Zašto nije dobro biti dobar prema drugima?

Zašto nije dobro biti dobar prema drugima?
Dobro je biti dobar prema drugima.
Osecaj da cinis dobro delo je dobar osecaj.
Mada razumem i kada neko ne ume da bude dobar prema drugom.
Postoje razlozi i ne treba ulaziti u njih, svaki covek ima pravo na svoj oaecaj i stav, kakav god da je.
Ako živiš za sebe, svi ostali će biti srećni, ali ako se trudiš za nekog drugog, očekujući zahvalnost, i sam ćeš biti nesrećan i nećeš dobiti nikakvu zahvalnost, kaže ruski doktor Mihail Litvak.
Zahvalnost ne treba ocekivati.
Treba pomagati ljudima ako si u mogucnosti da pomognes.

Veliki persijski pesnik Omar Hajam je rekao:
"Ako očekujete zahvalnost za dobro, ne dajete dobro – vi ga prodajete."
Lepo je rekao.
Nemojte ocekivati zahvalnost.
Volite i cinite dobro, mirno cete spavati.

Dobro je biti dobar prema drugima.
Osecaj da cinis dobro delo je dobar osecaj.
Mada razumem i kada neko ne ume da bude dobar prema drugom.
Postoje razlozi i ne treba ulaziti u njih, svaki covek ima pravo na svoj oaecaj i stav, kakav god da je.

Zahvalnost ne treba ocekivati.
Treba pomagati ljudima ako si u mogucnosti da pomognes.

Lepo je rekao.
Nemojte ocekivati zahvalnost.
Volite i cinite dobro, mirno cete spavati.
Aha imas 100€ do prvog?nemas naravno

Imam I stvarno bih ti pozajmila. Nebitno sto ne verujes u dobre ljude.
Cak I da mislim da neces da vratis. Znam kako je kad se nema, tako da bih zbog toga pomogla uvek kad I ako imam.
Ja sam mnogima pomagao ,puno puta nalazio posao,neki su opusteno zaboravili a neko je imao obraza da mi trazi pozajmicu,2× sam joj nasao posao i ocigledno me smatrala budalom da mi trazi sto nikad ne bi vratila, bivsi prijatelj dosao da mi trazi nesto njegovo sto je kod mene, nije ni smatrao da mi dodje neke pare,pa kad sam mu nabrojao otiso i vise se ne javlja,msm otprilike sa svima se dodje na to da se preracunaju na kantaru sa mnom,moj mir je neprocenjiv pa bolje nemati nista ni sa kim, jer su retki koji bez racunice stupaju u kontakte

Ja sam mnogima pomagao ,puno puta nalazio posao,neki su opusteno zaboravili a neko je imao obraza da mi trazi pozajmicu,2× sam joj nasao posao i ocigledno me smatrala budalom da mi trazi sto nikad ne bi vratila, bivsi prijatelj dosao da mi trazi nesto njegovo sto je kod mene, nije ni smatrao da mi dodje neke pare,pa kad sam mu nabrojao otiso i vise se ne javlja,msm otprilike sa svima se dodje na to da se preracunaju na kantaru sa mnom,moj mir je neprocenjiv pa bolje nemati nista ni sa kim, jer su retki koji bez racunice stupaju u kontakte
Sve to mi je jasno i desavalo mi se slicno. Opreznija sam, bar mislim.
Trudim se da ako mogu pomognem, a otprilike se zna kome I ne treba pozajmiti, kao sto pises ljudi su nezahvalni i cesto prevaranti tako da na taj nacin mi ispadnemo budale kad pomognemo takvima.
Desavalo se.

images

Back