Zašto neki ljudi ne žele decu?

https://www.google.com/amp/s/yumama...o-iskustvo-porodjaja-u-GAK-Narodni-front.html

Screenshot_20230412-150214_Chrome.jpg

Screenshot_20230412-150829_Chrome.jpg

Screenshot_20230412-150909_Chrome.jpg

Poslednja izmena:
Čitam da u SAD preko 20% ispitanih ne želi da ima decu.

Kakva je situacija kod nas?

GettyImages-974230290-5a4d07374cc6405c9f02adfe3e938fb5.jpg
ne znam i ne tice me se ko i zasto zeli ili ne zeli imati djecu
prvo, ful je bezobrazno tako se mijesati drugima u zivot
drugo, mogu pricati samo o svojim motivima vezano za tu odluku
ne mogu se niti pretvarati da razumijem u potpunosti tudje motive i okolnosti
cak i ako sam pozvana da ih komentarisem, a nisam

Neko ne moze zdravstveno. Neko nece zbog finansijske i materijalne situacije.
Oni koji ne mogu zdravstveno bankrotiraše plaćajućii vantelesne oplodnje i razna čuda. :(
Bar je do sada tako bilo.
A ovi drugi.... :D :D :D
Sa takvim razmišljanjem..ni ne treba da imaju decu.
U svakom slučaju.
Nikoga ne osuđujem.
Svako za sebe zna šta mu je najbolje.

Sa jedne strane, onako iz srca, ljudski, voleo bih da imam decu. Voleo bih da znam kako je to biti roditelj, onako stvarno. Lepše je kada imaš nekog sa sobom u kući, neko ko će da te nasledi, da te pamti. Ovako, što ja da se mučim, da radim bilo šta, da planiram nešto a znam da će sve to za nekoliko godina da proguta priroda jer nema ko da to nasledi.

Sa druge strane, nemaš ni sa kim. A najgore od svega, ovaj svet je postao užasno surovo i bolesno mesto. Fizički bolesno. Zamisli rodiš dete i neko ti ga truje. Lekovima, hranom, vazduhom... Neko ti ga truje psihički. Čemu to i kako to trpeti. Toliko te autistične dece, pa daunov sindrom, oa 2 puta mesečno grip...

Moj mali komšija je umro sa 8 godina od tumora na mozgu, ej, pa koji bre tumor na mozgu dete od 8 godina, pobogu. Drugi, dečkić je sad, ima 20 godina. Ne znam zašto je mučenik uopšte živ. Kada ga vidim, 3 dana idem po kući i pričam sam sa sobom od šoka. A ne živim ja u Kabulu pa oko mene ima u komšiluku 100. 000 svakakvog naroda. Živim u običnom selu gde, jelte, dišemo čist vazduh i jedemo zdravu hranu. Svi zdravi i rumeni a dece bolesne i falične koliko hoćeš.
Umorna je ova zemlja što nas drži. Nije ovde više naseljivo.

jedno je sigurno - što veći standard života, to manje dece. Da li je u pitanju sebičnost?
Јесте. Здрав живот значи баланс. Свако жели да се оствари, и има каријеру, али људска потреба од вајкада је да имају децу.

Кад то почне да фали, неки је голем проблем посреди...

Back