Bugonia (2025)
Moram priznati da je Bugonia jedan od cudnijih filmova koje sam pogledao ma koliko je radnja filma jednostavna i u nekim momentima bezazlena.
Radnja filma prati dvojicu muskaraca koji su malo je reci zanimljivo napisani likovi. Naime, oni su optereceni teorijama zavere i licnim neuspesima koji su doziveli tokom svojih zivota i postaju ubedjeni da je svet pod kontrolom vanzemaljaca koji deluju kroz velike korporacije gde je jedna od njih u centru radnje filma. U svom tom ludilu oni otimaju uspesnu direktorku velike kompanije koju glumi Emma Stone, verujuci da je upravo ona deo tog skrivenog plana invazije.
Da bude jos veci paradoks glavni lik kojeg glumi Jesse Plemons je jedan od zaposlenih u korporaciji koju vodi Michelle (Emma Stone).
Film balansira izmedju napetosti i crnog humora koji je poprilicno doziran da ne prelazi granicu preterivanja. Iskreno na par momenata sam se pitao da li je stvarno opasnost ili su njih dvojica stvarno izgubili dodira sa stvarnoscu.
Kasting i generalno filmska ekipa je jako jako mala, ali smatram da nije ni bilo potrebe da bude vise glumaca jer su Emma i Jesse toliko dobro odglumili da mi je cudno sto Jesse nije dobio neku nominaciju za Oskara, dok je Emma zasluzeno dobila nominaciju i sansu da osvoji svoj treci Oskar i samim tim udje u ‚‚odabrano‚‚ drustvo. Mislim da svako ko odgleda ovaj film ce se sloziti da je sa razlogom nominovana, ali da li ce osvojiti, veliko je pitanje.
Moram odati postovanje Aidanu Delbisu koji glumi tog drugog muskarca koji je u filmu kao i u stvarnom zivotu autistican i odlicno se snasao sa obzirom da mu je ovo prvi put na filmskom platnu
Jednostavna scenografija sa vrhunskom fotografijom dok je scenario na momente dosadan.
Preporuka ako volite da gledate ‚‚cudne‚‚ filmove
P.S. Obratiti paznju na sam kraj filma.