Zašto nisam ateista?

Zašto nisam ateista?

• Jer nisu u pravu

• Ideje su im nekako neuverljive

• Ateizam je vrsta religije, šta će mi još jedna pored postojeće?

• Ne znam, ne sviđa mi se...

• Ateizam ne nudi odgvore

• Ateistički pogled na svet je sivilo bez nade, optimizma i osećaja smislenosti

• Jer ne volim šiš ćevap, prepun soje i ko zna čega goreg

Rezultati ankete su vidlјivi nakon glasanja.
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ali pitanje koje sledi nakon shvatanja da ateizam nije validna opcija koja nudi korektne odgovore na životna pitanja, jeste šta je istina?

Šta je istina od bezbrojnih mišljenja, učenja, ideja, pravaca... naravno i religija?

Konačno, zašto sam izabrao da budem hrišćanin? Zašto sam odlučio da menjam svoje loše navike?

Zato što sam upoznao svoga Spasistelja Isusa Hrista! Zbog Njegove ogromne ljubavi prema meni grešniku, ja sam odlučio da sledim Hristov primer i da živim u skladu sa Božjom reči?

Poslednja izmena:
Kad sam bio klinac od 10 godina, gledao sam neke druge klince kako ljube ikonu, pitao ih šta to rade, rekoše mi nešto o Bogu, upitah ih šta je to Bog? Rekli su mi svašta ponešta, i dođoh da zaključka da Bog naprosto mora postojati.Bilo mi je jasno kao sunčani dan.Toliko je logično da Bog postoji da je i detetu jasno.

Poslednja izmena:
Kad sam bio klinac od 10 godina, gledao sam neke druge klince kako ljube ikonu, pitao ih šta to rade, rekoše mi nešto o Bogu, upitah ih šta je to Bog? Rekli su mi svašta ponešta, i dođoh da zaključka da Bog naprosto mora postojati.Bilo mi je jasno kao sunčani dan.Toliko je logično da Bog postoji da je i detetu jasno.

I ja sam gledao druge kako ljube ikone, samo ne kao klinac već kao punoletan! I tada sam i ja odlučio da poljubim ikonu (imao sam veoma jako osećanje da nešto nije u redu)...

tek mnogo godina kasnije kada sam čitao Sveto pismo shvatio sam da sam tim činom kršio 2. Božju zapovest! Možda ćete se ljutiti ali tako je...

Klanjanje i ljubljene ikone jeste kršenje 2. Božje zapovesti!

Exo 20:4 Ne gradi sebi lik rezani niti kakvu sliku od onog što je gore na nebu, ili dole na zemlji, ili u vodi, ispod zemlje.
Exo 20:5 Nemoj im se klanjati niti im služiti, jer sam ja Gospod Bog tvoj, Bog revnitelj, koji pohodim grehe otačke na sinovima do trećeg i do četvrtog koljena, onih koji mrze na mene;
Exo 20:6 A činim milost na hiljadama onih koji me ljube i čuvaju zapovesti moje.

...

Ima nečeg toliko posebnog u molitvi ili u odlasku u crkvu da se to stanje ne može opisati.Sećam se davno, kad sam se vraćao iz crkve, bila je jesen, sunčan dan, ceo svet je izgledao dobro, ljudi koji su prolazili pored mene su mi bili dragi, zagledao sam drveće dok sam hodao, lišće je bilo puno boja, vazduh je mirisao, sve je bilo ispunjeno životom.

- - - - - - - - - -

I ja sam gledao druge kako ljube ikone, samo ne kao klinac već kao punoletan! I tada sam i ja odlučio da poljubim ikonu (imao sam veoma jako osećanje da nešto nije u redu)...

tek mnogo godina kasnije kada sam čitao Sveto pismo shvatio sam da sam tim činom kršio 2. Božju zapovest! Možda ćete se ljutiti ali tako je...

Klanjanje i ljubljene ikone jeste kršenje 2. Božje zapovesti!

Bitan je početak, kasnije se već dublje razmišlja.

...

Ko bi rekao da će odluka da NE KRŠIM VIŠE 2. i 4. Božju zapovest izazvati toliki otpor među svima!

Nikada ne bih mogao da pretpostavim da će ljudi reagovati sa takvom mržnjom prema meni zato što sam odlučio da više ne kršim te dve Božje zapovesti.

