Zasto posrednik stvaranju?

DedaStojan

Veoma poznat
Poruka
12.678
Inspirirao me jedan svetac s foruma koji se voli podsmjehivati a i cuditi kako bog treba posrednika, valjda jer bi on trebao biti posto je svetac a sto drugo ?

Naime u ideju da je Krist posrednik u stvaranju je zakamuflirana veoma stara ideja Platona ako ne i prije njegova vremena postojala već.
Radi se o Demiurgu ili Logosu koji se usavršava.
Mora kroz nesavrsenog posrednika da se usavršava život jer inace ne bi bilo moguće ako je direkt refleksija.
Kad bi bila direkt imali bi klonove bozije.

Zar nije jednostavno ?
Deda obrazloži narodnjački baš kako treba.

A sad vi ....

primarni Tvorac je možda stvarao razne niže bogove.... u jednom od milion obdaništa za niže bogove jedna od igara je bila pravljenje simulacije života...mali Jahve od tri godine je imao najlepšu simulaciju pa je vaspitačica Sofija rešila da je oživi...

šalim se naravno....
život na Zemlji je verujem prilagođen potrebama i duhovnom nivou duša koje ga nastanjuju...i mnogo je bolje organizovan nego što na prvi pogled izgleda...svakom dolaze baš one lekcije koje mu trebaju...

primarni Tvorac je možda stvarao razne niže bogove.... u jednom od milion obdaništa za niže bogove jedna od igara je bila pravljenje simulacije života...mali Jahve od tri godine je imao najlepšu simulaciju pa je vaspitačica Sofija rešila da je oživi...

šalim se naravno....
život na Zemlji je verujem prilagođen potrebama i duhovnom nivou duša koje ga nastanjuju...i mnogo je bolje organizovan nego što na prvi pogled izgleda...svakom dolaze baš one lekcije koje mu trebaju...
A ko je prilagodio taj zivot na Zemlji potrebama i duhovnom nivou dusa koje ga nastanjuju?

Gospod Bog, Sin-Isus Hrist nije ostavio nikakve nesavršenosti za sobom, nije imao grehove, nije bio jedan od nas, čak i kad je očovečen po promisli Boga Oca. U tome je razlika između običnog ljudskog bića i Isusa Hrista na kom se jedna religija u više svojih oblika i kraka održava i praktikuje.
Kome nije dosta Biblija, ništa ga neće približiti veri.
Ipak, čak i nevernik će prirodno, ono... iskonski, imati posebnu pažnju kad govori javno o Isusu Hristu.

A ko je prilagodio taj zivot na Zemlji potrebama i duhovnom nivou dusa koje ga nastanjuju?
otkud ja znam...ja ti kažem šta ja verujem...život na Zemlji je ili delo primarnog Tvorca direktno ili je delo nekog nižeg božanstva ili grupe programera života ili neke interdimenzionalne kompanije ili diplomski rad nekog vanzemaljca...ko će to kao čovek znati?...znaš li ko je napravio kompjutersku igricu koju si igrao u slobodno vreme?

Ja otvorim temu po tko zna koji put nitko nista ne pita mene samo svoje verglate.
Ja uvjek resetam pitanjima postavljaca teme.
Jeli se bojite Dede ili ste toliko egoistični ?
deda je crni mag, a mi smo egoistični :p
nego deda ajde objasni malo šire šta si hteo sa ovom temom...
ako je Bog ovog sveta niže božanstvo koje se usavršava živeći kroz ljude onda bi mogao da uklopiš Isusa kao Jahvea verziju 2.0 u priču...SZ egoističan i ljubomoran bog, NZ bog ljubavi kao produkt razvoja Demijurga...

nego možda ti bude interesantno ovo da pročitaš nevezano direktno za temu...
https://www.ivantic.info/Dejvid Ajk i zavere/Skrivena_ruka.pdf

deda je crni mag, a mi smo egoistični :p
nego deda ajde objasni malo šire šta si hteo sa ovom temom...
ako je Bog ovog sveta niže božanstvo koje se usavršava živeći kroz ljude onda bi mogao da uklopiš Isusa kao Jahvea verziju 2.0 u priču...SZ egoističan i ljubomoran bog, NZ bog ljubavi kao produkt razvoja Demijurga...

nego možda ti bude interesantno ovo da pročitaš nevezano direktno za temu...
https://www.ivantic.info/Dejvid Ajk i zavere/Skrivena_ruka.pdf
Ti si Demiurg a Demiurg je ti.
To jedno ide s drugim neraskidivo.
Vidis u Demiurgu sebe a on sebe u tebi

Taj odnos se prenosi na druge ljude koje posmatras i koji tebe posmatraju.

