Зашто неким Србима сметају Македонци???

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Lord Tywin

Veoma poznat
Banovan
Poruka
11.141
Приметио сам да на овом форуму има поприличан број српских националиста који не воле много Македонце.
Са друге стране у стварном животу нисам приметио нетрпељивост према њима. Чак ми се чини да су добро прихваћени у Србији што ми се свиђа.

Моје мишљење је да Србија има довољно непријатеља на Балкану и да треба градити квалитетне односе са киме год је то могуће, а ко не представља опасност за Србију.
На пример Грци, Румуни, Македонци и можда Бугари ми делују као неко са ким српски народ треба да гради пријатељске односе.

Оно што се мени никада није свиђало код нашег народа је то претеривање. Волимо Грке до бесвести иако они не маре толико за нас.
Русима је на пример много више стало до нас него Грцима. Бар је то мој утисак.

Сада, мени никако не иде у главу зашто смо ми Срби толико нерационални и плаховити те нападамо Македонце "ни криве ни дужне" и понашамо се према њима исто као према Шиптарима или Хрватима?

Рационалност је важна и Србији требају пријатељи и савезници, а стварање беспотребног непријатељства и нетрпељивости није у интересу Србије.
Бар ја тако то гледам.

Иначе за оне који не верују, ја сам националиста, само мислим да у расуђивању увек треба користити мозак, а не емоције.

Питање за форумаше. Што вам сметају Македонци када немају никакве директне везе са српским несрећама и током 90-тих и у прошлости.
Зар немамо довољно непријатеља на овом лудом Балкану?

Poslednja izmena:
Македонци без везе загађују атмосферу на форуму својом небитном државицом,лажу,узурпирали су имовину СПЦ у Македонији и још очекују да их Србија награди за те будалаштине и подвале истог типа као оне које чине Хрвати.

Приметио сам да на овом форуму има поприличан број српских националиста који не воле много Македонце.

[/B]

Ja sam primetila da na forumu ima mnogo ljudi i velikih i malih nacionalista, a koji recimo , mene ne podnose, iako nisam iz Makedonije.
Jos ako su od "preko Drine", onda sam ja izdajica srBskog roda.

Ti to nisi ptrimetio?

Македонци без везе загађују атмосферу на форуму својом небитном државицом,лажу,узурпирали су имовину СПЦ у Македонији и још очекују да их Србија награди за те будалаштине и подвале истог типа као оне које чине Хрвати.
Могуће, изгледа да због њиховог ултранационалистичког васпиања очекују да све може да им прође.
"bombardovanje srj jugoslavije ce pospeshiti ekonomski razvoj makedonije"
premijer ljupche 99.
Ово је баш болна изјава овог њиховог премијера.

Изгледа да сте у праву момци, само мислим да ипак треба ићи максимално разумно.

Ja sam primetila da na forumu ima mnogo ljudi i velikih i malih nacionalista, a koji recimo , mene ne podnose, iako nisam iz Makedonije.
Jos ako su od "preko Drine", onda sam ja izdajica srBskog roda.

Ti to nisi ptrimetio?

Па с обзиром да гласаш за психопату који је рекао да је Република Српска геноцидна творевина немој уопште да се чудиш.
Да ли си заслужила, сама процени...

Па с обзиром да гласаш за психопату који је рекао да је Република Српска геноцидна творевина немој уопште да се чудиш.
Да ли си заслужила, сама процени...

A ok je, sada je sve jasno. Znaci da nisu samo Makedonci nepozeljni,nego i svako ko ne glasa za maloumnog Seselja?

Pa onda lepo reci u kom grmu lezi zec. Usput topik s mozgom nema veze.

A ok je, sada je sve jasno. Znaci da nisu samo Makedonci nepozeljni,nego i svako ko ne glasa za maloumnog Seselja?

Pa onda lepo reci u kom grmu lezi zec. Usput topik s mozgom nema veze.
Не, наравно да није тако. Не подржавам то, нити делим њихове погледе иако ти се можда учинило.
Многи твоји ставови су неприхватљиви националистима па и мени самом, зато немој се чудити да неко неког замрзи на овом форуму.
Кажем да си то можда и "заслужила" због начина на који исказујеш неке своје ставове. Ни ти ниси цвећка, немој сад.

Не трудиш се да разумеш националистички поглед на ствари, увек тераш контру и спинујеш, јер не подносиш национализам.

Са друге стране у стварном животу нисам приметио нетрпељивост према њима. Чак ми се чини да су добро прихваћени у Србији што ми се свиђа.

Моје мишљење је да Србија има довољно непријатеља на Балкану и да треба градити квалитетне односе са киме год је то могуће, а ко не представља опасност за Србију.
На пример Грци, Румуни, Македонци и можда Бугари ми делују као неко са ким српски народ треба да гради пријатељске односе.

Оно што се мени никада није свиђало код нашег народа је то претеривање. Волимо Грке до бесвести иако они не маре толико за нас.