Razuman Hrišćanin ljubeći ikonu, ne ljubi komad daske nego poštuje ono duhovno što je naslikano na toj dasci.Po pitanju 4. pod danom odmora Sabatom, misli se na duhovni mir čoveka, a ne na na puko slavljenje nekog dana u nedelji.Prema Hristovim rečima, rečima Boga od Sabaota - Mir svoj dajem vam.

Poslednja izmena:
I tako ja odem na rijeku Dravu i vidim ribolovca kako ljubi pecaroški štap .
Pitam ga kakav je to sport a on mi kaže svašta nešto .
Dodjoh do zaključka da je pecanje dobro i postadoh ribolovac .

Bitan je početak, kasnije se već dublje razmišlja.

Nije to bio početak prilaženja Bogu...

to je bio početak formalne religije i kršenja Božjih zapovesti. Nikome zato ne preporučujem da se povode za drugima...

Bog ne traži od nas da prihvatamo RELIGIJU LJUDI već da uspostavimo pravilan odnos sa svojim Tvorcem i Spasiteljem Isusom Hristom.

Zato je potrebno da ZNAMO šta je ispravno a šta je pogrešno! Šta je u skladu sa Božjom istinom a šta su tradicije i zablude!

To što većina zastupa jesu mnogobrojne kontradiktnorne ideje i bezbrojne tradicije koje nemaju opravdanja u Svetom pismu! A kada čovek greši protiv Boga On greši ne samo sebi nego i drugima, jer svojim uticijem podstiče druge na zabludu.

Zar Sveštenici nisu podstakli narod da traži smrt Hristovu?
Zar Rimokatolička crkva nije proganjala hrišćane zbog njihove želje da usaglase svoj život sa Svetim pismom?
I zar nam Bog ne govori narodu svom u Otkrivenju 18. glavi da izađemo iz Vavilona velikog koji je postao đavolsko prebivalište?

Rev 18:1 I posle ovog videh drugog anđela gde silazi sa neba, koji imaše oblast veliku; i zemlja se zasvetli od slave njegove.
Rev 18:2 I povika jakim glasom govoreći: Pade, pade Vavilon veliki, i posta stan đavolima, i tamnica svakom duhu nečistom, i tamnica svih ptica nečistih i mrskih; jer otrovnim vinom kurvarstva svog napoji sve narode;
Rev 18:3 I carevi zemaljski s njom se kurvaše, i trgovci zemaljski obogatiše se od bogatstva slasti njene.
Rev 18:4 I čuh glas drugi s neba koji govori: Iziđite iz nje, narode moj, da se ne pomešate u grehe njene, i da vam ne naude zla njena.
Rev 18:5 Jer gresi njeni dopreše tja do neba, i Bog se opomenu nepravde njene.
...

(sledi opis užasnih kazni tog bogohulnog religioznog sistem koji sada vlada nad ovom planetom kroz Rimokatiličku crkvu...

iako mnogi ne mogu da razumeju da mali broj sveštenika može da vlada čitavom planetom, setite se prošlosti i zapitajte se ko je bio na vrhu? Car ili sveštenici? Bili su sveštenici koji su bili inicirani u sotonske tajne - i taj bogohulni religiozni sistem je nastavio da postoji od prvog Vavilona preko svih carstava sve do dana današnjeg, vladao je uvek svetom! I eto i mi danas imamo religiozni sistem koji kontroliše i EU i USA i bivši SSSR i sadašnji i sve ostale državne sisteme uključujući komunizam i Islam i sve demokratske države)

Poslednja izmena:
Za potrebe.

Stvarnost se moze promeniti, ako se pomolis.

Слажем се, али само не треба Бога посматрати као аутомат, убациш молитву, притиснеш дугменце, изађе промењена ствар.

- - - - - - - - - -

Bog je isto sto i Deda Mraz: bice koje NE POSTOJI.

Шта?! Деда Мраз не постоји? Лажеш :sad2:

- - - - - - - - - -

Jer nikad nisam ni bio :lol:

Nisam znao za Boga ko je on do tog trena kada su mi 2 zene u parku dok sam bio klinac 11 god ponudile novi zavet :aha:

Onda sam otkrio sve tajne zivota :)

А ниси открио њихове дубље тајне? Мислим на оне испод веша? :lol:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back