Zašto neki mediji toliko glorificiraju fizički izgled?

Jeste li primijetili naslove poput prelijepa glumica/pjevaćica/manekenka/influencerica itd.....?

Pogotovo joś ako po njihovim kriterijima takve ,, brutalno prelijepe" recimo umru mlade ili mlađźe od 40 , onda je to dodatno naglaśeno?
Zaśto?

Зато што сви ми волимо да видимо лепе људе, посебно лепе жене.

Физички лепе.

Kao ružnih je manje šteta ako umru prije 40-te?
Veličanje pogrešnih vrednosti kao fizičke ljepote stvara komplekse kod omladine. Tako se rodila bulimija, anoreksija, opsjednutost plastičnim operacijama..

To je dio projekta okretanja sebi. Individualuzam i ja pa ja. Takvi se neće nikad udružiti sa nekim da nešto mjenjaju. Savršeni poslušni gradjani.

Biti roditelj u ovim vremenima je mnogo zahtjevno i teško pretpostavljam. Kako zaštiti djete od pritisaka da bude savršenog izgleda ili ga naučiti da ga ne dotiče i da bude zadovoljan sobom nesavršenim.

Kao ružnih je manje šteta ako umru prije 40-te?
Veličanje pogrešnih vrednosti kao fizičke ljepote stvara komplekse kod omladine. Tako se rodila bulimija, anoreksija, opsjednutost plastičnim operacijama..

To je dio projekta okretanja sebi. Individualuzam i ja pa ja. Takvi se neće nikad udružiti sa nekim da nešto mjenjaju. Savršeni poslušni gradjani.

Biti roditelj u ovim vremenima je mnogo zahtjevno i teško pretpostavljam. Kako zaštiti djete od pritisaka da bude savršenog izgleda ili ga naučiti da ga ne dotiče i da bude zadovoljan sobom nesavršenim.
Ponaśanja poput robota

Sve u svemu, ispada da je ,,grijeh" biti ruźan, npr na visinu od oko 190 cm imati manje od 75 kg, i slično

Nije greh, samo su izneli svoje mišljenje o lepim ženama.

Pogotovo joś ako po njihovim kriterijima takve ,, brutalno prelijepe" recimo umru mlade ili mlađźe od 40 , onda je to dodatno naglaśeno?
Zaśto?

U medijima pišu ili govore o lepim devojkama koje su umrle a poznate su široj javnosti. Ne znam da li se posebno naglašava njihova lepota.

Jeste li primijetili naslove poput prelijepa glumica/pjevaćica/manekenka/influencerica itd.....?

Zaśto?
zato sto kada bi stavili ruzne ljude u reklame prodaja bi bila toliko velika da bi potraznja za tim proizvodima premasila proizvodne kapacitete i doslo bi do kolapsa

Pa dobro, ja ću prva dati kompliment prirodno lijepj ženi i ugodno je za oko naravno.
Na kraju, mladost je lijepa sama po sebi.

Mislim da me malkice podigne to pretjerano potenciranje vanjskog izgleda zbog mladjih naraštaja jer im mora biti teško i utiče na samopouzdanje a još su premladi da se suočavaju sa svijetom i tolikim pritiscima.

Shvatam da niko ne voli bore na licu i ko voli nek se zateže..ali lično mislim da mi starke treba da prepustimo novim curama njihovo vreme da blistaju dok mi pronalazimo ljepotu u drugim stvarima koje nosi pozno doba. Recimo unučići, opuštanje, duhovno uzdizanje, mnogo toga što nismo stizale dok smo bile u trci kao mladje.

Ja ovu temu više doživljavam majčinsko zaštitnički za mladje naraštaje ,da se izbore, da ih ne sputa na putu odrastanja jer social media kao Instagram stvarno pretjeruju.

Jedva čekam da hipici opet budu u modi 😅

Mislim da me malkice podigne to pretjerano potenciranje vanjskog izgleda zbog mladjih naraštaja jer im mora biti teško i utiče na samopouzdanje a još su premladi da se suočavaju sa svijetom i tolikim pritiscima.

Mladi na sve načine pokušavaju da idu u korak sa modom. Izgled koji forsiraju mediji utiče mnogo na samopouzdanje.

Mediji nisu toliko uticali na život ljudi, konkretno na forsiranje savršenog izgleda, u neko "moje vreme".

Back