zasto obicni ljudi u ratu cine zlocine ?

Zeznuto pitanje.Pa evo ti primer:Neprijateljska vojska ti je upala u tvoje rodno selo i pobila tvoj narod,ti ćeš biti opsednut besom i mržnjom i prvom prilikom im se osvetiti ali to će ići u krug sve dok rat traje i samo će tvoja vojska kokati njihove civile a neprijateljska vojska će tvoje civile.Takodje mnogi i čekaju rat da bii se iživljavali i oslobadjali svoj bes.Kao ono što sam čitao negde da su mladi vojnici prvi put imali "odnos" tako što su silovali žene...Imaš i one koji su ludi sami po sebi pa su rat samo iskoristili.

Zeznuto pitanje.Pa evo ti primer:Neprijateljska vojska ti je upala u tvoje rodno selo i pobila tvoj narod,ti ćeš biti opsednut besom i mržnjom i prvom prilikom im se osvetiti ali to će ići u krug sve dok rat traje i samo će tvoja vojska kokati njihove civile a neprijateljska vojska će tvoje civile.Takodje mnogi i čekaju rat da bii se iživljavali i oslobadjali svoj bes.Kao ono što sam čitao negde da su mladi vojnici prvi put imali "odnos" tako što su silovali žene...Imaš i one koji su ludi sami po sebi pa su rat samo iskoristili.

Kaze Beba Popovic da je Nikolic kao dobrovoljac SRS jedno vece se napio u Zapadnoj Slavonji i pobio tamo neke babe...

Covek postaje zver u nenormalnim okolnostima, ili ako je vec zver u okolnostima gde moze da oslobodi svoju zver bez straha od kazne.

A i covek reaguje kao zver kada je ugrozen, ili zivot onih koje voli. Jos je rat takvo mesto gde se vide svakakve stvari i to menja coveka.
Svodi se na opstanak, ti ili on, mi ili oni, i tesko je tada kada ti je zivot ugrozen (ili onih koji su ti najblizi) odrzati ljudskost.

Zeznuto pitanje.Pa evo ti primer:Neprijateljska vojska ti je upala u tvoje rodno selo i pobila tvoj narod,ti ćeš biti opsednut besom i mržnjom i prvom prilikom im se osvetiti ali to će ići u krug

Ne naravno da nisu, to su sve bivši robijaši alkosi narkomani šizofreničari glupaci i ostala klošadija sa kojom neki krivousti polupani slepac može dirigovati.

Ovo sto je napisao Pablo i jos puno uzasnih stvari koje donese rat napravi i od najboljih ljudi zveri.

Jednostavno.Ako je u pitanju gradjanski rat i obe strane se poznaju od ranije(što je bio čest slučaj u Hrvatskoj i Bosni) dodje neki momak i kaže "onaj ustaša/balija/četnik od mog bivšeg šefa me stalno psihički mučio sad će on da vidi"ili "onaj dušan/ante/samir mi je skinuo devojku sad ću ja njega skinem metkom".Eto ovo je pravi odgovor na pitanje.

U ratnim okolonstima izadje iz coveka ona najgore.
Gladujes na jednoj konzervi budes danimaa camis u rovu u nekom blatu mesecima ,godinama, strepeci da te ne pogodi artiljeriski granata... Naravno da ce ti se roditi mrznja prema neprijatelju da si spreman i na zlocin...

Mi ljudi iako je 21 vek mi jos nismo odmakli od varvarstva, pecine i nikada necemo, recimo da se covek kolje, vade oci, seku delovi tela itd... Jedno je streljati coveka a jedno ga ubiti zverski... Mi ljudi mozemod a se uvijam razne celofane, fina garderoba, dobri automobili , lepe kuce ali mi nismo odmakili od pecinskog doba...

I sve zavisi kako ko zlocin tumaci...

Bacis bombu (kasikaru) pobijes par civila ti si zlocinac bacis bombu (atomsku) na neki grad (Hirosima) pobijes stotine hiljada civila ti si heroj...

Sasvim obican cojek zavrsi na ratistu i postane zvijer . Otkud to ?

nemoj vredjati plemenite zveri uporedjujuci ih sa covekom hmm

s druge konkretne strane samo lik koji nije razvio jasna moralna nacela ce da se degradira u tog zlocinca..msm ljudi koji samo glume da su normalni I moralni ispadnu ti koje pominjes.

to ti dodje kao ona perverzija od izreke da prilika cini lopova kojim lopovi daju sebi moralni integritet degradirajuci ljude koji u prilici da ukradu nece da je iskoriste
ili s druge strane ako se ja usunjam kod teroriste na gajbu I ukradem mu upaljac za bombu jesam li ja lopov?

s trece strane ko je zapravo I ucestvovao u nekim ratnim dejstvima recice da postoji I druga grupa zlocinaca ..oni kojimamozak popusti pod pritiskom I otkaci mu se neka zica.

u politickom smislu zlocini u ratu su ..propagandno delovanje..zastrasivanje protivnika bla bla.ono sto jeste strasno je da ljudi sebe I svoje postupke u tom smislu opravdavaju nekim nejasnim I nedefinisanim vecim dobrom..
ili primer inkvizicije...nisu oni mucitelji njihovi verovali da cine zverstva..verovali su da cuvaju ljude od zla vestica I vestaca.verovali su da izivljavanjem nad tim jadnim ljudima zenama cine dobro svetu

covekova moc za samoobamnu je zaista bezgranicna

Back