Сада, мени никако не иде у главу зашто смо ми Срби толико нерационални и плаховити те нападамо Македонце "ни криве ни дужне" и понашамо се према њима исто као према Шиптарима или Хрватима?

Рационалност је важна и Србији требају пријатељи и савезници, а стварање беспотребног непријатељства и нетрпељивости није у интересу Србије.
Бар ја тако то гледам.

Иначе за оне који не верују, ја сам националиста, само мислим да у расуђивању увек треба користити мозак, а не емоције.

Питање за форумаше. Што вам сметају Македонци када немају никакве директне везе са српским несрећама и током 90-тих и у прошлости.

Razloga ima nekoliko. Neki su jednostavno preozbiljno shvatili svoje internet bratstvo sa Grcima, pa osecaju neku moralnu potrebu, da preko interneta takodje, brane svoju bracu. Ima tu i onog Delije - Gate koji vec, djilkoske bratije, kao i sl. sa Grobarima. Ima tu i kompleksa, odnosno pokusaja lecenja istih, izdrkavanjem na Makedoncima, zato sto su jedni od retkih, za koje i Srbija moze reci da predstavlja nesto. Siljenje kurc@ na slabijem, krace receno. Ima i onih koji vuku poreklo odatle, a ovde se osecaju kao Srbi i smeta im politika makedonske drzave. Doduse, to je normalan razlog, u odnosu na prethodno navedene. A ima i onaj bezazleni, koji se pojavi kada te udave glupostima o svojoj antickoj istoriji, pa ih jednostavno oteras u tri lepe paprikarske i porucis mu pride, kako su mu svi u porodici bili ponosni Bugari. :)

Бар ја тако то гледам.

1.
Derer
user-offline.png

"bombardovanje srj jugoslavije ce pospeshiti ekonomski razvoj makedonije"
premijer ljupche 99.

Pored takvih prijatelja neprijatelji ti ne trebaju.

2. Neka mišljenja sa foruma Virtuelna Makedonija:

Македонија и Србија заедно-НИКОГАШ.

So Srbija ne treba nikogas da bideme , a i nema zasto da sme zaedno
. Mrazam da kazam "istoriski" , no nikoj na makedonskiot narod mu nema povekje zlo napraveno od srpskiot narod , bugarite se obicni imitatori , grcite tek poslednite 50 godini , a so albancite ,pa i nie i oni si ja goltnavme srpskata tableta na omraza bez nekoja osobena pricina , ne deka nema , no srbite vo svojot expanzionizam se sampioni.
Bugarin da e , albanec , grk , site posle nekoj period na ziveenje vo Makedonija kje se obide da zbori makedonski , samo srpce cel zivot kje ti drnda srpski , a makedonski leb jade !!!!
Bujrum u Srbija zbori makedonski , izvini ne razumem ???? Tolku za pocitta , crkva , lizenje na grcki gz , slucajni greski ..... I da ne zborime

SLASA
Admin

A srbite da e vratat makedonskata teritorija nazad i sto prohor pcinski ,
Srbija e od kursumlija do dunav
E b udalo make3donija pred 2500 godini bila bdrzava , dodeka vie srbite voopsto ne postoevte
Razlikata izmejgu nas i vas srbite e edna . Vie stalno sti go lizele gazot na drugi , narocito na grcite ,, kosovo nikogas ne bilo srpsko

Makedonija podobro da bidi vecno so hrvatska bosna i crna gora nego so srbija

Vlado chernozemski e makedonec a ne bugarin....a ubil imperijalist i diktator...apdejtiraj gi podatocite pred da shirish demagogija

I tako dalje, i tako dalje...

Mislim da Srbiji nije potrebno da kleči i svakog moli za prijateljstvo. Vreme 'bratstva i jedinstva' je prošlo. Sagledati svoje interese i ravnati se prema njima.

1.

Pored takvih prijatelja neprijatelji ti ne trebaju.

2. Neka mišljenja sa foruma Virtuelna Makedonija:

I tako dalje, i tako dalje...

Mislim da Srbiji nije potrebno da kleči i svakog moli za prijateljstvo. Vreme 'bratstva i jedinstva' je prošlo. Sagledati svoje interese i ravnati se prema njima.

Ti si siguran da to pisu Makedonci, iako im je pola stanovnistva siptarsko?

Poslednja recenica je OK, stavise, drzava Srbija bi trebala yebati BJRM gde god stigne.

Na forumima se okupljaju ekstemi, a posebno je to slučaj sa ljudima pripadnicima drugih nacija koji dolaze na krstu. Sandanski, oki, grigorij... su izvor odbojnosti forumaša prema Makedoncima, jer su u pitanju obični provokatori. Iz toga ne treba izvlačiti neki generalni zaključak. ;)
Ljudi ne vole provokatore isto kao što ne vole ni tupsone, pa zato ne podnose Rayelu.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back