Аристократа
Poznat
- Poruka
- 7.101
aleksandar milojkov i njegovo citiranje svetog maksima
ovo gore
Није само цитарао Светог Максима Исповедника, има ту и других, али је Свети Максим узет најчешће пошто је један од најпоштованијих отаца православне цркве. Кренуо сам вечерас да читам неки рад који се бави његовом космологијом која се у неким случајевима слаже са савременом науком. Нисам успео до краја прочитати, мрзело ме, па кад видим шта је писано, можда поставим да се упознате са тим.
Сваког кога занима православна теологија, нека се баци на Свете Оце, а не на Библију и да покушава сам да скапира шта је писац хтео да каже, па онда овде износи неке ствари које он сматра да су такве и такве и да му не треба тамо неки теолог да му прича нешто и убеђује га да то није тако јер он зна боље од њега, човека који се тиме професионално бави и изучава. Као када би једном биологу почео да причаш неке ствари које си тако схватио и кажеш да му не треба твоја помоћ. Само да не буде забуне, ја нисам теолог нити студирам Богословију, већ неки други, са хришћанством невезан факултет, али ме теологија, као и филозофија овако интересују, дође ми као хоби.