Zašto neke ljude izbjegavate na forumu?

~sweet girl~

Šmederling
VIP
Poruka
4.443
Trudim se da svima postupam jednako, u smislu otvorenosti, (ne)osuđivanja i shvaćanja druge perspektive.
Mislim da nikoga ne izbjegavam, u smislu gledanja objava itd.

Vidim da neki ljudi imaju drugačije životne vrijednosti ili razmišljanja, i to mi ne smeta, čak mi je i drago, ali sam fokusirana više na osobine osoba i po tome interagujem sa ljudima. Primjer osobina: mudrost, inteligencija, kreativnost, dobrota, duhovitost, harizma, radost itd.

A vidim da postoje neki ljudi koji su najčešće zastupnici morala, a koji tako lako odbace ili bace kamen na druge.
Pitam se:
da li su svjesni svoje arogancije, odsustva tolerancije i ljubavi za ljude koji ne misle kao oni?

Inspiraciju mi je dala jedna forumašica koja je introspektivna, i koja je sklona moralnim razmišljanjima, ali to nije obojeno duhovnošću, samo strogom uštogljenošću kao posljedicom arogancije.
Pa pitam, ko je po vama moralniji: onaj ko druge osuđuje ili onaj ko ne osuđuje, jer ne djele iste vrijednosti ?

Autorska.

Људи су просто различити и то пре свега треба прихватити.
Осуда је бесмислена, једино што је сврсисходно је освестити своје стање духа и сходно томе формирати свој круг људи.

Не треба (осим у случају фамилије или колега где смо приморани) одржавати контакте са људима који нам не пријају и то је то.

Mozda se nisi pokacila ni sa kim,msm kao i u zivotu necemo imati puno peijatelja
Nisi me shvatio.
Nije poenta u svađi. Pokačila sam se ovdje (bila sam napadnuta i rekla sam čovjeku da mi se ne obraća dok se en izvine i nije nakon toga. I pošteno)

Govorim o pristupu drugima. I o arogantnom pristupu ljudi koji za sebe misle da su moralni, i tu imam par pitanja.

Pa pitam, ko je po vama moralniji: onaj ko druge osuđuje ili onaj ko ne osuđuje, jer ne djele iste vrijednosti ?

Људи су просто различити и то пре свега треба прихватити.
Осуда је бесмислена, једино што је сврсисходно је освестити своје стање духа и сходно томе формирати свој круг људи.

Не треба (осим у случају фамилије или колега где смо приморани) одржавати контакте са људима који нам не пријају и то је то.
To je sve uredu.

Pitanje je više zašto neki ljudi, koji nisu ograničeni intelektualno, ali jesu duhovno, osuđuju druge drugačijih životnih vrijednosti.

Podsjeća me na onu priču, kada se neka prostitutka pokajala, i otišla je u Crkvu, i istjerali su je, izvrijeđali i odbacili vjernici.

Имаш питање у наслову и ово у тексту.
Ако инсистираш на питању ко је моралнији, ти исто захтеваш нашу осуду, једних или других. :D

На питање из наслова...зар није мудрије избећи оне са којима се евидентно и проверено не слажеш, него изнова трошити енергију на расправу, убеђивање или недајбоже свађу?

To je sve uredu.

Pitanje je više zašto neki ljudi, koji nisu ograničeni intelektualno, ali jesu duhovno, osuđuju druge drugačijih životnih vrijednosti.

Podsjeća me na onu priču, kada se neka prostitutka pokajala, i otišla je u Crkvu, i istjerali su je, izvrijeđali i odbacili vjernici.
Ово је много шира тема. Али, зашто су то урадили? Мислиш да је у питању морал?
Или страх? Или нешто треће..

Nisi me shvatio.
Nije poenta u svađi. Pokačila sam se ovdje (bila sam napadnuta i rekla sam čovjeku da mi se ne obraća dok se en izvine i nije nakon toga. I pošteno)

Govorim o pristupu drugima. I o arogantnom pristupu ljudi koji za sebe misle da su moralni, i tu imam par pitanja.

Pa taj koji ne osudjuje javno ne znaci da ne misli isto,mozda bi besio da ima mogucnost da sudi,u svakom slucaju ja ne volim te u stadu sto znam unapred sta ce reci jer bi da se uklope,tacno se vidi ogorecenost samo cekam kad ce da prsne,ja kazem svoje misljenje ne zanima me kome se svidja precutati necu

Имаш питање у наслову и ово у тексту.
Ако инсистираш на питању ко је моралнији, ти исто захтеваш нашу осуду, једних или других. :D
Ispada možda tako, jer se nisam ogradila od toga u pitanju.
Ali malo sam emotivno pisala temu.
A otvoreno, napisah je jer se kao nadam da će ti takvi pročitati i razmisliti. Možda se i promjeniti.

Ne želim teme gdje nekoga neko osuđuje!!!
На питање из наслова...зар није мудрије избећи оне са којима се евидентно и проверено не слажеш, него изнова трошити енергију на расправу, убеђивање или недајблже свађу?
Ne, što bih ja nekoga ubjeđivala u moje? Za to me iskreno zabole!

Jedna je stvar kad za nekoga misliš da je ograničen, i ti stavovi su ti uski i ne zanimaju te. (Arogantna sam i ja, ali samo na način procjene osobina kod drugih, a ne na način da osuđujem razmišljanja i životne odluke.)
A druga je stvar kada nekome cijeniš osobine, kao znanje ili otovrenost ili nešto treće, i stoga si otvoren da učiš i promjeniš svoje stavove.
Nadam se da sam dobro objasnila.

Na ignore su mi neki koji su nesto strasno pokvareno u nekom trenutku rekli
Necu da o5 dodjem u situaciju da o5 procitam tako nesto zlo
Ostale uglavnom procitam na temi koju pogledam, ponesto i preskocim
Mislim da je to obicno ponasanje i da tako vecina i radi
I meni je neko rekao nešto zlo, ali nisam ga odmah blokirala.
Kontala sam, ohladiće se, shvatiće.
Ali nije. I tada sam kao čovjeku rekla, kao što bih i u stvarnom životu rekla, jer tu nemam blok opciju da mi se ne obraća.

Možda mi je tema malo glupa, ali nešto me tu malo zbunjuje i voljela bih da si razriješim nedoumicu.

Zašto neki ljudi ne mogu da žive svoj život po svojim nahođenjima, bez da druge osuđuju za njihova razmišljanja, koja se njima ne dopadaju?
Pa ako se tema postavi onda se dobije misljenje ,zabole me u zivotu ko se s kim iebe a ako se povede tema o prevari naravno da se osudi

vole da hejtuju jer na taj nacin prazne frustracije nagomilane u sebi
da, da.. Hvala što si me shvatio i odgovorio. Tako sam i ja kontala.
Vidi se iz odnosa prema drugima, kako je neko sam sa sobom.
A humor je po meni još stepenica iznad, jer uljepšavaš i drugima i sebi malo život. Svi imamo probleme, ali je sa smijehom lakše. :hvala:

Pa ako se tema postavi onda se dobije misljenje ,zabole me u zivotu ko se s kim iebe a ako se povede tema o prevari naravno da se osudi
pa osuđujem ja to kao postupak, ja to do sada nikad uradila nisam.
Ali ko sam ja da sudim bilo kojoj osobi na svijetu?? Totalno sam nebitna u bilo cijem zivotu, jer ja ne znam ni ko je, ni sta je ta osoba prosla.
a imam pred sobom jos vremena,ako Bog da, mogu da se okliznem i sama.

Back