem je ogroman, ali broj kombinacija glupih i lose promisljenih sistema je beskonacan..

Nesavrsenstvo koje si uveo donosi vecnu razliku izmedju savrsenog i nesavrsenog sveta...
U prevodu, na drvetu jabuka ce uvek biti sve jabuke ubrane...

Ljudi vole taj sistem, zato i forsiraju stabilan sistem nesavrsenstva, jer im stabilno postaje sinonim za odrzivo i za savrseno...

Ocajni pokusaju da Isusa Hrista pretstave kao stvorenje ( sluga ) inicira upravo ovakva pitanja s kojim se takvi "propovednici"sve vise i vise zaglibavaju u svojim nebiblijskim doktrinama.
Najbolji praktican primer koliko im je tresko odgovoriti na ove primedbe jeste to sto je "udarna pesnica"JS-ka na ovom forumu,nasa aeternum, je pobegla glavom berz obzira kada sam je pitao ono sto je otvarac ove teme potsmesljivoi srocio kao uvodni tekst.
...nema je,nestala je jer joj vise nego jasno da bilo koji odgovor na takvo pitanje mora da degradira Boga u bilo kom smislu stoga nema joj druge nego da prizna da Isus Hristos nije stvorenje !!!
...ali je to izuzetno bolno za nju u ovu fazu stoga joj mnooogo lakse da pobegne.

Back