Ti si Demiurg a Demiurg je ti.
To jedno ide s drugim neraskidivo.
Vidis u Demiurgu sebe a on sebe u tebi

Taj odnos se prenosi na druge ljude koje posmatras i koji tebe posmatraju.
hoćeš da kažeš da nas je Primarni Tvorac pravio od sebe bili bi savršeni, ali pošto nas je Demijurg pravio od sebe mi prolazimo kroz evoluciju koja je ujedno i evolucija Demijurga kroz sve nas živa bića na ovoj planeti?

hoćeš da kažeš da nas je Primarni Tvorac pravio od sebe bili bi savršeni, ali pošto nas je Demijurg pravio od sebe mi prolazimo kroz evoluciju koja je ujedno i evolucija Demijurga kroz sve nas živa bića na ovoj planeti?
A ti bi da si savrseni klon medju savrsenim klonovima istog izvora?
I da svi ko guske gučeteee u jedan glas primarnoj guski.

Ne mogu da shvatim da nisi razumio me.

Amo ovako..

Sto je za tebe zivot ?

srazmeran duhovnom razvoju pojedine duše...što si razvijenija duša to su i svetovi u kojima živi drugačiji, razvijeniji ali sa drugačijim izazovima (naprimer dualizam ljubavi i mudrosti umesto dualizma dobra i zla)...za nas koji smo ovde inkarnirani ovaj život je baš kao što treba da bude inače bi bili negde drugde...
Bio si rekao da ti cilj stopiti se s bogom.
Ko kapljica vode s oceanom.
To je ok kao odmor neko vrijeme ali za vjecnost ..
Hm hm

Moje vidjenje nije u tom pravcu.
Zivot je razlicitost i razlikovanje stvari jedna od druge nuzan kontrast no ne nuzno na ovako brutalan način prevelikog kontrasta ko na nasoj planeti zemlji.
Te ideje posto smo ovde na zemljj tu trebamo da budemo svi iz ista razloga su po meni zabluda.
Razlicitost je opet problem.

Bio si rekao da ti cilj stopiti se s bogom.
Ko kapljica vode s oceanom.
To je ok kao odmor neko vrijeme ali za vjecnost ..
Hm hm
stapanje s Bogom je krajni cilj...ne znam koliko još hiljada ili miliona reinkarnacija i u kakvim svetovima mi treba za to
osim toga ako se stopiš s Bogom to nije odmor...Bog živi kroz sva živa bića...znači imaš ogromno širenje svesti i razumevanje svega
Moje vidjenje nije u tom pravcu.
Zivot je razlicitost i razlikovanje stvari jedna od druge nuzan kontrast no ne nuzno na ovako brutalan način prevelikog kontrasta ko na nasoj planeti zemlji.
Te ideje posto smo ovde na zemljj tu trebamo da budemo svi iz ista razloga su po meni zabluda.
Razlicitost je opet problem.
sigurno postoji dobar razlog zašto smo baš na ovoj planeti u ovom i ovakvom svetu...ne znači da trebamo tu da budemo zauvek nego dok ne naučimo ono čemu ovaj svet treba da nas nauči...

Po meni je to kraj života stapanje s sveznanjem.
Sve znas nema potrebe za ničim nema kontrasta nema razlikovanja nema istrazivanja sve je izvjesno itd
po meni stapanje ne podrazumeva kraj tvoje svesti nego njeno beskonačno širenje...odjednom možeš u trenu da razumeš beskonačan broj pojedinaca i zašto rade to što rade i misle i osećaju to što misle i osećaju....lako dolaziš do odgovora na sve što te je ikad zanimalo......

Inspirirao me jedan svetac s foruma koji se voli podsmjehivati a i cuditi kako bog treba posrednika, valjda jer bi on trebao biti posto je svetac a sto drugo ?

Naime u ideju da je Krist posrednik u stvaranju je zakamuflirana veoma stara ideja Platona ako ne i prije njegova vremena postojala već.
Radi se o Demiurgu ili Logosu koji se usavršava.
Mora kroz nesavrsenog posrednika da se usavršava život jer inace ne bi bilo moguće ako je direkt refleksija.
Kad bi bila direkt imali bi klonove bozije.

Zar nije jednostavno ?
Deda obrazloži narodnjački baš kako treba.

A sad vi ....
Nesto sam staro-grcki neraspolozen
(nista nisam shvatio iz napisanog)

Back