fosilvaso
Buduća legenda
- Poruka
- 38.772
?? Pa i ova stranica bi to bolje napisala kao "На шта ти трошиш своје време"Ако говориш као што пишеш, онда те можда неко неће разумети кад кажеш: На ста ти тросис..
http://recnik.biz/latinica-u-cirilicu
Donji video pokazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
?? Pa i ova stranica bi to bolje napisala kao "На шта ти трошиш своје време"Ако говориш као што пишеш, онда те можда неко неће разумети кад кажеш: На ста ти тросис..
to je kazu u trendu.zapad i tako toИмам утисак да Срби ћирилицу доживљавају као писмо полуписмених, оних са само 4 основне, а да је латиница нобл писмо, културно европско... Погледајте киоске са штампом, ТВ канале, називе продавница, паковања свега и свачега по продавницама, ценовнике, јеловнике... Коментаре на сајтовима разних новина. Не знам тачан податак али ценим да је то око 80%.Зашто продавци чак и банално "Не улазите без маске" пишу латиницом? И то у сред Србије. Па и овај форум на крају крајева.
Ja sam pisao ćirilicom prilično dugo, međutim dosta je anglicizama u našem jeziku i postaje sve teže i teže to napisati ćirilicom. Naš jezik se pretvara malo po malo u Engleski. Znam forumašicu koja isključivo piše ćirilicom.Имам утисак да Срби ћирилицу доживљавају као писмо полуписмених, оних са само 4 основне, а да је латиница нобл писмо, културно европско... Погледајте киоске са штампом, ТВ канале, називе продавница, паковања свега и свачега по продавницама, ценовнике, јеловнике... Коментаре на сајтовима разних новина. Не знам тачан податак али ценим да је то око 80%.Зашто продавци чак и банално "Не улазите без маске" пишу латиницом? И то у сред Србије. Па и овај форум на крају крајева.
Ако не мења ништа, и ако је заиста свеједно, зашто онда не писати својим писмом...Zar nam nisu oba pisma ravnopravna i nije bitno kojim pismom pises? Uostalom ne vidim sta ti se to menja u zivotu sto pises jednim ili drugim.
Нису, нађи негде статистику па ћеш видети да је латиница у пракси равноправнија. Погледај киоске са новинама, називе продавница, називе производа на паковањима...Zar nam nisu oba pisma ravnopravna i nije bitno kojim pismom pises? Uostalom ne vidim sta ti se to menja u zivotu sto pises jednim ili drugim.
Kkao je cirilica nasa ako su oba ravnopravna?Ако не мења ништа, и ако је заиста свеједно, зашто онда не писати својим писмом...
Kkao je cirilica nasa ako su oba ravnopravna?
Пред законом су равноправна, али у пракси не да нису, него ће ћирилица ускоро нестати.Kroz školovanje sam ucila oba pisma , prvenstveno ćirilicu a onda i latinicu i pisala sam ćirilicom sve dok nisam pocela da ucim strani jezik i dok nisam kupila kompjuter, tada sam automatski prešla na latinicu i ne vidim problem u tome jer su oba pisma kod nas ravnopravna i u upotrebi
Ja se vise potresam sto su sela opustosenaИмам утисак да Срби ћирилицу доживљавају као писмо полуписмених, оних са само 4 основне, а да је латиница нобл писмо, културно европско... Погледајте киоске са штампом, ТВ канале, називе продавница, паковања свега и свачега по продавницама, ценовнике, јеловнике... Коментаре на сајтовима разних новина. Не знам тачан податак али ценим да је то око 80%.Зашто продавци чак и банално "Не улазите без маске" пишу латиницом? И то у сред Србије. Па и овај форум на крају крајева.
Мислио си - опустела? То јесте проблем, у праву си.Ja se vise potresam sto su sela opustosena
Да ли је ово писмо са Ориона или Рајгела, ја ове рептиле са Рајгела уопште не признајем за праве Срборептилијанце?
Јесте да је офф, али морам да питам.Ma sta ja pisem sa tobom imam 2 fakulteta paralelno zavrsio i objavljene 3 naucne knjige koje prolaze recenziju naucnika pre objavljivanja, stampaju i prevode nemci francuzi i rusi kao obaveznu lektiru za svoje naucnike. O mojim intelektualnim kapacitetima pisana su dva doktorata, vec spremaju mesto za moj mozak - da rame uz rame stoji izmedju mozgova Alberta Anstajna i Isaka Njutna na istoj polici.
A ko si ti?
ОК, науцицу да писем цирилицу и нецу висе да дрзим слово, бескорисно је.Slabo tebi ide cirilica, pa ne brini za nju, jer da te obavestim da je veci deo sluzbene komunikacije na cirilici, a svi koji zavise od citanosti pisu latinicom i trece....svratis na internet u doba kada ti je neko omogucio da pises i cirilicom, pa se pravis pametan....i nekome ko ti je to omogucio drzis slovo. Vecina ljudi koji pusu na forumu pisu i na drugim jezicima ili komuniciraju sa drugim ljudima van srbije, a mnogi i ne zive u srbiji, tako da je vecini nezgodno da prebacuju s jednog na drugo pismo. Dakle, nauci prvo da pises cirilicu koju ti je neko dao pa onda drzi slovo.
Novine i recimo, knjizevnici i recimo svi koji nesto prodaju, a nije im osnovno trziste srbija. Strucna literatura.ОК, науцицу да писем цирилицу и нецу висе да дрзим слово, бескорисно је.
Ово нисам разумео: ...a svi koji zavise od citanosti pisu latinicom.
Zavrsijo sam u bavanistu osnovnu sa primernim vladanjem.Јесте да је офф, али морам да питам.
Која си основне школе завршио пре него што си 2 факултета заврсио, написао 3 науцне књиге које пролазе рецензију науцника, које стампају и преводе немци, французи и руси...?
Читам како је написано.